Şimdi Ara

ttnet hız güncellemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
4.549
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar , internet hızım düştüğünde ttnet'i arıyorum. bir hız güncellemesi yapıyorlar ve biranda hızım tavan yapıyor...

sonrasında birkaç gün geçiyor hız yine düşüyor tekrar arıyorum bir güncelleme yapıyorlar ve yine hız tavan yapıyor
    bu hız düştükçe bunları aramaktan cepte kontor falan kalmadı , bunlar ne yapıyor olabilirler ki ? bir anda hızım yükseliyor, gerçi uzun sürmüyor geri düşüyor

doping veriyorlar galiba :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 3 Mayıs 2013; 21:41:29 >

• hat değerleriniz ne durumda ? Hani yükselttiklerinde belki değerler kötüleşiyorsa ister istemez kopma oluyordur ve sistem hızı otomatik düşürüyor olabilir.Misal 8 mbit olduğundaki hat değerlerini görmek gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeSiN -- 7 Haziran 2012; 21:53:48 >
  • Aynen hat değerlerinizde problem varsa ve hat kaldırmıyorsa bu tip kopmalar olabilir...
  • arkadaşlar şöyle özetliyeyim. diyelim ki hızım 4.58 ... birkaç hız testi yapıyorum yükselmiyor. sonra müşteri hizmetlerini arıyorum durumu bildiriyorum. hız güncellemesi yapıyorum diyor. modemi oradan birkaç kez kapatıp açıyor. sonra bir bakıyorum hız artıyor.

birkaç gün aradan sonra yine düşüyor hız , sonra tekrar arıyorum tekrar yükseliyor bu işten bişey anlamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 3 Mayıs 2013; 21:48:08 >
  • Ben arayınca Robot gibi hepsi aynı şekilde cevap veriyor, bir gün ağır küfür edicem, o noktaya getiriyorlar insanı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ÖzeDönükZeka

Ben arayınca Robot gibi hepsi aynı şekilde cevap veriyor, bir gün ağır küfür edicem, o noktaya getiriyorlar insanı.

zaten standart kelimelerden başka kelimeler kullanmıyorlar ki. belkide aslında onlar birer robot.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

arkadaşlar şöyle özetliyeyim. diyelim ki hızım 4.58 ... birkaç hız testi yapıyorum yükselmiyor. sonra müşteri hizmetlerini arıyorum durumu bildiriyorum. hız güncellemesi yapıyorum diyor. modemi oradan birkaç kez kapatıp açıyor. sonra bir bakıyorum hız 8.41 falan oluyor.

birkaç gün aradan sonra yine düşüyor hız , sonra tekrar arıyorum tekrar yükseliyor bu işten bişey anlamadım.

ilk yazdığım mesaj aynen geçerli :) hat değerlerinizi koyarsanız yorum yapılabilir hattınızın durumu hakkında.Yapacağınız şey modem ayarlarınızdan hat değerlerinizle alakalı kısıma ulaşıp ordaki hat zayıflama ve snr marjin gibi değerleri belirtmeniz tabi bunu modeme kaç mbit gelirken aldığını da söylemeniz.Onun üzerinden belkide hattınızın alabileceği hızla alakalı sıkıntı varsa zaten belli olur ve söyleriz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ttnet 8mbps de 10mbps hız
    14 yıl önce açıldı
    superonline 500 Mbps hız sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeSiN

quote:

arkadaşlar şöyle özetliyeyim. diyelim ki hızım 4.58 ... birkaç hız testi yapıyorum yükselmiyor. sonra müşteri hizmetlerini arıyorum durumu bildiriyorum. hız güncellemesi yapıyorum diyor. modemi oradan birkaç kez kapatıp açıyor. sonra bir bakıyorum hız 8.41 falan oluyor.

ilk yazdığım mesaj aynen geçerli :) hat değerlerinizi koyarsanız yorum yapılabilir hattınızın durumu hakkında.Yapacağınız şey modem ayarlarınızdan hat değerlerinizle alakalı kısıma ulaşıp ordaki hat zayıflama ve snr marjin gibi değerleri belirtmeniz tabi bunu modeme kaç mbit gelirken aldığını da söylemeniz.Onun üzerinden belkide hattınızın alabileceği hızla alakalı sıkıntı varsa zaten belli olur ve söyleriz.

