Şimdi Ara

TTNET SÜPER ÖTESİ HIZLAR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler forum sayfasının üzerindeki TTNET Destek kısmına tıklayarak mail attım, sağ olsun 2 günde döndüler. Zaten bir beklentim olmayarak mail attım ama şaşırtarak geri döndüler. Neyse konumuza gelelim.

Ataşehir örnek mahallesi girişi diye adlandırılan Soyak sitelerinin karşısında ikamet etmekteyim. 8 megabite kadar sınırsız 50gb Akk'lı internet paketim var. (Babam çok bilirmiş gibi sormadan 2 sene taahhüt yaptırmış birde sevinçli sevinçli diyor ki 2 sene kesintisiz internetimiz var artık.)

Sadece hayatımda 1 defa 1022kb/sn gördüm. Oda 20mb'lik bir dosya indirirken. Arayan adama diyorum ki; "8 megabit net hizmetini köküne kadar kullansam 8mb ile download yapıyor olmam gerekmez mi?" diyorum "evet" diyor.
    Sonrada diyorum ki "tamam 8mb ile **** demiyorum ama 300-400-500 nedir bari 1000 görelim" , bu seferde diyorki "8megabite kadar pakedinde siz adresten dolayı max 4 megabite kadar görebiliyorsunuz o yüzden 1megabit de kablo uzunluğundan düşsek 3 megabite kadar kullanabiliyorsunuz, bu yüzden 300-400 normal ve iyi rakamlar".

Şimdi sever misin ? Yarına mı bırakırsın ? Ben açıkçası bir *** anlamadım bu işten.

4 kere modem değiştirdim zaten bilgisayar sektöründeyim 400tl'lik modem bile kullandım, tüm DLS ve CAT5 kabloları yeniledim, üşenmedim birde kolonlar duvarlar arasındaki hattı bile yeniledim. Neredeyse evi baştan yapacağım. Ama gel gelelim nVidia'dan Ati'den Intel'den driver indiriyoruz bazen 100kb bazen 600kb ile çekiyor dahada yukarısı yok.

LoL'e giriyorum 80-120 ping arası, babam diğer odadaki PC'den face giriyor 600-700 oluyor ping. Hayatında 14k ping gören varmı ? Nasıl bağlıyım bu pingle nete onuda çözemedim. İşte böyle beyler derdim.

Taahhüt bitince sizce ne yapmalıyım ?

• Yemin ederim başlığı "TTNET SÜPER ÖTESİ HIRSIZLAR" diye okudum. Kusura bakmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

Yemin ederim başlığı "TTNET SÜPER ÖTESİ HIRSIZLAR" diye okudum. Kusura bakmayın.
    vay be hala 8 desteklemeyen hatlar bile var demek....
  • echelon34 kullanıcısına yanıt
    Hocam ne yapmalıyım anlamadım ki. Semt değiştirdik daha önceden de Fikirtepedeydim gene aynı. Küçükyalıda arkadaşım oturuyor adam en en en kötü 2,5-3mb ile download yapıyor. Bıktım artık.
  • Zagor88 kullanıcısına yanıt
    modem arayüzünden hattına ne kadarlık hız geliyo bi bak bakalım.....
    Şu an evde değilim ama gidince bakarım. Modemden olduğunu pek sanmıyorum çünkü dediğim gibi çok modemle denedim sorun benden kaynaklı değil maalesef.
    Bunu sormamdaki maksat modemde sorun olması değil santralin sana ne kadar bir hız sabitlemesi yaptığı
    Yani modemden baktığında ttnet in sana kaç mb lik hız gönderdiğini göreceğiz...
    Örneğin sana 8191 kbps lik hız gönderir ama başka sebeplerden dolayı bu hız sana ulaşmaz ya da tam tersi iç tesisatın çok iyidir ama ttnet 4095 lik düşük hız gönderiyo olabilir
    Bunun için sordum....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echelon34 -- 26 Temmuz 2013; 18:34:30 >
    Hocam elektronik ve donanım kuvvetli ama yazılımda 4*4 değil malesef. Bana ufak bi örnek ss verebilirmisin nerden kontrol edeceğime dair. Ona göre bende kontrol edip tekrar söyliyim.
    Bu modemin markasına göre küçük değişiklikler olsada genel olarak aynıdır
    Modem arayüzüne girdiğinde DURUM ya da RAPOR ya da benzeri hat durumunu görebileceğin bi sayfa olmalı ordan Aşağı Yönde Hat Hızı(ya da Download Speed) yazan değere bakmalısın...
  • Anlaşmayı bozunca bi ücret ödüyodun fazla değilse boz ve alt yapısı daha iyi olan bi fiber'e geç yoksa oyundaki ping
    'nii görürken senhttp://img192.imageshack.us/img192/6367/2083w.gif

