Şu anda TürkTelekom kullanıyorum. Taahhütü haziran ayı gibi bitiyor. Bu sabah Turkcell'den 2 kişi geldi, binaya fiber altyapı çekildiğini eğer ki geçiş yaparsak saat akşam 6 ila sabah 6 arasında 100 diğer geri kalan zamanlarda ise 25 mbps fiber internet vereceklerini söylediler. 600 tl kadar cayma bedelini ödüyorlarmış. İlk yıl 99 tl geri kalan 10 veya 12 ay tam emin değilim 109 tl fatura olduğunu söylediler. Türktelekom'da 35 mbps vdsl internete zaten 90 civarı fatura ödüyoruz o yüzden aklıma yatmadı değil ama 25 mbps fiber internetin, vdsl olarak 50den bile güçlü olduğunu vs söylediler bu konuda pek fikrim olmadığı için sizlere bir sormak istedim. Zaten Türktelekom'da ne zaman birilerine ulaşmaya çalışsak sadece şarkılarını dinliyorduk, bu Turkcell olmasa bile TurkNet, Milleni gibi başka hizmetlere geçiş yapıcaktık.(diğer hizmetler 70-80 arası hız sağlıyor) İnternette bir kaç yerde Turkcell'in fiber altyapısı var ise kaçırmayın gibi bir kaç yazı okudum. TurkNet veya Milleni düşünmemizin sebebi taahhüt olmamasıydı ama Turkcellde sanırım 2 yıl kadar bir taahhüt olacak. Bu konu hakkında fikri olan veya hali hazırda Turkcell kullananlar bilgi verebilir mi ? (yani benim asıl merak ettiğim şey zaten ben 25-30 arası bi indirme 3-4 arası yükleme hızı alırken turkcelle geçmemem mantıksız olur söyledikleri kadarıyla ama gerçekten kullanan birisinden sundukları hizmeti verip veremediklerini öğrenmek istiyorum (10 mbps yükleme hızı sağlıyorlarmış)) Huawei modem vereceklerini söylediler faturanın içerisinde dahilmiş modem masrafı (99-109tl) |
Turkcell fiber internet
-
-
Satis elemanlarina guvenmeyin, yazili liste ya da brosur verdiler mi? Bolgesel kampanya oluyor ama yalan da soyluyorlar.
Bahsettikleri kampanyayi tam ogrenin, websitesinden sartlari teyit edin. Fiber tabi daha iyi, ama alirken midenizi bulandirmasinlar. O pakette upload degismediyse 5mbps mesela.
m.superonline.netDevam Eden Kampanya Taahhütnameleri - TURKCELL SUPERONLINEhttps://m.superonline.net/yardim/kampanyalar-taahhutnameleri/devam-eden-kampanya-taahhutnameleri/devam-eden-kampanya-taahhutnameleri
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nofearl -- 16 Şubat 2021; 19:0:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
"25 mbps fiber internetin, vdsl olarak 50den bile güçlü olduğunu vs söylediler"
Şu cümleyi kuran beyinsiz personelden birisi karşıma bir çıkarsa da haddini bildirsem.
-
Bir kart verdiler. taahhütümüz var diye ne kadar cayma bedeli olduğunu öğrenir geri dönüş yaparsınız isterseniz dedi.
Kampanya olarak daha yeni çekmişler fiber kabloları işte her eve farklı kablolardan getiriyoruz falan filan dediler. Birde 10 mbpsyi veriyoruz dedi direkt ben sonradan aklıma geldi diye oraya ekledim paketin içinde 10 mbps veriyoruz dedi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
25in 50den daha iyi olduğu cümlesini duyunca ben de şaşırdım o yüzden fazla kurcalamadan dediklerini dinledim sonra buraya fikir almak için geldim çünkü hiç bir bilgim yok fiber ne fayda sağlıyor diye
Biraz baktım sanırım pingde vs düşüş yaşatıyor daha hızlı geldiği için ama mesela bir şey indirirken vs tabiki 2.5la falan indiririm diye düşündüm
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
25mbps 25mbps'dir 50mbps'den iyi olamaz belki fiberde upload daha yüksek demek istemiştir...
-
Ping süresi fiberde daha iyidir, ancak farklı altyapılar arasında da farklar var. Turk Telekom girdiğiniz sitelere ne kadar gecikme ile ulaşıyor ve SOL ne kadar gecikme ile ulaşıyor. Fiber olması daha kısa gecikme süresi düşündürebilir. Ama girdiğiniz site Turk Telekom'da barınan bir site ise iş değişebilir. Çünkü trafik iki sağlayıcı arasında belli arabağlantı noktalarında taşınır. Bu şekilde geçişler de gecikme sürelerini arttırabilir. Aynı şekilde kullandığınız yurtdışı kaynaklara da ping süreleri değişebilir iki sağlayıcı arasında. Denemeden bilemeyiz bunları.
25 Mbit fiberin 50 Mbit VDSL'den iyi olduğu, tamamen üç kağıtçı ve hatta yaptığı işi bilmeyen satıcı yalanı. :D
-
hocam hız düşürmeli işlere bulaşmayın ben girdim girmez olaydım iss başka ama akşam hızım yavaşlıyor Hız şenliği kampanyaları var 100mb 130 tl 200mb 150 tl ki türktelekom vdsl de 100mb yi 160 tl ye satıyor sizinki fiber olacak arkadaşların da dediği gibi paketleri iyice araştırın.Birde yayınyapıyorsanız sol önermem yurtdışı çıkışları berbat.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X