Şimdi Ara

ttnet'in kampanyalari durduruldu! (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
3.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tekelle felan alakası yok arkadaş.İşin sonuna bak pahalı değil mi bu internet? Sana ucuz geldiyse rica et sırf sana özel zam yapsınlar.Böylece tekel olunmasının önüne geçer halk kahramanı olursun
  • quote:

Orjinalden alıntı: _ENGN_

Tekelle felan alakası yok arkadaş.İşin sonuna bak pahalı değil mi bu internet? Sana ucuz geldiyse rica et sırf sana özel zam yapsınlar.Böylece tekel olunmasının önüne geçer halk kahramanı olursun

Bizi buralara getiren zihniyet bu işte...Benim işim yürüsün cebimden az para çıksın dğerlerinden banane...

Aynen devam...Sayenizde dünyayı 10 yıl geriden takip ediyoruz yakında 50 yıl geriden gelmeye başlarız...

Tekelle alakası yok tabi...O yüzden engellendi değil mi kampanya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Generalll

quote:

Tekelle felan alakası yok arkadaş.İşin sonuna bak pahalı değil mi bu internet? Sana ucuz geldiyse rica et sırf sana özel zam yapsınlar.Böylece tekel olunmasının önüne geçer halk kahramanı olursun

Bizi buralara getiren zihniyet bu işte...Benim işim yürüsün cebimden az para çıksın dğerlerinden banane...

Aynen devam...Sayenizde dünyayı 10 yıl geriden takip ediyoruz yakında 50 yıl geriden gelmeye başlarız...

İşin ''tekel olunması'' kısmı beni ilgilendirmez desem daha yerinde olurdu galiba.Doğru söylüyorsun kampanya bu nedenle durduruldu ancak işin sonuna baktığında avrupanın en pahalı internetini biz kullanmıyormuyuz?

• telekomunu bile satarsan elalemin arabına olacağı buydu zaten..
    alıştı bu millet iyice kazığa nasılsa
  • quote:

ne alakası yok

diyelim superonline tnnetten 40 ytl ye aldığını ttnetle aynı fiyata 50 ytl ye halka satarken ttnet bi anda halka 30 ytl ye satmaya başlarsa

tabi superonline da der ne anlamı kaldı benim senden port almamım ,ben hiç bu durumda satabilir miyim 40 ytl liği

bence bu olayların olması iyi oldu
    rekabet kurulu şimdi adam gibi tariffe yap diycek ttnette her kesi kapsayan bir şey yapmak zorun da kalacak

• quote:

Orjinalden alıntı: cefucsa

quote:

ne alakası yok

diyelim superonline tnnetten 40 ytl ye aldığını ttnetle aynı fiyata 50 ytl ye halka satarken ttnet bi anda halka 30 ytl ye satmaya başlarsa

tabi superonline da der ne anlamı kaldı benim senden port almamım ,ben hiç bu durumda satabilir miyim 40 ytl liği

bence bu olayların olması iyi oldu
    rekabet kurulu şimdi adam gibi tariffe yap diycek ttnette her kesi kapsayan bir şey yapmak zorun da kalacak

quote:

İşin ''tekel olunması'' kısmı beni ilgilendirmez desem daha yerinde olurdu galiba.Doğru söylüyorsun kampanya bu nedenle durduruldu ancak işin sonuna baktığında avrupanın en pahalı internetini biz kullanmıyormuyuz?

Böyle bir düzeltme yapmıştım yukarıda.İlk mesajımı da bu düşünceyle atmaya çalıştım ama işin parasal yönünüde düşününde yanlış anlaşılmaya çok müsait bir mesaj çıkmış ortaya

• quote:

quote:

quote:

Ewet en pahallısı bizde haklısın...Eğer bu kampanya yapılırsa ne olacağını söyleyeyim mi?Bu kadar fazla kullanıcıyı mevcut altyapı kaldıramayacağı için en pahallı -indirime rağmen en pahallısı bizde olacak yine- ve en berbat hizmet veren internetini kullanacaksın.

