Şimdi Ara

TTNET KÖKTEN İP DEĞİŞTİRME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
6.599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar daha önce konu açtım ama kaldırmışlar konuyu bi kaldırmayında çözüm bulalım.TTNET YALINNET KULLANICISIYIM.İP MİN SUBNETİ HEP SABİT GELİYOR.YAİ SÜREKLİ 85.110 kökünde geliyor BENİM FULLDEN İPLERİMİN HER SEFERİNDE FARKLI GELMESİ İÇİN NAPMAM LAZIM Bİ YARDIMCI OLUN.

• Çok ilginç, üstelik bende 1 yanıt yazmıştım. Kaldırma gerekçeleri nedir acaba?
  • birkaç sene önce , ip nin tüm hanesi değişmekteydi. ama son 1 yılı aşkın dinamik ip alan ben de dahil çoğu kullanıcının ip lerinin ilk 2 hanesinin sürekli sabit kaldığı, sadece ayda birkaç kez nadir de olsa tüm hanenin değiştiği görülüyor. buna bir çözüm olduğunu sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende de oluyoo sıkıntı yapmıyorum.
  • Yıllardır hep 78.172.x.x kökündeki ağ geçidinden Ip alıyorum. 85 ve 88 gördüğüm zaman serap görüp görmediğimi sorguluyorum.

• 78li geliyor banada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Yıllardır hep 78.172.x.x kökündeki ağ geçidinden Ip alıyorum. 85 ve 88 gördüğüm zaman serap görüp görmediğimi sorguluyorum.

hocam benim ip 88.251 ile başlıyor acaba hangi seri ip iyidir bilgin varmı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: KuzeyRüzğarı

quote:

Yıllardır hep 78.172.x.x kökündeki ağ geçidinden Ip alıyorum. 85 ve 88 gördüğüm zaman serap görüp görmediğimi sorguluyorum.

İyi-kötü göreceli biraz ama bana göre 88 ve 85 ile başlayan Ip grupları 78'e göre bence çok daha stabil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 16 Nisan 2013; 22:55:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KuzeyRüzğarı

quote:

Hiçbişey fark etmiyor hepsi aynı.
  • peki bu ip adreslerinin 78 veya 85,88 ile başlamasının ne tür avantajı oluyor ?
  • Sanırım bu bölgesel IP olarak ayrılmış bu durum.Bende de 5-6 aydır 95.10.'la başlıyor(genelde akdeniz bölgesi olarak görülüyor).Hatta sanırım bu sebepten dolayı da artık MTU da işlemiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vertigo27 -- 18 Nisan 2013; 0:29:13 >
  • Arkadaşlar kesinlike farkediyor , ben eskiden ttnet kullanıyordum malum IP ler 85 ti benimde , sonradan superonline geçtim burada 2 çeşit IP oluyor 178 ve 212 ydi galiba eskiden 58-60 pingle oynadığım bir oyun serverında aynı internetle aynı altyapıyla 75 pingle oynuyorum ve bir başka serverda ttnetle 75 ping varken superonlinela 58-60 oluyor bu nasıl oluyor anlamış değilim anlıkta olsa anlardım ama 2 aydır böyle pingler. Kısacası bir değişim oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jrsmurfs

Arkadaşlar kesinlike farkediyor , ben eskiden ttnet kullanıyordum malum IP ler 85 ti benimde , sonradan superonline geçtim burada 2 çeşit IP oluyor 178 ve 212 ydi galiba eskiden 58-60 pingle oynadığım bir oyun serverında aynı internetle aynı altyapıyla 75 pingle oynuyorum ve bir başka serverda ttnetle 75 ping varken superonlinela 58-60 oluyor bu nasıl oluyor anlamış değilim anlıkta olsa anlardım ama 2 aydır böyle pingler. Kısacası bir değişim oluyor.

