Şimdi Ara

TTNet Fibernet eve nasil geliyor (cat5)?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
642
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

TTNet den fibernet almayi dusunuyorum, ama fiber modem almaya ihtiyacim var mi emin olamadim ve okuduklarimdan kafam karisti???

Soyle ki:

Bizim site mustakil bir site ve fiberin geldigi dolaba mesafemiz 100-200 metre civarinda. Benim bildigim buradan eve cat5 veya cat6 cekiliyor. Sonucta, bende switch ve wireless router var, dolaptan gelen kabloyu (cat5/6) direkt baglayabiliyor muyuz? Yoksa bunu gelen bildigimiz CAT5 degil ve switch e baglayabilmek icin DSL veya VDSL modeme benzeyen baska bir modem mi almak gerekiyor (fiyati 200 TL galiba), yoksa fibernet modem diye sattiklari sey bildigimiz Switch / router mi?

Tesekkurler!

• quote:

Orijinalden alıntı: kobari

Arkadaslar merhaba,

TTNet den fibernet almayi dusunuyorum, ama fiber modem almaya ihtiyacim var mi emin olamadim ve okuduklarimdan kafam karisti???

Soyle ki:

Bizim site mustakil bir site ve fiberin geldigi dolaba mesafemiz 100-200 metre civarinda. Benim bildigim buradan eve cat5 veya cat6 cekiliyor. Sonucta, bende switch ve wireless router var, dolaptan gelen kabloyu (cat5/6) direkt baglayabiliyor muyuz? Yoksa bunu gelen bildigimiz CAT5 degil ve switch e baglayabilmek icin DSL veya VDSL modeme benzeyen baska bir modem mi almak gerekiyor (fiyati 200 TL galiba), yoksa fibernet modem diye sattiklari sey bildigimiz Switch / router mi?

Tesekkurler!

Sokak kabininden eve Cat5 veya 6 çektirmezler diye tahmin ediyorum. Mutlaka bina içine kadar kabin gelmiş olması lazım. FFTB yani. Hatta çoğu FFTB kabinlerde bile VDSL2 kullanıldığını gördüm. Bölgeye göre uygulama değişiyor olabilir arkadaşım.

• o kabinden binaya kadar cat6e sonrasında normal telefon kablosu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Süperonline VDSL mi Kablonet mi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.