Şimdi Ara

TTNet Hız Sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 8Mbps'ye kadar NetLimitsiz abonesiyim ve santral mesafesi 3(KM) yüzünden 2Mbps hız alabiliyorum. Ne yapmalıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknojax -- 6 Kasım 2012; 16:31:14 >

• Hocam Müşteri hizmetleri ile bir görüşün size en yakın saha dolabına aktarsınlar portlarınızı.
    Zaten en yakında felan derlerse yan komşunuzun telefon numarasını verin bu abone nasıl oluyorda alıyor ben alamıyorum onun aldığı hızı.
    Bu seferde komşuzun hattı farklı sizinki farklı derlerse benim hattımıda komşumun bulunduğu hatta taşıyın bende alayım onun aldığı hızı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yeur -- 19 Ekim 2012; 22:49:08 >
  • Öncelikle size şuradan başlıyayım anlatmaya...

Bağlı bulunduğunuz santral size en yakın santraldir. Santraller uzak bölgelere yüksek hızlar sağlamak için ya fiber ile veri gönderir yada saha dolabına kadar fiber sağlar. Saha dolabına yakın olan birisi isterse santrale 8 km uzak olsun bu rakam hiçbişeyi ifade etmez. Saha dolabı santralin size gelmesidir.(genişbant erişim kabinleri) Yani santral ile aboneler arasında bağımsız bir köprü kurar.

Çevrenizde bulunanlar sizden daha yüksek hız alabiliyorsa lokasyonda yüksek hız destekleniyor demektir. Herkese rağmen siz yüksek hız alamıyorsanız öncelikle kabloları , splitterları ve modemi kontrol edin.

Uzak mesafelerde yüksek hız almanın iki yolu vardır. Ya fiber , yada saha dolabı. Bakır altyapı ile uzak bölgelere yüksek hız sağlanamaz.

Teorik olarak 3 km mesafede 5mbit hız sağlanabilir ancak bu altyapının durumu , yoğunluk , hava şartları ve kablo kalitesine göre değişmektedir.

Başka sorunuz varsa alayım. ?

• hemen hemen bende de buna benzer bir sorun var netlimitsiz 8mbt kullanıyorum birde baktım ki 9mbt olmus ama mesela indirme(torrentte) dosyalarım 1mbt lan inmiyor(1tanesi) 100 ila 150 iniyor.

Aldığım test sonuçları
    http://www.speedtest.net/result/2252687126.png

http://www.speedtest.net/result/2252689351.png

http://www.speedtest.net/result/2252689351.png

http://www.speedtest.net/result/2252695144.png

Gelen Giden

ADSL Hızı(Kb/s): 9412 957
    Ulaşılabilir Hız(Kb/s): 17600 1254
    SNR Sınırı (dB): 7.6 8.2
    Hat Zayıflaması(dB): 19.5 10.0
    Güç (dB): 18.6 12.3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baracuda10 -- 19 Ekim 2012; 23:25:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Thrax

Hocam Müşteri hizmetleri ile bir görüşün size en yakın saha dolabına aktarsınlar portlarınızı.
    Zaten en yakında felan derlerse yan komşunuzun telefon numarasını verin bu abone nasıl oluyorda alıyor ben alamıyorum onun aldığı hızı.
    Bu seferde komşuzun hattı farklı sizinki farklı derlerse benim hattımıda komşumun bulunduğu hatta taşıyın bende alayım onun aldığı hızı...

Büyük ihtimal komşusu ile aynı ankastreden hizmet alıyor. Yani zaten ikiside aynı yere bağlı. Yukarıda yazdıgım mesajda ayrıntı verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Öncelikle size şuradan başlıyayım anlatmaya...

Bağlı bulunduğunuz santral size en yakın santraldir. Santraller uzak bölgelere yüksek hızlar sağlamak için ya fiber ile veri gönderir yada saha dolabına kadar fiber sağlar. Saha dolabına yakın olan birisi isterse santrale 8 km uzak olsun bu rakam hiçbişeyi ifade etmez. Saha dolabı santralin size gelmesidir.(genişbant erişim kabinleri) Yani santral ile aboneler arasında bağımsız bir köprü kurar.

