Şimdi Ara

Ttnet İPv6 Protokölüne Geçiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
3.820
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba bügün ttnet mh aradım ve ıpv6 nın ne zaman aktif olucağını sordum bana en geç 31 ağustos yani bu ayın sonunda geçileceği bilgisini verdiler. Bu bilgi doğrumudur ıpv6 ya ne zaman geçicez?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 23 Ağustos 2013; 16:49:25 >

• ıpv6 nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhan_kilic

ıpv6 nedir ?

Şuanda kullanmakta olduğumuz ıpv4 protokolünün 6. versiyonudur ıpv4 protoköllerinin çok yoğun olmasından dolayı ıpv6 ya geçilicek bu bizi olumlu yönde etkileyecek hız bakımından.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NewsTR -- 23 Ağustos 2013; 16:47:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tr123456

quote:

ıpv6 nedir ?

Şuanda kullanmakta olduğumuz ıpv4 protokolünün 6. versiyonudur ıpv4 protoköllerinin çok yoğun olmasından dolayı ıpv6 ya geçilicek bu bizi olumlu yönde etkileyecek hız bakımından.

bi ayar yapmamız gerekiyor mu geçilince
  • quote:

Orijinalden alıntı: ardasevinc

quote:

quote:

ıpv6 nedir ?

bi ayar yapmamız gerekiyor mu geçilince

hayır otomatik olarak geçiş yapılacak deniliyor 31 ağustosta tam bilgi verilir.
  • quote:

quote:

ıpv6 nedir ?

Hıza hiçbir faydası olmaz, IPV6 sadece gelinen IPV4 limitlerini aşmak için zorunlu olarak geliştirilen bişey, hızla alakası yok ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

quote:

ıpv6 nedir ?

Hıza hiçbir faydası olmaz, IPV6 sadece gelinen IPV4 limitlerini aşmak için zorunlu olarak geliştirilen bişey, hızla alakası yok ki.

ttnet söylüyor bunu ben söylemiyorum zaten bende innanmıyorum zaten her şeyi yalan ttnetin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Turknet'in IPv6 Hizmetini Sonlandırması
    geçen hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Geçiş yapıldıktan sonra ağ ayarlarından ipv4 protokolünü devre dışı bırakırsak yinede girebilirmiyiz internete?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

quote:

ıpv6 nedir ?

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alinti: Diablo

quote:

Orijinalden alinti: tr123456

quote:

Orijinalden alinti: erhan_kilic

ipv6 nedir ?

Suanda kullanmakta oldugumuz ipv4 protokolünün 6. versiyonudur ipv4 protoköllerinin çok yogun olmasindan dolayi ipv6 ya geçilicek bu bizi olumlu yönde etkileyecek hiz bakimindan.

Hiza hiçbir faydasi olmaz, IPV6 sadece gelinen IPV4 limitlerini asmak için zorunlu olarak gelistirilen bisey, hizla alakasi yok ki.

"IPv6'da paket basligi ; yönlendiriciler tarafindan daha hizli bir sekilde islenebilmeleri için sabit ve daha sade tasarlanmistir. IPv6 adres uzayi oldukça büyük olmasina ragmen paket basliginin IPv4'e göre daha küçük olmasindan dolayi oldukça hizlidir."
    Kaynak :
    tr.wikipedia.org
    IPv6 - Vikipedi
    http://tr.wikipedia.org/wiki/IPv6

Edit : Turkce karakterlerde sikinti var ondan bu sekilde yazdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virinom -- 23 Ağustos 2013; 19:14:51 >

• Hız olarak bir artısı olmayacak ama 31 Ağustostada geçilecek bir durum yok ortada.
    Mevcut milyonlarca adsl abonesinin modemlerinin yarısından fazlası zaten IPv6 desteklemiyor.
    Bu şartlar altında ancak son 1-2 senede modem alan kişiler için geçiş yapabilirler.

IPv4 havuzunda ip adresleri tükenmekte olduğu için eninde sonunda mecburen geçiş yapılacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkforce

Hız olarak bir artısı olmayacak ama 31 Ağustostada geçilecek bir durum yok ortada.
    Mevcut milyonlarca adsl abonesinin modemlerinin yarısından fazlası zaten IPv6 desteklemiyor.
    Bu şartlar altında ancak son 1-2 senede modem alan kişiler için geçiş yapabilirler.

