Modem Airties 5650.. ttnet'e şikayette bulundum, modeminizde sorun var deniyor.
ttnet bu internet sıkıntısını çözemiyor, internet hizmetini adam gibi veremiyor. Başka çare bulmak gerek, ama diğer servis sağlayıcılar da hizmetlerini ttnet'den alıyor.
24 aylık taahhütüm var, paketin daha ilk ayı. Bu durum sizin başınıza gelse ne yapardınız ? Bana ne önerirsiniz ?
Hat değerlerini koyun bakalım. Lütfen "hat değerlerine nasıl bakılıyor, o da ne" diye sormayın ama :) Sağ üstte arama kutusu mevcut.
quote:
Orijinalden alıntı: igorparker
Hat değerlerini koyun bakalım. Lütfen "hat değerlerine nasıl bakılıyor, o da ne" diye sormayın ama :) Sağ üstte arama kutusu mevcut.
Eve gittiğimde hat değerlerimi buraya yapıştırırım, şu anda iş yerinde olduğumdan dolayı veremiyorum...
Nefretimsin ttnet
ttnet bir haftadir saat19.00 den sonra internetimi kesiyor.sabah tekrar geliyor.neyin pesindesin ttnet
quote:
Gelen Giden DSL Hızı(Kb/s): 17813 958 Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 20224 1223 SNR Sınırı (dB): 6.0 11.9 Hat Zayıflaması(dB): 26.0 12.9 Güç (dB): 19.1 12.4
s3rh4tt
kullanıcısına yanıt
Hmm aslında cok kötü degil degerler ama sınırda görünüyor. Zaten 16 degil de 17 gibi kusuratli alakasız bir deger atanmış. Bence tam 16ya sabitletin musteri hizmetlerinden. Onun disinda bir problem göremedim açıkcası. Hiz testini de kablo ile bağlanarak deneyin.
quote:
Hmm aslında cok kötü degil degerler ama sınırda görünüyor. Zaten 16 degil de 17 gibi kusuratli alakasız bir deger atanmış. Bence tam 16ya sabitletin musteri hizmetlerinden. Onun disinda bir problem göremedim açıkcası. Hiz testini de kablo ile bağlanarak deneyin.
Şikayetvar sitesine yazdığım kısmı aynen kopyalayıp yapıştırıyorum buraya ;
- modemi kapatıp açsak ? * yaklaşık 5 kere kapatıp açtım, 5 dakikadan fazladır da açık!.. - kablolu bağlantı ? * mevcut - dns'leri düzenlememiz gerekiyor. * otomatikte, hız testi yaptığımda halen hızım 3mbit!! - 16mbit'[e kadar] taahhüt verebiliyoruz, 16 mbit alamayabilirsiniz de. * e iyi de o zaman ona göre ücret vereyim ? - .... bir süre sizi hatta bekleteceğim.. *** 15 dakika *** - sorununuzu sisteme giriyorum, en kısa zamanda dönüş yapılacaktır.
Sorunun daha önce de başıma geldiğini, santralden gelen memurların elindeki bir alet aracılığı ile 2 dakikada sorunu çözdüğünü de bildirdim.
s3rh4tt
kullanıcısına yanıt
Hmm modemde de sorun olabilir, bağlı olduğunuz portta da olabilir. Farkli cihazlarla hız testi denemiş miydiniz? En kötü ihtimalle Türk Telekoma arıza kaydı birakirsiniz (TTNETe değil yani), onlar fiziken gelip ilgilenir.
quote:
Hmm modemde de sorun olabilir, bağlı olduğunuz portta da olabilir. Farkli cihazlarla hız testi denemiş miydiniz? En kötü ihtimalle Türk Telekoma arıza kaydı birakirsiniz (TTNETe değil yani), onlar fiziken gelip ilgilenir.
İstanbulda başıma gelen olayı şöyle yazıcam. o zamanlar 8mbit kullanıyordum ve tam anlamıyla hız alabiliyordum. bir anda 1 mbit'e düşünce çemkire çemkire servisi getirdim eve.