Çevrenizde bulunanlar sizden daha yüksek hız alabiliyorsa lokasyonda yüksek hız destekleniyor demektir. Herkese rağmen siz yüksek hız alamıyorsanız öncelikle kabloları , splitterları ve modemi kontrol edin.

Uzak mesafelerde yüksek hız almanın iki yolu vardır. Ya fiber , yada saha dolabı. Bakır altyapı ile uzak bölgelere yüksek hız sağlanamaz.

Teorik olarak 3 km mesafede 5mbit hız sağlanabilir ancak bu altyapının durumu , yoğunluk , hava şartları ve kablo kalitesine göre değişmektedir.

Bina yeni yapı ve kablolar da sorun yok. Çevremde yüksek hız alanlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknojax -- 6 Kasım 2012; 16:32:38 >

• Ben ttnet çalısanı değilim , normal bir üyeyim önce bunu bilmenizi isterim.

kablo altyapısı bildiğiniz gibi değil. Birçok uygulama metotu var , saha dolabına kadar fiber , eve kadar fiber , binaya kadar fiber vesaire.

superonline fiber kullanmanız için bölgenizde altyapısının olması gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    superonline 500 Mbps hız sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: @SerdarGul34

quote:

Orijinalden alıntı: XpressMusic34

Öncelikle size şuradan başlıyayım anlatmaya...

Bina yeni yapı ve kablolar da sorun yok ama sokakta hala kablolar tahta direkler üzerinden gidiyor. Bu çok çirkin bir görüntü ve belediyenin çok büyük bir ayıbı. Kusura bakmayın ama lanet olsun böyle İstanbul'a! Her gün internet kopar mı ? Kopuyor işte. Saha dolabına kadar fiber geliyorsa neden saha dolabından sonra kullanıcılara fiber optik kablo ile dağıtım yapılmıyor ? Ya da en basitinden neden saha dolabı sayısı çoğaltılmıyor ? Ben 3 4 aydır TTNet abonesiyim ve hiç memnun değilim. Ödediğim parayı zaten hak etmiyorlar ama ben de helal etmiyorum... Gidip Süperonline ile konuşup 20Mbps'ye kadar fiber optik internet alacağım. Yeterli hız sağlayamıyorlar üzerine de utanmadan fahiş fiyat listesi sunuyorlar. Afedersiniz de TTNet kendini tekel falan mı sanıyor ? Yurt dışında 100Mbps kullanan arkadaşlarım var dakikalar içerisinde full HD film iniyor! HDD internetin veri aktarım hızına yetişemiyor o yüzden SSD kullanıyorlar! Allah bin belasını versin bu TTNet'in! Sadece ben değil milyonlarca abonenin ahını alıyorsunuz... TTNet çalışanları bile TTNet'den şikayetçi ve birçoğu da kullanmıyor. Tonla para kazanıyorsunuz heryere fiber optik kablo döşemek bu kadar zor olamaz İstanbul'da. 2013'e gireceğiz be kardeşim Felix uzaydan atlayıp ses hızını aşıyor, biz 50kb/sn ile dosya çekmeye çalışıyoruz. YAZIKLAR OLSUN...

SSD ve Felix ironileri güzeldi Kazandıkları parayı gerçekten altyapıya yatırsalardı altın kaplama fiber optik Hakkari'ye kadar giderdi. Haksız kazancın dibine vurdular ve faturalandırma konusunda da, fiyatlandırma konusunda da gülünç durumdalar. Evet Adsl'de altyapı sahibi oldukları için tekel sayılıyorlar, tabi 'altyapı' demeye bin şahit ister.

Rekabet arttıkça bu doğal tekelin, monopol piyasasının kıralacağı kaçınılmaz, tabi devlet isterse.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kazandıkları paranın azını altyapıya harcıyorlar malesef.
  • Malesef...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teknojax -- 6 Kasım 2012; 16:41:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.