IPv4 havuzunda ip adresleri tükenmekte olduğu için eninde sonunda mecburen geçiş yapılacak.

Dikkat ederseniz hattınıza tanımlı hız ile gerçek hızınız arasında bir miktar fark bulunur.Bu farkın sebeplerinden biri de tanımlı hızın saf hız olması fakat gerçekte sizin veri alışverişinizde header denen bir paket bulunur bu da aradaki farkın bir kısmını oluşturmasıdır.IPV6 ile birlikte bu headerların boyutu azalacağı için aynı hatta bir miktar daha fazla hız elde edilebilir.Ama bu işin teori kısmı gerçekte ne olur bilemem.

• quote:

Orijinalden alıntı: Virinom

quote:

Hız olarak bir artısı olmayacak ama 31 Ağustostada geçilecek bir durum yok ortada.

Dikkat ederseniz hattınıza tanımlı hız ile gerçek hızınız arasında bir miktar fark bulunur.Bu farkın sebeplerinden biri de tanımlı hızın saf hız olması fakat gerçekte sizin veri alışverişinizde header denen bir paket bulunur bu da aradaki farkın bir kısmını oluşturmasıdır.IPV6 ile birlikte bu headerların boyutu azalacağı için aynı hatta bir miktar daha fazla hız elde edilebilir.Ama bu işin teori kısmı gerçekte ne olur bilemem.

Evet çok iyi açıklamassınız söylenenler internetin hızlanacağı ancak tabi belli olmaz türkiyedeki alt yapı zaten iyi deil.

• quote:

Mevcut IPv4 destekli milyonlarca abone modem değiştirmek zorunda kalmayacak değil mi!!?? Bırak Türkiye'yi dünya piyasasında bile bulunmaz hint kumaşı gibi sayıları çünkü. Bunuda tekelleştirip (TR'ye baz model getirtip vurgun yapma peşindeler bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 24 Ağustos 2013; 13:56:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Mevcut IPv4 destekli milyonlarca abone modem değiştirmek zorunda kalmayacak değil mi!!?? Bırak Türkiye'yi dünya piyasasında bile bulunmaz hint kumaşı gibi sayıları çünkü. Bunuda tekelleştirip (TR'ye baz model getirtip vurgun yapma peşindeler bence.

dediğiniz gibide olabilir ıpv6 geçilicek ama türkiyede destekleyen modem fazla yok ama zorunlu deildir bence isteyen ıpv4 de devam edebilecektir.

• IPv4 bitiyor da bunula beraber daha çok sansür gelebilirmi onu merk ettim baya bi sansür var da
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

dediğiniz gibide olabilir ıpv6 geçilicek ama türkiyede destekleyen modem fazla yok ama zorunlu deildir bence isteyen ıpv4 de devam edebilecektir.

Öyle olmazsa infial çıkar zaten. ADSL 2+ çıkıtığı halde G.DMT ile insanların devam edebilme özgürlüğü gibi bir yaklaşım sunulmalı. Yoksa ciddi sıkıntılar çıkar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tekno moomce

IPv4 bitiyor da bunula beraber daha çok sansür gelebilirmi onu merk ettim baya bi sansür var da

sansür malesef ülkemizde çok ben bile bunun için vpn server kiraladım amerikadan zaten ttnetin dns ve ıp y le bağlanmıyorum hızda değişiklik olmuyor ancak ping biraz etkileniyor.
  • Dünyada IPv6 destekli modem konusunda sıkıntı olduğunu zannetmiyorum.
    Türkiyede satılan birçok modem modeli dünyada 1-2 sene önce satıştan kaldırılmış modeller oluyor. :)

Bu sayede hem firmaların elindeki çöpe gidecek stokları ucuza alıyorsunuz hemde yüksek fiyata satarak daha iyi kâr yapabiliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkforce -- 24 Ağustos 2013; 16:38:58 >
  • quote:

Dünyada IPv6 destekli modem konusunda sıkıntı olduğunu zannetmiyorum.
    Türkiyede satılan birçok modem modeli dünyada 1-2 sene önce satıştan kaldırılmış modeller oluyor. :)

Bu sayede hem firmaların elindeki çöpe gidecek stokları ucuza alıyorsunuz hemde yüksek fiyata satarak daha iyi kâr yapabiliyorsunuz.

• En basit yöntem olarak, kullanım klavuzuna bakabilirsin. :)
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.