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S'il Vous Plait -- 26 Temmuz 2013; 18:57:37 >
    Nasıl yani ? 8 Megabite kadar pakedim var fakat orda 4 megabit gözüküyor. Çözemedim.

TTNET SÜPER ÖTESİ HIZLAR

İndirimli olarak kullandığım kısımların indirimlerini geri istiyorlar. 260 tl yapıyor yanılmıyorsam. Sincap akıyor (:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zagor88 -- 26 Temmuz 2013; 19:25:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zagor88

Nasıl yani ? 8 Megabite kadar pakedim var fakat orda 4 megabit gözüküyor. Çözemedim.

TTNET SÜPER ÖTESİ HIZLAR

İndirimli olarak kullandığım kısımların indirimlerini geri istiyorlar. 260 tl yapıyor yanılmıyorsam. Sincap akıyor (:
    Merhaba , bölgende vdsl destekliyor. Esatpaşa deseydin orada pek yok vdsl. Hani o esatta göbekte benzinlik var, oradan okulun aşağısına doğru giderken bir cami var. En son o caminin orda vdsl gördüm , 50mbite kadar var yani oradada.
    Örnek mahallesinde , ki santral örnek mahallesinde zaten vdsl destekleniyor , soyak sitelerini bilmiyorum ama örnek parkının orada da var vdsl. (şu bisiklet yolu ve saha olan park , eski migrosun orada , bowling salonunun karşısında)
    Bu arada o bölge hep sitelerle dolu hocam , ne zaman gitsem rahat edemiyorum , çok sıkışık biyer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 26 Temmuz 2013; 20:26:29 >

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Dostum ben tam Bağkur evlerinin orda da caminin yan sokağındayım. Önümde de Dominos var. Dediğin gibi çok sıkışık yer bunaltıyor insanı.
    Senin tesisatında sorun yok o zaman...
    TTNET seni 4 mbit e sabitlemiş dolayısıyla ortalama 350 civarı indirme yaparsın. TTNET tarafından hızın yükseltilmelidir ancak hattın bunu destekler mi müşt. hizm. sormalısın ya da bu değerlere göre alınabilecek max hızın hesaplandıpı bi konu vardı forumda o konuyu bi incelemen faydalı olacaktır....

EDIT: Konu linki
    http://forum.donanimhaber.com/m_41713434/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi echelon34 -- 26 Temmuz 2013; 21:08:45 >
    Hocam dediğim gibi o bölgede vdsl var, müdürlükle bir görüşmeni tavsiye ederim. Vdsl geçersin rahat rahat kullanırsın. Yalnız yaz aylarında orası çekilmiyor valla , rüzgar esmiyor rüzgar.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Harbiden eve klima yada vantilatör almazsan ayvayı yiyorsun. Hocam vakit olsa gideceğim de çalışıyoruz işte o var
  • quote:

Beyler forum sayfasının üzerindeki TTNET Destek kısmına tıklayarak mail attım, sağ olsun 2 günde döndüler. Zaten bir beklentim olmayarak mail attım ama şaşırtarak geri döndüler. Neyse konumuza gelelim.

Ataşehir örnek mahallesi girişi diye adlandırılan Soyak sitelerinin karşısında ikamet etmekteyim. 8 megabite kadar sınırsız 50gb Akk'lı internet paketim var. (Babam çok bilirmiş gibi sormadan 2 sene taahhüt yaptırmış birde sevinçli sevinçli diyor ki 2 sene kesintisiz internetimiz var artık.)

