Şimdi Ara

TTNet Sözleşmeye Uymuyor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sözleşmede 1-8 Mbps hız olacağı yazıyor zaten çoğumuzda da bu var . Ve bu akk gereği hız minimuma yani 1 Mbpsye indiriliyor . Ama ben akk kapsamında hızı düşürülenlerden hiçbiririn 1 mbps'ye ulaştığını görmedim .
    Benim bugün en fazla hız 0,8 mbps idi ve çoğunlukla 0,2 mbps olarak seyretti.
    Hatta bir ara speedtest.net ' te 0,02 mbps ölçtüm . Doğru mudur bilemem ama şu kesin ki 1 mbps hiç olmadı .
    Bu yüzden akk belki yasaldır sözleşmeye yazmışlardır ( yasal olduğu doğru olduğunu göstermez o ayrı ) ama bu akk kapsamında hızı soylediklerinin altına almaları kesinlikle yasadışıdır . Bu akk kalkmazsa son çare olarak bunu deneyelim de bari mağduriyet tavan yapmasın .

• kardeşim onlar 1024 kbit tanımladık dersler olay biter. kalan yuzde 15-20 adsl teknolojisinden meydana gelen kayıplardır.

yapacak birşey yok, adamlar her şeyin yolunu bulur.
  • Sözleşmeni iyi oku dostum, adamlar işlerini sağlama almazlarmı hiç. Her yerde bilmem kaça KADAR diye yazıyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeuntfor

kardeşim onlar 1024 kbit tanımladık dersler olay biter. kalan yuzde 15-20 adsl teknolojisinden meydana gelen kayıplardır.

yapacak birşey yok, adamlar her şeyin yolunu bulur.
    Bu pakette download hızı 2 -3 mbps olanlar şikayet ediyordu . Neden 8 ' e ulaşamıyorum veye bu kadar az diye . Cevapları hattınızdan kaynaklanan kayıplar vs idi .
    Yani 1-8 Mbps gibi geniş bir aralık olmasının bahanesi şirketten kaynaklanmayan modem veya hatlar vs idi .
    Ama bu akk de gördüğümüz sözleşmede olanın bize verilmemesi . Modemi de onlardan aldık hattı da onlar döşedi ve 1 megabit diyor adam . Bunu sağlamak zorunda .
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jlozde

Sözleşmeni iyi oku dostum, adamlar işlerini sağlama almazlarmı hiç. Her yerde bilmem kaça KADAR diye yazıyordur.

Aradım şimdi ama bulamadım o kağıdı ama okumuştum 1 den 8'e kadar diye hatırlıyorum ben
  • Tarife 8 mb e kadar olduğundan 1 mb nete düştüğünde ona da kadar ekliyorlar bu kadar basit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: carter7415

Tarife 8 mb e kadar olduğundan 1 mb nete düştüğünde ona da kadar ekliyorlar bu kadar basit.

Evet şimdi nette araştırırken gördüm 1-8 değilmiş .
    8'e kadarmış . Sanırım görevlinin söylediklerinden felan aklımda kalmış .
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sen o hizi alamiyorsun ancak onlar hattina o hizi tanimliyorlar. 8mbps tanimlandiginda da 8 i tam olarak alamazsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Augias

Sen o hizi alamiyorsun ancak onlar hattina o hizi tanimliyorlar. 8mbps tanimlandiginda da 8 i tam olarak alamazsin.

O dediğin çok az bir fark oluyor . Zaten benim net 10 mbps idi 24 saat öncesine kadar . Torrent 1 mb/s ile iniyordu . Şu an modemi yeniledim . Kota reslendi ama 0,8 mbps diyor . Ve bu boyle olursa bu sözleşme iptal olur demek ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Preszsbuild

quote:

Sen o hizi alamiyorsun ancak onlar hattina o hizi tanimliyorlar. 8mbps tanimlandiginda da 8 i tam olarak alamazsin.

O dediğin çok az bir fark oluyor . Zaten benim net 10 mbps idi 24 saat öncesine kadar . Torrent 1 mb/s ile iniyordu . Şu an modemi yeniledim . Kota reslendi ama 0,8 mbps diyor . Ve bu boyle olursa bu sözleşme iptal olur demek ..

Bahsettigin 0.8 hiz modem ara yuzunde mi yoksa yapmis oldugun hiz testi sonuclarinda mi ?

• 8mb hız için alt sınır 6,4mb
    4mb hız için 3,2 gibi düşünebilirsin. her paketin belirli bir alt sınırı vardır. 1024 veriliyosa 1024 alamazsın teknik olarak mümkün değil. santalin üst katında olsa evin yine alamazsın. alt sınır 0,78 mb dir. stabil 1024 alsın diye hatta 1,2mb tanımlarlar ya da 8 i direk alsın diye 9 verirler aboneye gidene kadar 8 olur bunlar istisna...
  • ttnet bana kıyak geçiyor sanırım. normal zamanlarda 10Mb akk aştığımda 1,5Mb hız ile bağlanıyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Preszsbuild

quote:

Bahsettigin 0.8 hiz modem ara yuzunde mi yoksa yapmis oldugun hiz testi sonuclarinda mi ?

Test sonucu fakat 0,02 de gördüm forumda da 0,09 gören arkadaşlar var . Bu da artık kayıptan kaynaklanıyor olmasın . Modemin arayüzünde de 800 küsür kb yazıyordu dün . Zaten bu yasak değilmiş . Alt sınır yokmuş

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.