Bak rekaber kurulu bu tarifeleri geri çevirdiği için ve ttnet mevcut üye alımına başladığı için bütün tarifeler ucuzlayacak.Yani eski yeni kullanıcı, sınırlı-sınırsız demeden...Bizim anlatmaya çalıştığımız bu.Bu tarifeler iptal edildiği için sadece yeni kullanıcılar değil bütün net kullanıcıları mutlu olacak...Ve bu tarifenin iptal edilmesi indirim yapılmayacak anlamına gelmiyor....Ttnet o kadar reklam yaptı tv'de, o kadar üye aldı...Mecburen yeni indirim yapılacak ve herkese olacak bu indirim.

Bunu anlamadınız hala.

• Bu Anadolu Ajansının(Devlet Kuruluşudur) OECD ülkeleri arasında en pahalı internet Türkiye'de haberi çok yerinde ve anlamlı oldu.

Şimdi mikrofonu P. Doany'e uzatmak lazım.
    - Efenim ne buyurdunuz.
    - Kem küm Gak guk..
  • Ortada haksız rekabet var bu su götürmez.Ama superonline nın davayı kazanması bize kısa sürede bir şey getirmez.
    Superonline nın derdi pastadan daha çok pay almak, TTNet in derdi ona yedirmek istememek hepsi bu.Yoksa kimsenin bizi salladığı yok
    Bence TTNet abone kaybetmemek için diğer operatörlere sattığı hizmetde şartlı indirim yapacaktır.Ama bu daha çok abone kazanmak için daha fazla indirim ve benzer kampanyalar yapmasını geciktirebilir çünkü yine benzer dava ve rekabet ortamının getirdiği savaşla başa baş kalıp abone kaybetmek istemez.

Telekomun satılmasına kızanlarada şunu diyeceğim.Bizde ikende memnun değildik bizde değil yine memnun değiliz.TT çiftlikti sırtımıza yük oluyordu.Yük olmamasını sağlayacak ne bireysel nede toplumsal irademiz vardı halada yok.Nedenlerini herkes biliyor ama burda açıpta konuyu saptırmayalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 17 Temmuz 2007; 20:25:06 >

• Firma ürünü hakkında istedigi gibi kampanyada yapar indirimde...Daha önce ürün alanlara aynısını yapacak diye bir kural yok.
    Araba alıyorsun, 1 ay sonra fiyat indirimi..Sana indirimmi olacak ?
    Kredi alıyorsun 1 ay sonra faiz indirimi..Sanadamı olacak ?

Makul mantıklı düşünün...Superonline ın denyoluğudur, başka birşey degil..Yeni abone olup bir kaç ay ucuza kullanacak insanları engellemiştir SO..Neden ? Kendi rantı engelleniyor...Burada düşünmeden yazanlarda alkış tutuyor...İlginç
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: serhanglm

Herkes alkışlıyor indirimin iptalini..helal olsun diyorum size.benim için fiyat sorun değil. 100 lirada olsa öderim. ama biliyorum ki apartmanımda 14,99 luk bağlantıyı 3 kişi kullanan öğrenci gençler de var.
    düşünün hepiniz bu indirimden yararlanmış olsaydınız, yani tt eski abonelerine de %50 indirim yapsaydı hanginiz bu şekilde konuşurdunuz..
    şimdi insanlara yapılan indirimin iptalini sadece sinirinize dokunduğu için alkışlıyorsunuz..
    helal olsun size..
    adam olmayız biz

Allah'ın hakkı üçtür diyerek tekrar yazıyorum...

Bak ben 56k dönemindne beri internet kullanırım...Sonra 128 adsl oldu daha sonrada 256 ve hala 256'yım...Her ay 49 ytl.

Şimdi 15 ytl'yi ödeyen adam 29 ytl'yi ödeyemecek mi?Güldürmeyin beni allah aşkına yaw...Daha iyi baheneler bulup gelin.

%50 indirim yapmadı sonuçta...Yapsaydıda bu rekabet kurulunun yanlış bir karar almasını desteklemez...Siz ttnetin tekel olmasını isteyen insanlarsınız.Yazdıklarımı anlamamak için kafanızın içinde saman olması lazım.