* hız düşümü neden oldu ? - akk yüzünden * kotayı aşmamışım ne akk'sı ?! - hmm * eee ? - bir dakika hattı kontrol edeceğim. ** telefonu eline aldı ** - mehmet abi, *** no'lu hattı 8'e çekiyoruz yine.. yok abi biliyorum biz düşürdük de adam senden benden bilgili.. tamam abi çek sen o hattı yeniden 8'e * hmmm... - tamam beyfendi, hallettik sorunu, 8 mbit'i görebilirsiniz artık * siz kafanıza göre böyle anlamayan insanların hat hızlarını mı düşürüyorsunuz - şey kem küm * he yani anlamasam, interneti facebook'dan ibaret saysam çakmayacağım ben ? - şey.. * tamam hat 7.9'a düşmesi durumunda sizin adınızı ve mehmet abi'nizin adını vererek şikayet vereceğim!.. - yok, bir daha böyle birşey olmaz beyfendi. * teşekkürler.
sonrasında taahhüt bitene kadar hızım 8mbit'in altına hiç düşmedi.
Tamam belki dediğim sorun 4-5 yıl önce geldi başıma ama denilen/denilecek tüm yöntemleri bildiğimden dolayı sonucu bekliyorum.
* modem tivibu da kullandığımdan dolayı iptv uyumlu, o yüzden başka modem olduğunda tivibu'yu kullanamıyorum, * başka bir modem taktığımda en fazla 3.4mbit aldım. çok büyük bir fark değil. * kablolu bağlantı olduğundan dolayı 4 portu da denedim, banamısın demedi. * teknik ekibi dün istedim, bakalım bekliyorum...
s3rh4tt
kullanıcısına yanıt
Vallahi hiç şaşırmadım, doğrudur... O yüzden en sağlıklısı Telekom ekiplerinin kontrol etmesi. Sonucu yazarsınız buraya. Gerçi insanlar arama fonksiyonunu hiç kullanmıyor ama birileri okur belki :)
quote:
Orijinalden alıntı: MMX 166
ttnet bir haftadir saat19.00 den sonra internetimi kesiyor.sabah tekrar geliyor.neyin pesindesin ttnet
BEnde de 19.00 dan sonra ping 300 oluyor hız 1-1,5 mbit e geriliyor. Arayıp soyluyorsun modeminiz de sorun vardır bilgisayarınız da sorun vardır diyorlar deli oluyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: trakyAli-1986
quote:
Orijinalden alıntı: MMX 166
BEnde de 19.00 dan sonra ping 300 oluyor hız 1-1,5 mbit e geriliyor. Arayıp soyluyorsun modeminiz de sorun vardır bilgisayarınız da sorun vardır diyorlar deli oluyorum.
bence tüm internet hizmeti sağlayıcıları aynı *ok.
- ttnet taahhüdüm bitti 69 tl dedi, turkcell superonline'a geçeyim dedim. ertesi gün modem geldi 10 gün geçti internet yok.
- superonline'ı iptal edip ttnetin önerdiği 54 TL lik kampanyaya geçeyim dedim. Onay beklerken 10 gün sonra internetim kesildi superonline bize geçti diye yazı göndermiş.
- yeniden superonline a geçeyim dedim vip den satış biriminden satışa aktarıldım dün sabahtan beri hala aranacağım..
ne kadar kalitesiz iş varsa başımda. ayın bahtsız bedevisi ilan ediyorum kendimi..
Ttnet pişmanliktir sakin almayin
s3rh4tt
kullanıcısına yanıt
Selam. Hattınız sınırda kaldığı için hızı alamıyorsunuz. Birkaç kademe düşürürseniz faydalı olacaktır. Müşteri hizmetlerinden yapabilirsiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: XpressMusic34
Selam. Hattınız sınırda kaldığı için hızı alamıyorsunuz. Birkaç kademe düşürürseniz faydalı olacaktır. Müşteri hizmetlerinden yapabilirsiniz.
16,5 mbit'e sabitlettirdim. sonucu göremedim daha bekliyorum bakalım..
quote:
Orijinalden alıntı: s3rh4tt
quote:
Orijinalden alıntı: XpressMusic34
16,5 mbit'e sabitlettirdim. sonucu göremedim daha bekliyorum bakalım..
15 mbit civarı sıkıntısız çalışır gibi.
s3rh4tt
kullanıcısına yanıt
Benim tavsiyem 14e sabitletin.
Arkadaşlar ttnet e tek rakip uydunet , ttnetten daha ucuz ve daha hızlı. Araştırmanızı ve bulunduğunuz yerde alt yapısı varsa hemen geçmenizi tavsiye ederim.