Şimdi Ara

Tü Kaka 1650 Kit Lens

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu aynasızların önünde gelen 1650 kit lens ne kadar kötü bir lens değil mi?
    Buyrun okumaya ve izlemeye başlayalım.
    Yardımlarından dolayı Arda Gelgec e sonsuz teşekkür ediyorum.

http://www.alfakulup.com/2016/07/07/tu-kaka-kit-lens-1650/

• Hocam para harcamazsa tüketici iyi fotoğraf çekemez. Alsın 50mm. , osbej mm. prime lensler felan. Bokeh yoksa o fotoğrafa fotoğraf denir mi hem ;) Prime lens = bokeh = usta fotoğrafçı, e zaten elinde de var ise Sony a6000 gibi bir profesyonel aynasız...
    Hakkıdır prime tapan fotoğrafçının bokeh.
    Bokehlen sen de janjanlı ışıklar gibi arkaplanda ey şanlı aynasız !.. Olsun artık çekilen fotolarımın hepsi popüler ! :)
    Ebediyyen seninle bana yok dandik foto
    Hakkıdır prime'a tapmış fotoğrafçının bokeh
    Hakkıdır APS-C'ye prime takanın bokeh !..

Ünlü şairin de gayet derin hislerle aktardığı gibi
  • yarın geliyor makinam bakalım ne kadar kötü bu lens:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: emresalvation

yarın geliyor makinam bakalım ne kadar kötü bu lens:)

Güle güle kullanın. 1650 ye bir süre sonra illaki yeni lensler eklenecek fakat bu lensi elden çıkartmayın. Zamanı gelecek hem 16mm açısı hem de boyutu ile kendini aratacak..
  • denizhoca kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler.Aynen sirf boyutu için saklanir. yanina 30 veya 50 mm bi lens alabilirsem baska birsey lazim değil. Hobi amacli manuel lenslerim var zaten. Guzel havalarda börtü böcek cekiminde hevesimi alirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fotoğraflar kötü sebebi lensin kötü olması.

Portre fotoğrafları ayrı kötü hepsinde sıfatları ayrı kaymış. Bombe oluşmuş.(distorsiyon)

Diğer fotoğraflarda köşelerde kararma zaten varmış üstüne kendi vignet eklemiş

Kit lens f8 değerinde en keskin halindedir. Sadece konuyu yakalamış o kadar.

Çekenin ellerine ve emeğine sağlık ama kit lensi övmeye dayalı bu fotoları beğenmedim. Akşamüstleri düşük ışıkta daha da berbat olur çünkü Diyaframı f8 yapamazsınız.

Alacağı herhangi bir 2. Lensten sonra çantada ki yerinden bir daha çıkmaz.

Zaten süper lens olsa diğer lenslere gerek olmaz.

Yani anlatmak istediğim başka lens yoksa kullanılır aksi halde kullanılmaz.

Kit lens nedir? Kendini tanımak için hangi açıyı daha çok kullanıyorsan ona uygun lens almanın ön adımıdır.

Ben çekte nasıl çekersen çek tayfasındanım. Çek ister prime ile çek ister kit lens ile çek yeter ki çek.

Sözlerime son olarak apsc sensör için 16mm 24mm 35mm 50mm lensi öneririm. Özel çekim için makro lens için bütçenize uygun seçersiniz.

Saygılar.