BU KADAR MI ZOR ANLAMAK.TTNET BU KAMPANYA İLE TEKEL DURUMUNU GÜÇLENDİRMEYE ÇALIŞIYOR...

ANLAMADIYSANIZ TEKRAR:

TTNET BU KAMPANYA İLE TEKEL DURUMUNU GÜÇLENDİRMEYE ÇALIŞIYOR...

GÖRME PROBLEMİNİZ VARSA BÜYÜK FONTLARLA YAZAYIM:

yani tek sorun insanların 15 ytl ödeyerek sizin aldığınız hizmeti alması değil..
    inandım bak şimdi..
    büyük harflerle görünce daha bir inandırıcı oluyormuş..
    güzel kardeşim bu rekabeti darbeleyen değil, güçlendiren birşey,
    ve inan hepsi buna benzer kampanyalar yapabiliyor..
    seneye superonline da bir kampanya yapar ve zararı göze alıp sadece tekel olmak için neti 10 lira yaparsa ne olacak..
    bu kampanyada 15 ytl ödeyip ocaktan itibaren 29 lira ödeyecek olan aboneler en az 1 sene daha bu kampanyadan yararlanamayacaklar.
    ayrıca siz ne şartlada okudunuz bilemem ama ben okuldayken meteliksizlikten kırılıyordum, o nedenle 3-5 ytlnin hesabını yapan öğrencilere dil uzatmak saygısızlık olur.
    bu arada hakikatten süperonline çok da eli kolu bağlı oturmuyor bu kampanyalar karşısında..
    http://img124.imageshack.us/img124/9170/superonlinenl6.jpg

• düşünün bakalım neden hep sınırlılara indirim yapılıyor siz hala yok öğrenciymiş yok bilmem neymiş.ortada kütük gibi gözüken ayrımcılık var ne yapılıyosa sınırlılara.neymiş efendim.amaç internetin yaygınlaşmasını sağlamak.peki neden hep sınırlılar üzerinden konuya gidiliyor.neden sınırsızlarda özellikle de kaç senedir değişmeyen 256k da bir değişim bir indirime gidilmiyor.burda yaygınlaştırırken kitle hangi kitle.öğrenci kitlesi ve kotanın ne olduğunu bilmeyen kullanıcılar.daha sonra kotaları da aşıldığında extra ücretleri cukkaya indirmek için yapılan çalışmalar.

burda hala bu aptalca indirim süsü altında yapılan göz boyamalarını destekleyenlere gülüyorum ve hala 56k döneminden bahsedip güldürenler var.
    kimse demiyorki bu kuruluş neden tekel.o kadar bütçeyle ne yapıyolar.ben söyliyim.CEM YILMAZ ın karnını doyuruyolar.kendi karınlarını doyuruyolar.artık koyun olmaktan sıkıldık.bişey yapamıyoruz ama en azından tt net in bu duruma düşmesi bile onların az da olsa uyanacağı hissine düşmemizi sağlıyor(sadece düşünmek ve umutla kalıyor).nedne hala bu kuruma destek çıkanlar var bazı şeylerin değişmesine yardım etmek yerine.nedne hala uyanamıyosunuz.telekom yaptığı her kampanya adı altında sinsice bişeyler planlıyor.rekabet kurulu da bu sinsiliği gördü ve faturası tt net e kaldı ÇOK TA GÜZEL OLDU ve çok komik duruma düştüler az da olsa.bu tür darbeleri yedikçe akılları başlarına gelecek.içimden geçen şey bu darbe bile bir gelişmedir.

UYANIN ARTIK..TEKEL OLMUŞ ve reklamlarda utanmadan Türkiye'nin telekomünikasyon devi diyerek milletle alay edercesine bağıran adamları savunmaya devam mı edeceksiniz.tabi dev olursun.fırsat vermiyosunki başkalarının gelmesi için.sürekli yolma gayretindesin.dev olman normal.

bazı arkadaşlar savunmaya devam etsin.onlar ancak kendilerini kandırmakla kalırlar.bişey de demeye gelmez.yıllardır anlamadıysanız zaten bu saatten sonra kimse sizin fikrinizi değiştiremez.bu basmakalıp düşüncelerle devam edin.çok para vermek hoşunuza gidiyor demekki.

