Şimdi Ara

ttnet'in kampanyalari durduruldu! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
0
Favori
3.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben yaz kampanyasindan aldim interneti , kampanya durduysa bile bundan sonrakiler icin durdu , mevcut kampanyada uye olanlarin indirimi ocak ayina kadar devam edecek
  • aslında bu karar doğru bir karar.

Yarısına indirim yarısına bindirim olmaz ki diger şirketlerde var olmaya çalışıyor piyasada.

Asıl şimdi indirim zamanı.TT borusunu istedigi gibi öttüremeyecegini anladı bu durumda indirim ve kampanya hemde tüm aboneleri kapsayacak biçimde olucaktır inanın Tt etik olsa zaten eski müşterilerine yüksek fıyat yenilerine yarı fıyat uygulaması yapmazdı zaten. olacaksa şimdi olur bu indirimler herkesde yararlanır .
  • Üzerinde durulması gereken farklı hususlar da var ancak kımsenin dikkatini cekmemis.Bunlardan birincisi sınırsız ınternet kullanıcılarının avazları cıktıgı kadar bu ınternette haksız rekabet var,ayrımcılık var,sınırlılara yapılan ındırımler ve hız arttırımları sınırsızlara yapılmıyor demelerını,benım de tarafımdan kaleme alınmıs olan bır metnı kı bu metınde dıger ulkelerdekı ınternet fıyatları ıle Türkiye fıyatları karsılastırılıyordu,bırcok gazete,televızyon kanalı(iclerinde suankı smile adsl sahıbı dogan grubunun tv ve gazaetelerı de var)ve ınternette yayında bulunana haber kaynaklı sıtelere yollanmasına ragmen ne rekabet kurumunun ne de bu ındırımleri rekabet kurumuna tasıyan smıle adsl ın dıkkatını cekmedı.Ancak ne ılgınctır kı smıle adsl ın kendı kar marjı rıske gırınce hat aldıgı fırmanın dahı ındırım kampanyasını durdurabılecek gucu buluverdı.

İkinci dikkat edilmeyen ve daha onemli olan konu ıse ındırım yalanı ıle ınsanların kandırılıp,2 yıl boyunca ozgurluklerını ''Sızın altı aylık ındırımlı odemelerınızdekı farkı alırız,ustune de modemın parasını alırız,cok fena yaparız!'' tarzı aba altında sopa gosteren zıhnıyete teslım olan garıbım mılletımın heyecanla bu kampanyaya saldırmıs olmasıdır.

Son olarak ve en cok ılgımı ceken hem alt yapının yetersızlıgınden sıkayet edıp sınırsız kullanıma musaıt olamadıklarını belırten telekom hem de bır hafta da bınlere varan abone toplamayı basarı kabul eden yıne aynı tekelcı telekomdur.Daha da enteresan olan ıse verdıklerı fıyatlar demekkı malıyetı karsılıyor ve hatta ıddıa edıyorum kı kampayalı fıyattan dahı kar edılıyor ,o zaman neden bu fıyatlar standartlastırılmıyor?Cevabı cok basit,urunun kalıtesını,fayda oranını,fıyatını,ne zaman ne kadar kullanılacagını belirleme gucune sahip olan,urunun ikamesi olmadıgı icin her turlu degisiklik hakkını saklı tutan,rakip uretici/firma olmadıgı ıcın kar marjını istedigi oranda belirleme yetkisinde bulunan tekel bir yapıya teslim olmus bulunmaktayız.

• bence ii oldu telekom artık adam akıllı kampanya yapmayıda ogrenmıstır sanırım
  • telekomun yapacağı olay belli aslında. ISS lere de düşük fiyattan -toptan- portların tarifelerini belirleyecek. Daha sonra da bize bu fiyatlardan sunulacak..
  • yok öyle yağma
    bu kampanyadan yararlananlarda hiç burda gelip lagaluga yapmasınlar
    eşit davranacksın eşit
    sen eski abonelerin hakkını nasıl olurda gözetmezsin bu resmen üçkağıtçılık dolandırıcılıktır
  • bu tt yi kim saattı lübnanlılara ne işmiz var bizim lübnanla falan ben akıl sır erdiremiyorum yani türkiye uzun zamandır cekmediğini cekkiuot hala anlamıyanlar varsada ....... neyse secimde hsp laşcaz şu bazı aczimendicilerle
  • quote:

Orjinalden alıntı: serhanglm

yani tek sorun insanların 15 ytl ödeyerek sizin aldığınız hizmeti alması değil..
    inandım bak şimdi..
    büyük harflerle görünce daha bir inandırıcı oluyormuş..
    güzel kardeşim bu rekabeti darbeleyen değil, güçlendiren birşey,
    ve inan hepsi buna benzer kampanyalar yapabiliyor..
    seneye superonline da bir kampanya yapar ve zararı göze alıp sadece tekel olmak için neti 10 lira yaparsa ne olacak..
    bu kampanyada 15 ytl ödeyip ocaktan itibaren 29 lira ödeyecek olan aboneler en az 1 sene daha bu kampanyadan yararlanamayacaklar.
    ayrıca siz ne şartlada okudunuz bilemem ama ben okuldayken meteliksizlikten kırılıyordum, o nedenle 3-5 ytlnin hesabını yapan öğrencilere dil uzatmak saygısızlık olur.
    bu arada hakikatten süperonline çok da eli kolu bağlı oturmuyor bu kampanyalar karşısında..