Sadece hayatımda 1 defa 1022kb/sn gördüm. Oda 20mb'lik bir dosya indirirken. Arayan adama diyorum ki; "8 megabit net hizmetini köküne kadar kullansam 8mb ile download yapıyor olmam gerekmez mi?" diyorum "evet" diyor.
    Sonrada diyorum ki "tamam 8mb ile **** demiyorum ama 300-400-500 nedir bari 1000 görelim" , bu seferde diyorki "8megabite kadar pakedinde siz adresten dolayı max 4 megabite kadar görebiliyorsunuz o yüzden 1megabit de kablo uzunluğundan düşsek 3 megabite kadar kullanabiliyorsunuz, bu yüzden 300-400 normal ve iyi rakamlar".

Şimdi sever misin ? Yarına mı bırakırsın ? Ben açıkçası bir *** anlamadım bu işten.

4 kere modem değiştirdim zaten bilgisayar sektöründeyim 400tl'lik modem bile kullandım, tüm DLS ve CAT5 kabloları yeniledim, üşenmedim birde kolonlar duvarlar arasındaki hattı bile yeniledim. Neredeyse evi baştan yapacağım. Ama gel gelelim nVidia'dan Ati'den Intel'den driver indiriyoruz bazen 100kb bazen 600kb ile çekiyor dahada yukarısı yok.

LoL'e giriyorum 80-120 ping arası, babam diğer odadaki PC'den face giriyor 600-700 oluyor ping. Hayatında 14k ping gören varmı ? Nasıl bağlıyım bu pingle nete onuda çözemedim. İşte böyle beyler derdim.

14k ping değil 18k ping gördüm yurtta 16+8 lik bağlantıyı 140 kişi kullandığından :),sonra 3 tane 32 mbit bağlayınca o ping 60 oldu :) vdsl rahat :)

• quote:

Orijinalden alıntı: faststyla94

quote:

Beyler forum sayfasının üzerindeki TTNET Destek kısmına tıklayarak mail attım, sağ olsun 2 günde döndüler. Zaten bir beklentim olmayarak mail attım ama şaşırtarak geri döndüler. Neyse konumuza gelelim.

14k ping değil 18k ping gördüm yurtta 16+8 lik bağlantıyı 140 kişi kullandığından :),sonra 3 tane 32 mbit bağlayınca o ping 60 oldu :) vdsl rahat :)
    ben santralin dibindeyim balkondan taş atsam yetişir aramda yürüme yolu 1 dakika yok 8mb hat değerlerim 25 30 arasıydı 16 ya çıkaralım dediler şimdi 8 9 a düştü değerler arada gidip geliyor gidince modeme bakıyorum düşmüş ttnet diyor ki kontrol ettim düşme yok diyor 7 saattir bağlı gözüküyor diyor özellikle her gece 12 gibi düşüyor birde millet akşam eve gelip kullanım arttığında snr felan acaip düşüyor 16 mb ama 1,2 mb bile download hızını zor görüyor ilk bağlandığında ne güzel 1,7 ile çekiyordum bilerek kurcalıyorlar indirmeyelim diye

• Taahhüt bitince neye geçmek gerekli acaba ? Verilen paraya göre en kötü 1.5-2mb ile download yapılmalı ki bir işe yarasın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReDTwiSteR

ben santralin dibindeyim balkondan taş atsam yetişir aramda yürüme yolu 1 dakika yok 8mb hat değerlerim 25 30 arasıydı 16 ya çıkaralım dediler şimdi 8 9 a düştü değerler arada gidip geliyor gidince modeme bakıyorum düşmüş ttnet diyor ki kontrol ettim düşme yok diyor 7 saattir bağlı gözüküyor diyor özellikle her gece 12 gibi düşüyor birde millet akşam eve gelip kullanım arttığında snr felan acaip düşüyor 16 mb ama 1,2 mb bile download hızını zor görüyor ilk bağlandığında ne güzel 1,7 ile çekiyordum bilerek kurcalıyorlar indirmeyelim diye

Okadar indirme meraklısıysan gel sana 32 mbit bağlayalım aksam en yoğun saatte indirme hızın saniyede 3500 in altına inerse iptal edelim :) normalde 4100 le falan indirirsin :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.