Şimdi Ara

TTNET Veri işleme izni

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ttnet online işlem merkezine böyle bir seçenek koymuş ve bizden onay almadan izin veriyorum u otomatik ayarlamış. Yani bilgilerimizi istediği şirketlerle paylaşıyor. Ben izin vermiyorum u seçtim, haberiniz olsun.

TTNET Veri işleme izni

• Peki karşılığında ne veriyormuş. Babamın Turkcell hattında onayladım öylesine izni, sonra baktım Turkcell içi bir aylık 1000 SMS vermiş. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan

Ttnet online işlem merkezine böyle bir seçenek koymuş ve bizden onay almadan izin veriyorum u otomatik ayarlamış. Yani bilgilerimizi istediği şirketlerle paylaşıyor. Ben izin vermiyorum u seçtim, haberiniz olsun.

TTNET Veri işleme izni

Ne diyelim. Ahlâksızlığın bu kadarına pes. Artık sizin adınıza işaretleme yapabilecek kadar yüzsüzleştiler. Bende OİM üyeliği yok bu arada ama sanırım farketmiyor.

Bu arada sanırım 'veri (f)işleme' ifadesini yorumlamak konusundaki takdir sizin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçenlerde bende görmüstüm böyle bişey tam olarak hatırlamıyorum nasıl bişey olduğunu.

• Phorm sorunumu burdan çözmüştüm ben. Gezinti.com kapalı olmasına rağmen Phorm diye uyarı verip duruyordu tarayıcı burdan veri işlemeyi kapatınca düzeldi.

http://forum.donanimhaber.com/m_78102799/f_//tm.htm#78102799
  • Vay çakallar! Benimkini de "istiyorum" a getirmişler...

Haber verdiğin için sağol... @orhan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://onlineislemmerkezi.ttnet.com.tr/ttnetwsci/isemri/VeriIsleme.do?method=veriIslemeDurum adresinden ulaşılabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Online işlem Merkezi üyeligi nedir?
    Eposta dedigi sonu ttnet olan mı?
  • OIM üyeliğim yok. Bu durumda ilgili ayar ne durumdadır?

• quote:

Orijinalden alıntı: sonurakar

Vay çakallar! Benimkini de "istiyorum" a getirmişler...

Haber verdiğin için sağol... @orhan

Hadi biz biraz bilinçliyiz diyelim ve bu seçeneği kapattık. Okula giden çocuğu için evine internet bağlatan online işlemin ne olduğunu bile bilmeyen bir sürü tanıdığım var. Bu insanların rızası olmadan bilgilerini firmalar ile paylaşmak ne kadar etik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

OIM üyeliğim yok. Bu durumda ilgili ayar ne durumdadır?

Büyük ihtimalle açıktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: orhan

quote:

OIM üyeliğim yok. Bu durumda ilgili ayar ne durumdadır?

Büyük ihtimalle açıktır

TekSifre kullanmadan giriş mümkün mü?
  • Kontrol ettim Veri İşleme için izin veriyorum seçeneği işaretlenmiş.
  • Bana sorarsanız biz "izin vermiyorum" u seçsek de kendimizi kandırıyoruz. Ttnet veya GSM şirketleri yasal veya yasadışı bir şekilde bilgilerimizi paylaşıyordur, açıkçası hiç birine güvenim kalmadı.

quote:

Orijinalden alıntı: brevity
    TekSifre kullanmadan giriş mümkün mü?

Sanırım değil, artık ttnet in bütün hizmetleri tek şifre ile kullanılıyor.
  • Arkadaşlar ben şimdi Tekşifre aldım.
    Veri işleme için izin veriyorum işaretli olanlar sözleşmedeki 2. kutucuguda işaretlemiş olanlardır.
    Ben üye olurken formda yazan "bilgilernizi avea,ttnet,türk telekomla paylasalım vs" tarzı kutucuga Hayırı işaretledim.
    Ve şimdi girip baktıgımda kendiliginden izin vermiyorumdaydı.
    Boşuna üye olmuş oldum TC no fln verdik :S
  • quote:

Arkadaşlar ben şimdi Tekşifre aldım.
    Veri işleme için izin veriyorum işaretli olanlar sözleşmedeki 2. kutucuguda işaretlemiş olanlardır.
    Ben üye olurken formda yazan "bilgilernizi avea,ttnet,türk telekomla paylasalım vs" tarzı kutucuga Hayırı işaretledim.

İnternete başvururken TC almadılar sanki TTNet'in temel servisi bu ne yapılıyorsa online işlemlerden yapılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 23 Temmuz 2013; 23:02:45 >

• Bu seçeneği kapatsak da bilgilerimizin paylaşıldığına inanıyorum arkadaşlar. Tabii ki siz kapatın yine de ama, Ttnet'e uzun yıllardır babamın adına aboneyiz. Sonradan kendi evime geçtiğimde kendi adıma abonelik almıştım. Babama ait olan abonelikte teknik işlerden anlamadığı için benim cep telefonu bilgim kayıtlı. Ayrıca babama ait olan ve fakat benim cep numaramın verildiği başka hiçbir aboneliğimiz, üyeliğimiz yok.

Velhasıl kelam her gün birkaç kez, üye olmadığım, kapısından bile girmediğim yerlerden reklam sms'leri geliyor, sık sık "klima servisinden arıyoruz", "kuru temizleme merkeziyiz", "bedava tatil kazandınız" gibi gerekçelerle arıyorlar. İşin "komik" tarafı, beni arıyorlar ama hep babamın ismini telaffuz ediyorlar. Bilin bakalım bizim bilgilerimizi kim veriyor (satıyor?)

• terbiyesizler

• quote:

Bu yorumun üzerine ben halâ tek şifre ve OİM üyeliği almamak için diretiyorum.

• quote:

quote:

Bu yorumun üzerine ben halâ tek şifre ve OİM üyeliği almamak için diretiyorum.

Bende teksifre için direniyodum..Ama şu veri işleme için aldım.
    Ancak TekŞifre özelligi alanlarda Veri işleme şeçenegi açılır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.