Bak arkadaşım,

Burada yorum yapanlar diğer ISS'leri savunmamışlar ki. Sen diyorsun onlar da indirim yapsın. Nasıl yapsın? Akıl var mantık var. Tüm servis sağlayıcıları telekomun bakır hattını kullanıyor. Bu da demek ki telekoma para ödüyorlar kullanırken. Yani hem TT'a para ödeyecek hem de TT kadar indirim yapacak? Olur mu böyle birşey. İlkokul matematiğiyle bile kolayca hesaplanabilecek şekilde, TTnet dışındaki ISS'ler ancak zarar ederek fiyatları bu düzeye çekebilir.

Dolayısıyla yapılacak şey:

- milyonlarca kullanıcının enayi yerine konulup kazıklandığı, eşitlik kavramına aykırı bu tarifenin durdurulması (ki bu gerçekleşti)
    - yeni kullanıcıların da kazanılmış haklarına saygısızlık etmeden (ellerinde sözleşmeleri var) tüm adsl tarifelerinin yaz kampanyasındaki tarifelere döndürülmesidir.
    Olması gereken budur.

Ancak burası Türkiye. Yine bir kılıfına uydurur bu sözde "akıllılar", işin içinden çıkarlar

• quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

bu tt yi kim saattı lübnanlılara ne işmiz var bizim lübnanla falan ben akıl sır erdiremiyorum yani türkiye uzun zamandır cekmediğini cekkiuot hala anlamıyanlar varsada ....... neyse secimde hsp laşcaz şu bazı aczimendicilerle

dostum petrol zengini araplar aldı işte. Araplar türklerden daha geri kafa yapısı olarak. Olacağı o yani. Yılda 2 milyar dolar karım gelsin, gerisini salla diyor. Eğer batılı bir şirket olsaydı bak neler olacaktı. Memurları kapı dışarı ettiği gibi, bir sürü genç yetenekli adam alırdı. Çalışmayan, işten anlamayanın gözünün yaşına bakmazdı. Fiyatları indirmese de kaliteyi arttırırdı hiç olmassa

• quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

quote:

bu tt yi kim saattı lübnanlılara ne işmiz var bizim lübnanla falan ben akıl sır erdiremiyorum yani türkiye uzun zamandır cekmediğini cekkiuot hala anlamıyanlar varsada ....... neyse secimde hsp laşcaz şu bazı aczimendicilerle

dostum petrol zengini araplar aldı işte. Araplar türklerden daha geri kafa yapısı olarak. Olacağı o yani. Yılda 2 milyar dolar karım gelsin, gerisini salla diyor. Eğer batılı bir şirket olsaydı bak neler olacaktı. Memurları kapı dışarı ettiği gibi, bir sürü genç yetenekli adam alırdı. Çalışmayan, işten anlamayanın gözünün yaşına bakmazdı. Fiyatları indirmese de kaliteyi arttırırdı hiç olmassa

Bence yanılıyorsum dostum tekel olan bir kurumun başında kim olursa olsun sonuç aynı olur.Kimse senin kara kaşına gözüne sebep sana iyi hizmet vereyim demez.Bu sözleri sarf etmeden önce biraz düşünün isterseniz.En basiti Intel ,AMD olayı.AMD 64 bit işlemci çıkarmasa hala 32 bit mimari kullanır,hala 2 GB bellek sınırlaması ile yaşardık.Ticarette kafa geriliği yoktur.Kafası geri olan zengin olamaz :) Çok kazanmak isteyen herkes elde ettiği kâr'a bakar.Öyle olmasa Alman sanayisinin Fransız sanayisinin dev kuruluşları aman ülkemize hizmet edelim diye ülkelerinde kalırlardı.Bu en milliyetçi iki avrupa devletinin kuruluşları bile nerde işcilik yeter seviyede ve ucuzsa oraya gitti.Arap böyle, Amerikan böyle diye sövmek manasız çünkü bizde bir işe yarar adamlar değiliz (Kimse alınmasın.İşe yarar adam olsaydık zaten bu halde olmazdık.)

Neyse ben daha birşey yazmayacağım çünkü konu sapıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 18 Temmuz 2007; 9:46:14 >

• "Yaz Fırtınası" kampanyası 4 Haziran'da başladığı için yüzde 50 indirimden ödeme yapan tüketiciler bulunduğunun anımsatılması üzerine Songör, ilk faturayı indirimli ödeyen tüketicinin, daha sonrası için yeni fiyat belirleneceğinden daha yüksek miktar ödeyeceğini ifade etti.

