Şimdi Ara

ttnet tam gaz :/

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler benim internette anlık kopmalar yaşanıyordu, sorun modemde dediler, modemi değiştirdim asus dsl-n16 aldım ayrıca telefon kablosunu değiştirdim, direk modeme bağlı,bu arada 16mbit sınırsız kulllanıyorum fakat ilk aradığımda 12 ye sabitlemişlerdi.
    Kabloları ve modemi değiştirdikten sorun dün hiçbir sorun yoktu bağlantıda margin değeri 19- civarıydı ama bugün yine 15 e düşmüştü aradım yine kopmalar oluyor dedim, sonra bi gidip geldi internet baktığımda margin değeri 31,2 civarına fırlamış, kopma düzeldi ama veri hızını 4094 yapmışlar, oha ya 12 mbitten 4 e düşürmüşler.

Şimdi aradım dedim bağlantım kopuyordu düzeldi ama margin (gürültü ) değerini yükseltmişsiniz fakat hızımı aşırı düşürmüşsünüz 4mbit görünüyor bunun en azından 8 -10 mbit e sabitleyin dedim (tabi şansıma yine kadın geldi)
    Anlamadı. ne dediysem anlamıyor. AKK yi aşmışsınız ondan hızınız düşük diyor. Ya diyorum akk yi aştım biliyorum ama onla alakası yok DSL gelen veri hızı 4 mbit e düşmüş bunu yükseltin diyorum ben bu işlemi yapamam diyor.Santral bağlantım kopuyo diye ebesinin şeyi gidi düşürmüş,

Şimdi sorum şu beyler, Ben ay başı gelince akk sıfırlanınca hızım yükselmedi 4 de desem yine yükseltirler mi, aslında yükseltmek zorundalar, ama bir şeroluk yapıp hattınız bunun destekliyor zırvasını söylerler diye sinirim bozuluyor. Ki yıllardır 16mbit sorunsuz kullanıyordum bu son ay çiledem çıktım resmen.

Şu anki durum bu.

Şimdi sizce ne yapıyım, ay başında akk sıfırlanınca olaki hız yükselmezse arayıp yükseltebilirmiyim, bir sorun çıkarırlar mı?
    Ki margin değeri 31 lerde yani rahat 8-10 mbit kopmasız kaldırır.
    Kafayı yemek üzereyim beyler birşeyler deyin son 7 gündür çıldıracağım ya, bir yeri yaparken diğer yerden sıçıyorlar resmen

• Bende ki sorun... TürkNet'e aylarca bunu anlatmaya çalıştım.

Önceki hâli...

Şimdiki hâli...

TürkNet'te ilk 20 gün adam gibi bağlantı verdiler bende aptal gibi SS almadım. Malesef kopmalar olmaya başladığı zamanda aldığım hâli ilk resimde... 4 ay boyunca 50 den fazla 1 saatten fazla süren görüşmeler sonucunda sonunda yaptırabildim. (Bu arada DMT gibi programlarda denedim fakat anca yarım saat dayanıyor gene atıyor üstelik hız düşüyor.)

Daha önce alabildiğinizi söyleyin ve benim gibi her gün mutlaka SS alın. Bağlantınızı modeminizi yenilemişsiniz. Bana da hep iç tesisat diyip durdular, sonunda pes edip yeni kablo taktırdım.Gelen ekipler ADSL'de kullansanız CAT-6 takalım diğer 8 kablo yedekte dursun der. Kesinlikle saçmalık bu sefer JR-11 jakın içine kapkalın CAT-6 kablosu girmediği için kablolar gittikçe hasar alıyor.

Hiç olacak iş mi? Kapkalın CAT-6 kablosu alttaki RJ-11 jakının içine girer mi? Girmediği için çakılan o iki incik kablo koskocaman 8 kablonun ağırlığına kalıyor ve sonunda burkuluyor. (Bantlamak hiçbir işe yaramıyor haberiniz olsun) Fiber varsa onlarda bağlantı CAT-6 ile gerçekleştirebildiğinden tabii ki onu taktıracaksınız arkadaşlar. Bu yazı ADSL, VDSL için..