• Öncelikle kampanyanın indirim olmadığının altını çizmek istiyorum. Bunun üzerine çok yanlış yorumlar yapılmış. Apartmanda oturan öğrenci gençler örneği gibi.

Şimdi gelelim, CHIP yazarı arkadaşımızın da söylediği gibi rekabet ve serbestleşme sağlanmadan satılan Türk Telekom'un pazarı avuçlarının içinde sıkmasının sonuçlarına. Yapılan kampanyada uygulanan fiyatlar üstüne çoğu kez basıldığı gibi dağıtıcı firmaların altığı toptan fiyatların da altında. Bu durum, suni rekabet ortamında bile rekabetsizliğe neden oluyor. Bu indirimin kalkmasını üzüntüyle karşılayan arkadaşlar sanırım şunu göz ardı ediyor; rekabet sağlanmazsa gelişim olmaz. Herkes o ürünü kullanmak "zorunda" olduğu için geliştirmeye de gerek yoktur. Bu yüzden ADSL Türkiye'ye geldiğinden beri bir arpa boyu yol katedemedi.

Kampnayanın iptaliyle abone olanlar n'olacak?

14.99 ytl'lik 4 GB paket alanlar bu durumdan ne derece etkilenir, bilinmez. Ancak fiyatına kanıp da 2048 limitsiz alan abonelerin canı yanabilir. Pasif millet bu mağduriyet karşısında yargı yoluna gider mi? Sanmıyorum. TTNet, yine bu kampanyanın iptaliyle mecburi göndereceği fazla faturalarla kesesini dolduracak.

Kampanyanın iptali neden faydalı?

Haksız rekabet, piyasa gelişimine her zaman engeldir. Bu gün köpek maması satan veteriner klinikleri arasında bile aynı mama için fiyat kırma tespit edildiğinde o kliniğe mama satışı durur. Diğer kliniklerin satışlarını etkilediği, haksız rekabet yaptığı için. Oysa diyebilirsiniz ki; "o yörede oturan fakir gençlerin kedilerine kaliteli mama alma hakları yok mu?" Bir şeyin bedeli neyse o ödenmeli. Bedel pahalıysa ücreti düzeltilmeli. Gelişim gerekiyorsa, ki burada bahsettiğim yatırımdır, kesinlikle yapılmalı.

Türk Telekom neden yatırım yapmıyor?

Yapıyor demek yalan olur, zira bu kadar kazanan bir firmanın bu güne kadar 24 mbps limitsiz interneti Avrupa Birliği standartlarında verebilmesi gerekirdi. Yatırım ve maliyet hesapları ortada. Neden yapmıyor sorusuna gelince; "tekel" olduğu için yapmıyor. Herkes ondan almaya mecbur ve rakibi yok. Özel şirketlerin hepsinde bu durum var. Alınan elemana 10 kişinin işi yüklenip o elemana asgari ücret vermeye çalışırlar. Biz de Türk Telekom için o küçük şirketin aldığı elemandan farksızız. Zira ikinci bir eleman alınmadığı gibi 5-6 kişinin işini yapan tek elemana da o 5-6 kişinin parasının yarısı bile verilmiyor. Biz de başka memlekette 16 mbps limitsiz kullanılan paraya (Almanya) 0,25 mbps limitsiz kullanıyoruz. OGER'in devlete olan borcunu da bizim ödediğimizi sanırım ayrıntılı olarak açıklamama gerek yok.

Ne yapılmalı ve neler öngörülebilir?

Türk Telekom'un bir şey yapması beklenmez. Zira hayalcilikten öteye geçmez. Burada etkin kurumlar, özellikle en etkili kurum Ulaştırma Bakanlığı'dır. Telekomünikasyon sektörünü tam rekabete açmalı, denetim mekanizmasını yürütmelidir. Rekabet Kurulu'na tam yetki vermeli ve yatırımcıya destek vermelidir. Peki bunlar yapılır mı? Türk Telekom, açık konuşmak gerekirse günümüz hükümeti yönetimine devam eder ve Ulaştırma Bakanlığı'nı elinde tutabilirse tekel konumunu sağlama alır. Kimse de bir şey demez. Bu da anlamlı olarak çok şeyin değişmeyeceğinin işaretidir.