Bir zamanalr bunu söylemeye çalışmıştım. Konu bile açmıştım :)

ISS ler Arasında ki En Önemli Fark

• TTnet tarafında her cihazın (outdoor-indoor) baplı olduğu SSG`ler vardır. Her SSG bir LNS SSG`ye bağlıdır, bu LNS SSG`lere IP blokları tanımlanır ve her IP isteği, havuzdaki bu IP bloklarından random olarak cevaplanır. Dolayısıyla bu blokların haricinde IP alabilmeniz şuan için mümkün değildir.

78.xx.xx.xx - 95.xx.xx.xx - 178.xxx.xxx.xxx arasında kullanım açısından hiç bir fark yoktur.
  • GLOBAL İP ADRESİMİZ 78.İLE BAŞLIYOR İSE TELEKOM İNTERNET TRAFİĞİNİ İSTANBUL VE ADANA ÜZERİNDEN
    GEREKSİZ OLARAK 5-6 POP NOKTASINDAN GEÇİREREK GECİKME VE PİNG SORUNU YAŞATIYOR
    78 İLE BAŞLAYAN İPLER SIRASIYLA
    gayrettepe-xrs-t2-1---00-atakoy-xrs-t2-1.statik.turktelekom.com.tr 81.212.203.102 tr 48.071 ms
    06-ulus-xrs-t2-1---00-gayrettepe-xrs-t2-1.statik.turktelekom.com.tr 81.212.213.179 tr 53.634 ms
    06-ulus-xrs-t2-1---00-gayrettepe-xrs-t2-1.statik.turktelekom.com.tr 81.212.207.5 tr 54.218 ms
    06-ulus-xrs-t2-1---01-adana-xrs-t2-1.statik.turktelekom.com.tr 81.212.215.19 tr 84.715 ms
    21-avea-t3-1---21-diclekent-t2-1.statik.turktelekom.com.t

OLASI YAŞANAN SORUNLAR
    OYUNLARDA YÜKSEK PİNG
    GEREKSİZ UPLOAD TRAFİĞİ
    CANLI YAYIN VEYA İPTV DE DONMALAR
    HIZ TESTİNDE HIZINIZ NORMAL GÖZÜKEBİLİR FAKAT
    SPEEDTEST E GİRDİĞİNİZDE SİZE EN YAKIN SERVER DAN DEĞİL UZAK OLANDAN HIZ TESTİ YAPAR
    SPEEDTEST SİTESİNE GİRDİĞİNİZDE BEKLEYİN FINDING OPTİMAL SERVER I KENDİ BULSUN..TELEKOMUN BU ÇAKALLIĞINI BU ŞEKİLDE DE ANLAYABİLİRSİNİZ

GENELDE İP ADRESİ 88 İLE BAŞLAYANLAR İYİ OLUYOR
    ÖRNEK 88 İLE BAŞLAYAN İP NİN TRACEROUTE ROTASI

16-bursa-t3-3---16-bursa-h2-2.statik.turktelekom.com.tr 81.212.244.148 tr 50.061 ms
    11 16-bursa-t3-3---16-bursa-h2-1.statik.turktelekom.com.tr 81.212.244.144 tr 79.985 ms

2 NOKTADAN ATLAYIP DİREK YURTDIŞINA ÇIKIYOR

TAVSİYE HERKEZ İP ADRESİNİN HANGİ ROTA ÜZERİNDEN YURTDIŞINA ÇIKTIĞINI SIK SIK KONTROL ETSİN
    https://ping.eu/traceroute/

ŞİMDİ BİRDE YENİ TÜREYEN CGN İP VAR
    YANİ TELEKOM TEK BİR GLOBAL İP ADRESİNİ NATLAYARAK KENDİ İÇ LOCAL İNDEN İP DAĞITIR
    MODEM ARAYÜZÜNDE 100 İLE BAŞLAYAN İP ADRESİNİ GÖRÜYORSANIZ CGN YE GİRMİŞSİNİZ DEMEKTİR

ÇÖZÜM:
    CGN DEN KURTULMAK İÇİN STATİK İP ALACAKSINIZ
    78 İLE BAŞLAYAN İP GRUBUNDAN KURTULMAK İÇİN 78 Lİ GRUP İP NİN TÜKENMESİNİ BEKLEYECEKSİNİZ

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.