CAT-6 kablosunu inceledim tel tel gelmiyor tek geliyor fakat normal telefon kablosu kulaklık kabloları gibi kıl kıl ayrılıyor. Bunların kısa mesafeli alanlarda kullanılması sakıncalı değil. Splitter modem arası yada modeme yakın duran telsiz telefona 1-2 Metrelik kablo takmak gibi.. Fakat tesisat için tek kanallı kablo bulacaksınız, ismi bu. Gelen giden olmak üzere normal telefon kablosu gibi iki tane olacak ama bakır teller tek kanal olacak (kıl kıl değil yani).

Temsili tek kanallı kablo resmi (normalde bu elektrik kablosudur sakın aynısını aramayın)

Gördüğünüz gibi kıl kıl gelmiyor.

---------------------

Yeni kablonun zararı yok iyi yapmışsınız fakat modem biraz gereksiz olmuş. Ben de splitter yuvaları da gevşekti fakat kopmayla alakası yoktu tabii ama ne zaman kabloya dokunsam kopardı anlık... Splitter aldım ayrıyetten bu sorunu düzeltmek için... Tavsiyem kesinlikle UPTECH AU-103. Kablolar oynadıkça kopma olmuyor artık. Kablonun ve splitterın resmi...

Kablo budur ve gördüğünüz gibi klasik giden-gelen kablosu var. İki üst resimdeki yeşil kablo (kulaklık kablosu misali) çok kanallı değil, kırmızı olan ki gibi tek kanallı. Resimde gördüğünüz bakır kablonun kalınlığı CAT-6'nın içindeki bakır kablo ile aynı. Saha ekiplerine ve internetteki HelpMert'e uyup bildiğimden şaşarak CAT-6'yı mal gibi taktırdığım için bakır kabloların kalınlıklarını inceleme fırsatı edindim... Üstelik kablo RJ-11'in içine girebiliyor ve istediğim gibi Pantene reklamlarındaki saç gibi çekiştirebiliyorum. CAT-6 ikinci günde burkulup kopmuştu.

------------------

Derdinizi iyi anlatın. (en üstteki resim) SNR 6 dedim. Bu sefer hızımı bakmadan direk SNR'ye odaklandılar. Sizde de aynısı olmuş fakat TTNET'ten farkı telefondaki beyefendi beni İLK ÖNCE uyardı:
    "4'e sabitleriz 9-10 Mbit yapamıyoruz, evde tekseniz 4'e alalım isterseniz altyapınız desteklemiyor." diye.. Denedik..

Evet SNR yükselmişti ancak HEPİMİZİN bildiği teori olan SNR yükselirse hız düşer olayı oldu ve 4 oldu. Bende ilk 20 gün ve ondan önce TTNET'te de 13 yıl boyunca tam hız alıyordum dedim.. Kopma olan eski değerime yani 16Mbit alıpta 6 SNR'li hâle geri döndüler ve başka bir şeyin mümkün olmadığını söylediler. Boşuna vakit kaybettim fakat cevaplar araştırmacı zekamı doyurmamıştı.

Veeee...

--------

Derdinizi onların robot 200 kelimeyi aşmayan prosedür cevapları gibi net söyleyin. Hızımı düşürmeden SNR 15'da kalabilecek şekilde sabitleyin diyin. Gördüğünüz gibi hızımdan taviz vermeden SNR'yi 12'ye sabitleyebildim. 1 Mbit Upload'ımı bile 1 kbit düşürmeden SNR'yi 12'ye çıkardı. Bunun için TürkNet'teki Teknik ekip Yusuf Bey'e ve şikayetimle ilgilenen Gonca Hanım'a sonsuz teşekkür ederim! Geri kalan 100 eleman hiçbir şey yapmadığı gibi yüzüme kapattı çünkü! Eskiden yüksek hız alabildiğinizi kesinlikle söyleyin ve ne olur n'olmaz aldığınız ürün olsun, yeni internet olsun ürünün fotoğraflarını alın. Örneğin laptop aldığınız stres test yapın sıcaklık değerlerini alın, sonraki zamanda macun yenilediğinizde, açıp temizlediğinizde eski değerine düşecek mi diye gözlemlersiniz. Bunda da fotoğraflarını, internet hızlarınızı çekmeyi unutmayın!

