Şimdi Ara

TTNET Fiber Harita

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
1
Favori
2.646
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar TTNET fiber harita güncellenmiş.Hatalarını düzeltmişler.Eskiden bizim sokakta fiber görünüyordu şimdi 15 mbpsye kadar alabilirsiniz diyor ki ben MH'den doğrulattım..
    Bu adresten bakabilirsiniz...
    http://www.ttnet.com.tr/bireysel/internet/Sayfalar/TTNET-Fiber-Nerede.aspx

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fiber saha dolabına çok yakın mesajını alıyorum.

Doğru cevap veriyor bende. Yakınım yani..
  • Şimdi yeniden baktım ve halâ "Burada Türk Telekom fiber altyapısı bulunmaktadır. İşaretlediğiniz bina Türk Telekom Fiber Saha Dolabına çok yakın bir mesafededir." yazıyor ve külliyen YALAN.
  • haritada yazan:Burada Türk Telekom fiber altyapısı bulunmaktadır. İşaretlediğiniz bina Türk Telekom santraline çok yakın bir mesafededir.
    TTnet müşteri hizmetlisinin dediği:Bulunduğunuz adreste fiber altyapısı bulunmamaktadır.

hangisine inanalım
  • evet santrale 300 küsür uzaklığım var ama 2aya yakındır snr düşüklüğü ile 6mbps ye sabitlediler.
     TTNET Fiber Harita
  • Bir çok hata giderilmiş gerçekten , sevindirici. :) Bu şekilde daha kullanışlı.
  • santrale yakınsın diyor ama
    fibere geçirmiyorlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Turkcell fiber internet
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorgulama yaparken hat kesildi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thrax

Sorgulama yaparken hat kesildi..

Fiber yok demekki.

• böyle konular gördükçe gülesim geliyo nedeni açık bu fiber denen zımbırtı var da niye evde 6 mbt görünümlü 3 mbt yada konu dışı da olduğu gibi ıss gördügü 100 mbt bizim gördüğümüz 6 mbt aslında olan 3 mbt yanlış isem düzltin de doğrusunu öğrenelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: <<dogan>>

haritada yazan:Burada Türk Telekom fiber altyapısı bulunmaktadır. İşaretlediğiniz bina Türk Telekom santraline çok yakın bir mesafededir.
    TTnet müşteri hizmetlisinin dediği:Bulunduğunuz adreste fiber altyapısı bulunmamaktadır.

hangisine inanalım

Zaten bilgide size sadece yakın mesafede saha dolabı olduğu söyleniyor burdan da şu anlaşılır o dolaba kadar fiber var sonrasında daireye kadar bakır kablo geliyor.Benim buzamana kadar gördüklerimden çıkardığım ttnet bu fttc olarak geçen fiber sistemine yeni aboneyi almıyor, ancak binasında fiber kutu olan bu gpon ve t11 denen fttb sistemlerde alım yapıyor.Fttc denen sistem sadece mevcut netlimitsiz abonelerini fibere taşımada kullanılıyor.

Örnek ben şuan fttc sisteminde vdsl2 destekli modemle fibernetlimitsiz tarifesindeyim, ben bunu kapatsam gitsem desemki yeni abonelik açıcam fibernete geçicem , beni fibernete geçirmezler direk hiperneti önerirler :) Geneldede bunu duyuyorum forumda falan çok var sizde fiber yok hipernete geçirelim denileni.

• quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

quote:

haritada yazan:Burada Türk Telekom fiber altyapısı bulunmaktadır. İşaretlediğiniz bina Türk Telekom santraline çok yakın bir mesafededir.

hangisine inanalım

Zaten bilgide size sadece yakın mesafede saha dolabı olduğu söyleniyor burdan da şu anlaşılır o dolaba kadar fiber var sonrasında daireye kadar bakır kablo geliyor.Benim buzamana kadar gördüklerimden çıkardığım ttnet bu fttc olarak geçen fiber sistemine yeni aboneyi almıyor, ancak binasında fiber kutu olan bu gpon ve t11 denen fttb sistemlerde alım yapıyor.Fttc denen sistem sadece mevcut netlimitsiz abonelerini fibere taşımada kullanılıyor.