SNR marjin 6.4 10.4 (gönderme alma şeklinde )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 3 Mayıs 2013; 21:48:36 >

• Hat değerleri kotu değil aslında hızın dustugunde modeme kaç mbit hız dustugune baktınmı?
  • ne demek kötü degil

adamın hattı ölmüş, baglantı kopup geldikçe hızı düşürüyor sekron yakalamak için santral

yapcak birşey yok, santrale ya çok uzaksın yada kabloalrda bir sorun var

hızının düşmesi normal
  • edit :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 3 Mayıs 2013; 21:49:07 >
  • quote:

Aynısı bana da oluyor hocam.
  • hat değerleri baya kötü.normal şartlar altında 5 megabitin üstüne çıkmaman lazım.eğer 8 megabit yaptıklarında kopma yaşamıyorsan 8 e sabitlettir.yok kopmalar oluyorsa daha düşük değerlere çek rahat et.
  • quote:

arkadaşlar , internet hızım düştüğünde ttnet'i arıyorum. bir hız güncellemesi yapıyorlar ve biranda hızım tavan yapıyor...

sonrasında birkaç gün geçiyor hız yine düşüyor tekrar arıyorum bir güncelleme yapıyorlar ve yine hız tavan yapıyor (8mbit)

bu hız düştükçe bunları aramaktan cepte kontor falan kalmadı , bunlar ne yapıyor olabilirler ki ? bir anda hızım yükseliyor, gerçi uzun sürmüyor geri düşüyor

doping veriyorlar galiba :)))

Turk Telekom'un mekanizma, bağlantı kalitesini test edip ona göre bir hız veriyor, hızı yükseltseler de kullandıkları Huawei DSLAM'lar hattın kötü olduğunu farkedip kopmaları önlemek için otomatik hızı düşürüp interleaved moda alıyor hattı.

295 KM değildir o mesafe, o mesafeden hizmet verecek ADSL teknolojisi yok. Mutlaka 10 KM içinde bir outdoor DSLAM vs. bir santral vardır. Ev hattınızın durumunu da kontrol edin derim, kablolamalarda bir sorun olmasın. Hat değerleriniz çok kötü, uzaklıktan kaynaklı ise pek bir şey yapmak mümkün değil. Modeminiz ADSL2+ destekliyor mu?

• modemim

http://www.airties.com/product-details.asp?pn=Air%205452&i=&ci=110&cat1=DSL+Modemler&cat2=Kablosuz+Modemler&dil=tr

wlan şifresi bayağı karmaşık bişey yani başkasının girmesi imkansız.

hat değerleri kötü dediniz ama komşunun bilgisayarına baktım onun ki daha beter...

bu arada 8mbit gördüğüm çok oldu hızımı , ama sorun belirli bir süre sonra geri düşmesi...
  • quote:

modemim

http://www.airties.com/product-details.asp?pn=Air%205452&i=&ci=110&cat1=DSL+Modemler&cat2=Kablosuz+Modemler&dil=tr

wlan şifresi bayağı karmaşık bişey yani başkasının girmesi imkansız.

hat değerleri kötü dediniz ama komşunun bilgisayarına baktım onun ki daha beter...

bu arada 8mbit gördüğüm çok oldu hızımı , ama sorun belirli bir süre sonra geri düşmesi...

Zayıflama çok fazla hattında.
    TTnet MH ayar çekince DSLAM yüksek hız veriyor ama, bir süre sonra bakınca hat kalitesi düşük, kayıplar fazla oluyor, CRC hatası çok oluyor, bağlantı kopmasını engellemek için düşürüyor işte hızı. Bende de böyle oluyordu, Biri'ye geçince bir daha hızım hiç düşmedi ama bundan dolayı kopmalar arttı. Yakın zamanda modeme gelen 5 metre kadar kabloyu CAT5 ile değiştirdim ve ADSL2+ destekleyen bir modem edindim, şimdi baya düzeldi. 8192/799 alıyorum sabit, ama günde maks. üç kez yine kopma oluyor belli anlarda.

• arkadaşlar dışarıdaki direkte bulunan kutudan gelen kabloyu değiştirdik ancak pek bir değişiklik olmadı sanırım kablodan değil bu hız düşmesi...

modem linkimi yukarda verdim acaba modemden kaynaklanan bir problem mi var ? daha yeni aldım modemimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 9 Haziran 2012; 0:46:45 >
  • quote:

arkadaşlar dışarıdaki direkte bulunan kutudan gelen kabloyu değiştirdik ancak pek bir değişiklik olmadı sanırım kablodan değil bu hız düşmesi...

modem linkimi yukarda verdim acaba modemden kaynaklanan bir problem mi var ? daha yeni aldım modemimi

Santrale uzaksınızdır, bu durumda Turk Telekom'un yakına santral kurmasından başka çare yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.