Normalde SNR ile hız orantılıdır. Belli uzaklıkta sabit duran hatta hız yükseltilirse SNR düşer. SNR yükseltilirse bu sefer hız düşer. Yıllarca hatta Türknet'teki 4'e düşürmek isteyen beyefendiye kadar buna inanmıştım fakat Yusuf Bey aynı hızımda SNR'yi yükseltince kafamdaki tüm teoriler yıkıldı. Kablonuzu mutlaka yenilemeyi unutmayın eğer eskidiğini veya çok kanallı olduğunu düşünüyorsanız. Bu işlemi yaptırabilirseniz yaşadınız!!!

Ayrıca kanıtlarım:

Download:

Upload:

----------

Türk Telekom ve diğerleri nasıl işliyor anlamanız için videolar...
    https://www.youtube.com/watch?v=q-kzswY2b9w
    https://www.youtube.com/watch?v=rTQpJRU1n8I
    https://www.youtube.com/watch?v=0CJAXH-9uPA

TürkNet'teki sorun... CGN NAT Uygulaması

Her bölgede olmamakla birlikte, Online oyunlar için, güvenlik kameraları vb. için Port açmayı unutun internete çıkışınız CGN - carrier-grade nat uygulamasıyla 100 lü havuzdan veriliyor. Ne bir port açma, ne de güvenlik kameralarına erişim yapamıyorsunuz. Aylık 12tl ye statik ip almak zorundasınız. >> Bu yüzden ne yazık ki Soulseek, uTorrent gibi programlarda port açılamıyor. Buna sunulan sebep : internet kullanımın artıp ipv4'lerin tükenmesi. Bana kalırsa tamamen saçmalık ve satış politikası.

0800 (0850'den bahsetmiyorum dikkat!) müşteri hizmeteri numaralarının Türk Telekom'a ait olup cepten ve diğer ISS ev telefonlarından aranamaması... Evet arkadaşlar Türk Telekom harici diğer ISS'lere geçerseniz 0800 numalarını arayamacağınızı söylememiz gerek. Logitech, L'oreal gibi büyük markalarla müşteri hizmetlerinden görüşmek mümkün değil.

Hepinizi seviyorum, sağlıcakla kalın! <3 ^_^

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 18 Nisan 2017; 21:9:3 >

• Teşekkürler ve kusura bakmayın şahsen pek anlamıyorum ama bu değerlerle daha yüksek hızlara ulaşabilmem mümkün mü? Speedtestte mesela sürekli hız testi yapıyorum max 5.5mbps gözüküyor. Bu uzun zamandır böyleydi ve ulaştığım en fazla indirme hızı da 700kb civarını geçmiyor. Bu alttaki değerler ne kadar değişkendir? Yani örneğin birkaç defa sayfayı yeniledim "ulaşılabilir hız" 9370-9400 arası gidip geldi. Ayrıca dediğim gibi alabileceğim max hızı alıyor muyum veya bunu yükseltebilir miyim (bağlantı sorunları yaşamadan)? Yıllardır 16mbps adı altındaki paketi 5.5 olarak kullanmak artık sinir bozucu olmaya başladı. Eğer az da olsa yükseltilme imkanı var ise müşteri hizmetlerine sorunumu tam olarak nasıl anlatabilirim?

Ayrıca tamamen farklı olarak eğer bilgi ve tecrübeniz var ise; zaten max hızı alıyorsam bunu daha farklı yollardan halletme seçeneklerim var mıdır? Mesela bir üst sokaktaki arkadaşım 40-50mbps görürken ben 6yı göremiyorum. Yani genel veya apartmana ait (bina yeni sayılır 3-4 senelik ama neden bu şekilde düşük bir altyapı kullanılıyor anlamış değilim) altyapıya dair bir güncelleme yapılma olanağı nedir acaba?

Cevap alamayınca ayrı konu açtım. Şu konu altından yorumlayabilirseniz daha sağlıklı olur :) Teşekkürler..https://forum.donanimhaber.com/daha-yuksek-hizlara-ulasmam-mumkun-mu--126062345#126062345

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oommeerr89 -- 6 Mayıs 2017; 19:11:44 >

• Oturduğum apartmanda diğer katların bağlantısı başka bir saha dolabından gelirken benimkisi başka bir saha dolabından geliyor. Mesela üstümdeki oturan şahıs 24 Mbit aldığını iddia ediyor fakat oturduğum yerde ADSL (16MBit) hizmeti var. Sizin anlayacağınız bağlantının gelişi vs. her şeyi çok önemli.

Şema için :http://internethizi.info/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.