Yaz fırtınasından yararlananlar ilk faturadan sonra daha fazla ödeyecek.
  • Arkadaşım israrla anlamadığın bir nokta var,
    TT ve TTnet iki ayrı firmadır, kanunen TTnet TT ye ne kadar yakınsa superonline da o kadar yakın olmalıdır. Kanun derki piyasada hakin durumunu kötüye kullanma, bu ne demek, rakiplerini sindirmek için 5 liraya aldığın malı 3 liraya satamazsın demek. TTnet bunu yaptı bu tarifeyle. 5 liraya mal olan bir hizmeti en az gene 5 liraya satabilirsin kampanya mahiyetinde (kar etmek şartmı emin değilim onu hukukçu arkadaşlara sormak lazım). Durdurulma sebebi budur.

quote:

Orjinalden alıntı: acars55

arkadaşlar:::!!!!!!!
    rekabet kurumu ;
    arkadaş sen indirim yapamazsın....(ni yeki...!!!)
    yaptığın indirim de diğer ıssleri de düşüneceksin(yapma yaw..!!)
    toptan indirimin altına inemezsin..(bak sen,niye...)
    diyor.....!!!!
    bu kampanya sayesinde
    1-smile adsl
    2-tellcom adsl de indirim yaptılar...(keyiflerinden değil...!)
    yani onlarında yapmış oldukları indirim geçersiz oluyor....
    fiyatlar hoop yukarı ya....!!

bilmem anlatabildim mi..????(hiç sanmıyorum ama.........!!!!!)

saygılars..!!!

• quote:

Orjinalden alıntı: DaVinci

Arkadaşım israrla anlamadığın bir nokta var,
    TT ve TTnet iki ayrı firmadır, kanunen TTnet TT ye ne kadar yakınsa superonline da o kadar yakın olmalıdır. Kanun derki piyasada hakin durumunu kötüye kullanma, bu ne demek, rakiplerini sindirmek için 5 liraya aldığın malı 3 liraya satamazsın demek. TTnet bunu yaptı bu tarifeyle. 5 liraya mal olan bir hizmeti en az gene 5 liraya satabilirsin kampanya mahiyetinde (kar etmek şartmı emin değilim onu hukukçu arkadaşlara sormak lazım). Durdurulma sebebi budur.

ÇOK DOĞRU BİR AÇIKLAMA
  • quote:

Orjinalden alıntı: niko_jr

quote:

araplar geri kafa ama asıl acı olan
    bu kadar kar eden bir kurumu bedava satan zihniyete söyleyecek sıfat bulamıyorum ben

• diğer iss lere satıyorlar güya , sonra adamları ezmek için kampanya yapıyorlar.uyanık telekom. telekoma biri dur desin artık.adamların işi gücü sahtekarlık hile.bu kadar terbiyesizlik olmaz.
    telekom la iş yapılmaz soyguncu bunlar
  • abone olmuşlara kötü haber!!! (bende dahil)

"İNDİRİM GERİ ALINMAZ

Tüketicinin durumunu değerlendiren Songör, durdurma kararı tebliğ tarihinde uygulanmadan önce yararlanılan indirimin geri alınmayacağını ifade etti. "Yaz Fırtınası" kampanyası 4 Haziran'da başladığı için yüzde 50 indirimden ödeme yapan tüketiciler bulunduğunun anımsatılması üzerine Songör, ilk faturayı indirimli ödeyen tüketicinin, daha sonrası için yeni fiyat belirleneceğinden daha yüksek miktar ödeyeceğini ifade etti.

Kararlarının tüketiciyi birinci derece olarak hedef almadığını kaydeden Songör, "Tüketici, ödediği miktar artacağı için belki kızacak. Ama bizim amacımız küçük teşebbüsleri koruyarak rekabeti sağlamak. Çok girift bir olay bu. Kısa vadede tüketiciden daha yüksek para alınacak ama rekabetçi piyasanın tesisi ile uzun vadede pazarda ucuz hizmetin yolu açılacak" diye konuştu."

• quote:

Orjinalden alıntı: kartalaraz

ben 29ytl komşun aynı bağlantıyı 14,99 ytl......
    iptal edilmesi iyi oldu. evet hak yerini bulduda, şimdi ne olacak peki .......
    birde kampanya yapacaksan bütün tarifelere yap sınırlı sınırsız diye insanları kandırma.
    telekom bu iptal de sana kapak olsun...

Telekoma kapak olduğu filan yok, yine kapak başkalarına oldu. Adam satacağını sattı 1 aydır. Asıl kapak özel ISS lere oldu. Günde 17500 abone nedemek ya... hepsi telekoma gitti... Merak ettiğim kampanyadan abone olanlar kampanya fiyatından mı hizmet alacak yoksa standart fiyattanmı? Eğer standart fiyattan hizmet alacaksa alan adamlarada kapak olmuştur 1 ay indirim için 24 aylık sözleşme imzalamış oldular.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.