Günümüz için neler öngörebiliriz?

1 mbps'nin gelişmiş ve gelişmekte olan devletler arasında ilkel kalmış hız standardında olmasına rağmen uygun fiyata vermeyen Türk Telekom, kampanya zararlarını da hesaba katarak beklenen Ağustos indirimini yürürlüğe koyabilir. Bu indirimle diğer ISS'ler de daha uygun ücretlere erişim sağlatabilirler. Türk Telekom'un prestij kaygısı olduğunu sanmıyorum. Yapılacak indirimler mecburi olacak.

Özetle; indirimlerin iptal edilmesi, yargının ve denetim mekanizmasının tam anlamıyla olmasa da tarafsızca karar alabildiğinin göstergesi olmuştur. Tekel de olsa, başka firmaları keyfi zarara uğratabilecek değişiklikleri kafasına göre yapamayacağını görmüş oldular. Bu, her açıdan faydalı bir gelişimdir. Yalnız unutulmamalıdır ki, halk baskısı olmadan sadece yargıyla bir şeyler değişmez. Atalarımız "ağlamayan çocuğa meme vermezler" diye boşuna söylememişlerdir.

Herkese sonsuz saygılarımla...

• telekomu savunanları hiç anlamıyorum hele birde 56k olayından bahsedenler yokmu yaa kardeşim 10 sene önceydi onlar uyanın artık bulgarlar bile 2048 kullanıyor kendinize gelin telekom kotalıyıda kotasızıda sömürmeye devam ediyor ben 3 senedir sürüngen hıza 49 ytl ödemeye bıktım 1-2 ay içinde gelişme olmazsa kablonete geçicem lanet olsun telekoma kaç sene oldu kardeşim nedir bu 49 ytl paraya 256 rezaleti hele kotalı kullanıcılar 4 gb neyinize yetiyor resmen dalga geçiliyor anlayın artıkanlamayanlara
  • Smile çünkü ttnetten alıyor adsl hatlarıını , ondan ucuzlatma yapsaydı, kendine bi kazanç kalmazdı ki, yine ttnin tekilinde
    quote:

Orjinalden alıntı: cfiliz

quote:

Orjinalden alıntı: acars55

arkadaşlar:::!!!!!!!
    rekabet kurumu ;
    arkadaş sen indirim yapamazsın....(ni yeki...!!!)
    yaptığın indirim de diğer ıssleri de düşüneceksin(yapma yaw..!!)
    toptan indirimin altına inemezsin..(bak sen,niye...)
    diyor.....!!!!
    bu kampanya sayesinde
    1-smile adsl
    2-tellcom adsl de indirim yaptılar...(keyiflerinden değil...!)
    yani onlarında yapmış oldukları indirim geçersiz oluyor....
    fiyatlar hoop yukarı ya....!!

bilmem anlatabildim mi..????(hiç sanmıyorum ama.........!!!!!)

saygılars..!!!

Hayır, SMILE ve TELLCOM bu kampanya sayesinde değil, bu kampanyaya RAĞMEN indirim yaptılar. Hatların Smile'a satışında hiç bir ucuzlama olmadı ki...

TTNET'in tekel olması bazılarının hoşuna gidiyor galiba

• bunu sevienleri anlamıyorum bende eski abonmenlerdenim ama türkiyede internetin ne pahasın aolursa olsun ucuzlaması taraftarıyım karar enteresan baklaım ne olucak
  • Sevindiğim konu bu tarifelerin yürürlüğünün durdurulmasıyla ortaya çıkan belirsizliği aşmak amacıyla telekom, telekomünikasyon kurumunda bekleyen yeni tarifelerin onay sürecini hızlandırabilir ve 1 mb internete daha çabuk kavuşuruz...