Örnek ben şuan fttc sisteminde vdsl2 destekli modemle fibernetlimitsiz tarifesindeyim, ben bunu kapatsam gitsem desemki yeni abonelik açıcam fibernete geçicem , beni fibernete geçirmezler direk hiperneti önerirler :) Geneldede bunu duyuyorum forumda falan çok var sizde fiber yok hipernete geçirelim denileni.

ben şuan yalın netlimitsiz 8 mbps internet paketini kullanıyorum 7 mbps alıyorum 50gb akk yi geçtiğimde bile en az 4.30mbps rahat görüyorum ama bu hız bana yetmiyor ve hipernete geçmek istiyorum Hipernet için altyapı falan gerekiyormu ?

• saha dolabı yakin mesafede ise geçmeniz gerekir.hat değerlerimiz nasıldı ?

• quote:

saha dolabı yakin mesafede ise geçmeniz gerekir.hat değerlerimiz nasıldı ?

değer dediğiniz bunlar mı?
     TTNET Fiber Harita
  • quote:

quote:

TTNET Fiber Harita

Oldukça kötü hat Snr margin değeri ve uzaklık fazla.

• quote:

quote:

TTNET Fiber Harita

EVet bunlar ama bu değerler öyle yakın mesafede saha dolabı varmış gibi durmuyor yada biyerlerde bi problem var.

Ulaşılabilir hızda bile 12 mbit yazıyor , şuan 8 mbitle alabileceğiniz en iyi hızı alıyorsunuz gibi duruyor snr epey düşük.Bence önce ev içindeki sistemi bi kontrol edin biyerlerde arıza var mı gibisinden.Biraz düzelme olursa enazından adsl üzerinden 16 mbitlik tarifeye geçmeye çalışabilirsiniz , hipernet şu şekilde çok zor.

• quote:

quote:

quote:

TTNET Fiber Harita

EVet bunlar ama bu değerler öyle yakın mesafede saha dolabı varmış gibi durmuyor yada biyerlerde bi problem var.

Ulaşılabilir hızda bile 12 mbit yazıyor , şuan 8 mbitle alabileceğiniz en iyi hızı alıyorsunuz gibi duruyor snr epey düşük.Bence önce ev içindeki sistemi bi kontrol edin biyerlerde arıza var mı gibisinden.Biraz düzelme olursa enazından adsl üzerinden 16 mbitlik tarifeye geçmeye çalışabilirsiniz , hipernet şu şekilde çok zor.

nasıl kontrol edebilirim

• Bağlantı noktalarına, kabloların sağlamlığına, splitterin doğru takılıp takılmadığına kadar heryere.Temassızlık oluşturabilecek herşeye dikkat edin.Ufacık bir sorun hattınızın değerlerini olduğundan daha kötü gösterebilir.

Ama bunların hiçbirinde sorun yoksa ozaman iş internet sağlayıcısına gider.Yada direk santralle görüşmeniz gerekebilir.Tabi bunların hepsini yakın mesafede saha dolabı var ve siz ordan hizmet aldığınız halde hat değerleriniz kötü diye söylüyorum.Yoksa zaten uzaktan bir noktadan hattınız geliyorsa bu değerler normalde olabilir.
  • quote:

Bağlantı noktalarına, kabloların sağlamlığına, splitterin doğru takılıp takılmadığına kadar heryere.Temassızlık oluşturabilecek herşeye dikkat edin.Ufacık bir sorun hattınızın değerlerini olduğundan daha kötü gösterebilir.

Ama bunların hiçbirinde sorun yoksa ozaman iş internet sağlayıcısına gider.Yada direk santralle görüşmeniz gerekebilir.Tabi bunların hepsini yakın mesafede saha dolabı var ve siz ordan hizmet aldığınız halde hat değerleriniz kötü diye söylüyorum.Yoksa zaten uzaktan bir noktadan hattınız geliyorsa bu değerler normalde olabilir.

bir sorum daha olacak bulunduğum yerin hemen yanında sanırım alttaki sarı yol fiber internetin geçtiği yer.ben ttnete gidip bireysel olarak binama fiber kablo çekilmesini istiyebilirmiyim?
     TTNET Fiber Harita

• quote:

quote:

Bağlantı noktalarına, kabloların sağlamlığına, splitterin doğru takılıp takılmadığına kadar heryere.Temassızlık oluşturabilecek herşeye dikkat edin.Ufacık bir sorun hattınızın değerlerini olduğundan daha kötü gösterebilir.

bir sorum daha olacak bulunduğum yerin hemen yanında sanırım alttaki sarı yol fiber internetin geçtiği yer.ben ttnete gidip bireysel olarak binama fiber kablo çekilmesini istiyebilirmiyim?
     TTNET Fiber Harita

hocam bildirin siz size en iyi yanıtı mşteri hiz. verir

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.