Şimdi Ara

TTNET Sürekli Kopma Sorunum (Çözülemiyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
862
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yaklaşık 1,5 aydır kullanmakta olduğum 2 yıldır hiç sorun yaşamadığım internetim deli gibi kopmaya başladı.
    Türk telekom ekibi gelip inceledi hat değerleriniz mükemmel dedi ölçtü gitti, sürekli arıza kaydı bırakıyorum TTnet sistemlerinde bir sorun olmadığını sorunun benim binamda yada kablolarında olduğunu söylüyor. Modem kabloları, splitter, modem hepsini değiştirdim sıfırdan, ama yok kafayı yemek üzereyim çözülmüyor.
    TTnet in gelen ekibi kablolarınız sağlam hiç bir şey yok diyiyor.
    Sadece binanın duvar içindeki kabloları kaldı değişmeyen ama test ettiğimizde hiçbir zayıflama problem yok.
    50 mbps internet kullanıyorum 48 mbps ve ping 4 olarak çıkıyor hız testinde, kabloda bişey olsa bu değerleri zaten göremem.
    Önerisi olan lütfen yardım etsin çaresiz kaldım.
    İyi forumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Haziran ayında durduk yere birden internetim gidip gelmeye başlamışdı 1 dakika da ve 2 dakika da 1 sürekli gidip geliyodu .. arıza kaydı oluşturdum 1 hafta geçmişdi en sonunda ekip gönderdiler test etti evdeki hat girişine cihazını taktı hattınız çok iyi dedi modem bozulmuş :) dedi yenisini almanız lazım dedi gitti ! Modem arayüzünden hat değerlerime baktığım da ise hat değerlerimin sürekli düştüğünü ve hatta crc hatalarını görüyodum , bunuda söyledim hatta gösterdim ve üstüne basa basa dedi modemden ! Tamam dedim modemi aldım garantiye götürmek için evden çıktım , apartmandan çıkarken gözüm , telefon kutusuna ilişti kutuya baktığım da sarkan kablolar vardı ve kablolara yeni asılmış türknet ve türk Telekom etiketleri vardı acaba dedim birisi hat mı bağlattı kabloyu bulucam diye benim kabloyu mu gevşetti dedim , ama yinede türk Telekomun dediğini yapayım modemi garantiye verim arıza varsa yenisini verirler dedim yoksada yok derler dedim ...

Garantiye verdim 1 haftada öle geçti toplamda 2 haftadır internetsizdim , garantiden modemin üretimi durduğu için bana kâğıt verdiler bu kâğıtla yeni modem alabilirsiniz dediler , peki dedim modem bozuk mu ? Onu biz bilemiyoruz dediler test eden kişi bozuk olmasa bu kâğıdı vermez dedi alla alla dedim , kâğıtla ücretsiz yeni modem aldım , geldim taktım yok yine aynı internet kopuyor sürekli :)

Arıza kaydı oluşturdum yine durumu anlattım yeni modem aldım vs. , ama dedim bizim binadaki telefon kutusuyla oynamışlar ondan gibi dedim sanki , işte dediler elektirikçi çağırın kabloları düzenlesin vs. dedi , bende dedim türk telekomun sorumluluğunda degilmi gelip ekibiniz düzenlesin onca para ödüyorum , ne için alıyorsunuz bu parayı diye sordum , binada ki kutu paslanmış artık eski vidalı sistem bide kablolar sarkıyor , kutu baştan aşşagı paslıydı, 24mbps internet alıyodum bide o kutudan :)
    türk Telekom biz yapamayız elektirikçi bulun yaptırın dedi , gittim elektirikçilere anlattım gelin abi düzenleyin şu kabloları kutuyu vesayire dedim parası neyse vericem , yok 20 tane elektirikçi gezdim hiç biri gelmiyor abi biz anlamayız Telekom yapar diyor hepsi , sinirim bozuldu adamlara darlandım en sonunda açlıktan ölün parasıyla iş yaptırcaz kimse çalışmıyor vs. dedim ...

Solugu türk telekom müdürlügün de aldım orda da arıza kaydı oluşturdum ! Ordan çıktım geliyorum eve sokaktaki büyük internet kabinlerinin bitanesinin başında telekom elemanı gördüm selam verip durumu anlattım böle böle dedim , adresi verdim gelip bakarız dedi arıza kaydınız varmı dedim var dedim ...

4 HAFTA geçti bi sabah apartmanda sesler duydum çıktım baktım biri merdiven dayamış telefon kutusuna , dedim kutuyu mu toplicaksınız benim internetim yok ben arıza kaydı oluşturdum bu kutuyu yapın diye , ya dedi normalde biz bunu yapmıyoruz , bölge şefi görmüş kutuyu insiyatif aldı bize söyledi , elektirikçiler yapıyor dedi , 20 dükkan gezdim kardeş hepside biz yapamayız dediler ...

Neyse adam böle yaptı vallahi bu kablolar filen çok eski dedi , bu kutudan internet alman mucize dedi zaten ,
    1 saat de jilet gibi yaptılar yeni sistem reglet kurdu kabloları toparladı , aslan gibi oldu kutu :) eve geçtim ana internet gelmiş hat degerlerim canavar olmuş internet kopmuyor :) sevindim...
    Keşke en başta bunu anlaya bilselerdi 4 hafta istanbulun göbeginde internetsiz kaldım , üstelik bunu anlayan onlar degil bendim , isyan ede ede sorunun kaynagını zorda olsa anlattım yaptılar...

Fakat aradan 1 ay geçmedi internet hat degerlerim düştü Snr margin 30db den 10 db ye düştü ama internetim kopmuyor :) internet var ama hat degerleri berbat :)
    Yine arıza kaydı oluşturdum 1 hafta sonunda bi baktım hattımı 18 megabite sabitlemişler hat degerlerim yükselmiş neyse dedim ha 24 ha 18 :) ses çıkarmadım 3 aydır böle kullanıyordum ...
    Ta ki 2 gün önce ye kadar internetim sabaha karşı gitti ve geldi hattım 24 megabite sabitlenmiş hat degerlerim 30 db yine max. hız 100 megabitin üzerinde..

Demem o ki binadaki kablonda vesayire evindeki kabloda sorun yok ise türk telekom u kendi haline bırak onlar düzeltiyor kafasına göre takılıyor ....

• Mertcanoa kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı anlattığınız gibi internet 2 dk da bir sürekli gidip geliyor, kafayı yemek üzereyim 1 aydır internet kullanamıyorum bende. En iyisi bende şu bina kutusuna bir baktırayın tanıdık elektrikçi var, bakalım Türk Telekoma kaldığın zaman boku yiyiyorsun, birde işin garip tarafı o kutuyu 1 ay önce ttnet ekibi gelip değer flan ölçtü, ondan sonra daha sık gitmeye başladı belkide benimde kutudan yani galiba ankastre deniyor ona, aletiyle gelip ölçmüştü evde internet Snr oluyor galiba 31.2 Dbi değer vermişti telekom ekibi bu değer süper hiç bir problem yok demişti, bina 25 yıllık kablolarda hiç bir problem yok eminim ama en son getiricem elektrikçiyi, komple bina içi Cat 6 ya çevirtip ankastreyide düzelttiricem artık darlık geldi şu Türk Telekomla uğraşmaktan. Bunu yazarkende 3 kere internet gitti üstüne gelde sinirlenme canım memleketimde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.