Kimse daha ucuza kullanıyorum, internet ucuzluyor tartışması yapmasın, TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜNDE TÜKETİCİ HAKLARI YÖNETMELİĞİ'nde
    "Tüketicilerin Hakları

Madde 5 - Telekomünikasyon hizmetlerinden yararlanan tüketiciler aşağıda sıralanan haklara sahiptir;

a) Benzer konumdaki tüketiciler arasında, ayrım gözetmeyen adil ücretlerle hizmet alma hakkı,"
    düzenlemesi var,

Yeni kullanıcılar akıllı, eski kullanıcılar keriz değil kardeşim...herkez aynı hizmeti alıyor, sırf yeni abone oldu diye daha ucuza hizmet alacak diye bir farklılık yaratılamaz..
  • quote:

Orjinalden alıntı: biber2006

Sevindiğim konu bu tarifelerin yürürlüğünün durdurulmasıyla ortaya çıkan belirsizliği aşmak amacıyla telekom, telekomünikasyon kurumunda bekleyen yeni tarifelerin onay sürecini hızlandırabilir ve 1 mb internete daha çabuk kavuşuruz...

Kimse daha ucuza kullanıyorum, internet ucuzluyor tartışması yapmasın, TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜNDE TÜKETİCİ HAKLARI YÖNETMELİĞİ'nde
    "Tüketicilerin Hakları

Madde 5 - Telekomünikasyon hizmetlerinden yararlanan tüketiciler aşağıda sıralanan haklara sahiptir;

a) Benzer konumdaki tüketiciler arasında, ayrım gözetmeyen adil ücretlerle hizmet alma hakkı,"
    düzenlemesi var,

Yeni kullanıcılar akıllı, eski kullanıcılar keriz değil kardeşim...herkez aynı hizmeti alıyor, sırf yeni abone oldu diye daha ucuza hizmet alacak diye bir farklılık yaratılamaz..

Ben sabahtan beri bunu anlatmaya çalışıyorum ama bir akıllı geçinen adamda kalkıp bu ne yazmaya çalışıyor diye okumuyor...Odaklanılan nokta oradaki superonline yazısı...

Neyse siz sevinin yakında 4 mbit'i 49 ytl'ye verirler...Aaa ne kadar ucuz dersiniz susturulur ve uyutulursunuz...Ama şanssız bir azınlık o zamanda hala avrupanın en berbat internetini kullandığımızı bilir...Mevcut fiyatlar 5'te birine inmediği sürece göz boyamak amaçlı yapılan indirimlere sevinenlere kusura bakmayın ama sadece acıyorum.

Bu topicede son mesajımdır bu...Gerçekten hakkınız olanı arayın...3-5 kuruşluk indirimleri değil...

Ttnet'in bu zamana kadar yapmış olduğu kampanyaların tamamının sözleşmelerini okuyun...Eğer hala kazık yediğinizi anlamıyorsanız birşey demiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wristcutter -- 17 Temmuz 2007; 22:53:52 >

• rekabet kurulunun kararı olumlu bir karardır ama nereye kadar türk telekom tekel olduğu piyasada rakiplerini eziyormuş rekabet kurulu sayesinde ezmiycekmiş. şimdi nolucak rekabet kurulu zorla fiyatları düşürtemez. yine aynı fiyattan alıcaz burda önemli olan türk telekoma fiyatları düşürtecek bir güç olması bunu kim yapacak yine telekom kendisi yapacak nasıl olsa altyapı onda. ki böyle bir niyetleri olduğunuda düşünmüyorum.
  • Hala Telekomu destekleyenlere şaştım doğrusu.

Adamlar çifte standart uyguluyor, eşitsizlik söz konusu, ama hala TT indirimi durdurulmamalıydı diyenler var.
    Onlar yeni müşterinin ayağı alışsın gözüyle bakıyor, ama unutmasınki hala büyük çoğunluk mevcut kullanıcılar.

Rekabet kurumuda, ya adam gibi tarife ver yada paşa paşa tazminatı öde diyor.
    Bu işten biz karlı çıkıcaz bekleyip görelim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.