• Bu konu bana nedense iPhone ile yaptığı çekimlerle isim yapmaya çalışan profesyonel fotoğrafçıların ortaya koydukları çalışmaları hatırlattı. Söz konusu fotoğraflar kötü müydü, elbette değil ama kesinlikle fotoğrafçıların değil cep telefonunun izin verdiği ölçülerde yapılan çekimlerdi. Kit lenslerde de durum maalesef böyledir, özellikle 6-7 senedir kit lenslerde kalite olarak ilerleme var ancak yine de fotoğrafçı için kısıtlı bir çekim imkanı sunar. Bu kısıtlı diyafram ve odak aralığında çalışmak benim için yeterli diyenler için elbette kit lensten fazlasına para vermeye gerek yoktur. Ha eğer varsa, ben kit lensle kaymak gibi bokeh de alırım, ornito da çekerim, düşük ışık koşullarında bile pürüzsüz fotolar çekerim, ultra geniş açı manzara da çekerim diyenlere de iyi uykular diliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sony a7 ii body ve 28-70 lens
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Father Torque kullanıcısına yanıt
    Optik kalite olarak çok iyi kit lensler var hocam mesela pana 14-45, pana 14-42 ikinci versiyonu. Bunlar diğer sistemlerdeki kit lenslere nazaran daha başarılı. Şimdi bir sony 16-50 ile pana 14-45 arasında bariz fark olduğu için ben m43 kullanıyorum örneğin. Manzara için ben bu lensi kullanıyorum. Gece çekimlerinde de tripodla oldukça güzel sonuçları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eyozgurluk -- 11 Temmuz 2016; 18:02:57 >
  • Kadrajların bazıları güzel. Arkadaşın eline sağlık. Gündelik olarak kit lensler yeterli zaten.

Ben dslr yada aynasız cihaz taşıyorsam, hem gerçek boyutta netlik, hem büyük boyutta detay, düşük ışıkta az noise ve BOKEH ararım. Tercih meselesi.

Bu tarz fotoğrafları benim htc one da çekiyor. Amaç anı ölümsüzleştirmekse o makine ve lense ne gerek var.

Hoş zaten fot. makinesi piyasası da iyice daralmış zaten. Çünkü millet, özel durumlar hariç cep tel. ile çekiyor artık.
  • Kit lens telefonun yanında kutuda çıkan kulaklık gibidir.Başlangıçta "bu bana yeter daha ne olsun ki" dersin sonra İdareten kullanırsın sonrasında tatmin etmez ihtiyacın olanlara yönelirsin.Israrla "kit lensi sevmeyrn tüketim çılgınlığı yaşıyor!" diyenler oluyor ama takılmaması gerek.

• Fotoğraflar lensin değil, çekenin fotoğraf işleme becerisinin başarısı gibi geldi bana.
    Öyle insanlar tanıyorumki tipik 18-55mm f3.5-5.6 lensle çektikleri fotoğrafları PS yardımı ile seyir zevki zirvede fotoğraflara dönüştürebilirler.
    Nikon 50mm f1.8 (200 liralık lens) ile muazzam macrolar çeken, ödülden ödüle koşan abilerim var.

Kit lens kavramı da biraz geniş aslında. 24-105 f4 L serisi lens de kit lens olabiliyor, fuji'nin 18-55mm f2.8-4 lensi de kit lens olabiliyor, sony 16-50mm de kit lens olabiliyor.

Dijital fotoğrafçılıkta ne çektiğinden çok nasıl işlediğin önemli ve göze iyi gelen (bakın, "iyi fotoğraf" demiyorum) çekmek için çokta pahalı ekipmanlara gerek yok. İleri derece photoshop bilin, biraz da yaratıcı tarafınız olsun, yeterde artar bile.

Bugün Türkiye'nin en çok kazanan o sosyetik fotoğrafçısının çektiklerini şu forumda rahatça çekebilecek en az 50 adam bulabilirim! Ama o adamın ekibi kadar iyi işleyebilecek 2 yada 3 kişiyi zor çıkarabilirim.

Mevzu bence bundan ibaret.

• 16-50 iyi bir lens değil, bunu kendim de defalarca tecrübe ettim, keskinlik olarak kit lenslere göre istenileni veriyor ama distorsiyon ve köşe kararması yönünden tam bir facia, 16-50 değil aslında 18 hatta 20-50mm olması lazım bu lensin.
    Arda'nın fotoğraflarını biliyordum zaten, başarılı kareleri olan bir arkadaş ama bunda ne makinenin ne lensin etkisi var. (En azından bu yazıdaki fotoğraflarda).
    Ve son olarak 4bin liraya satılan aps-c makinenin yanında bu lensin verilmesini yakıştıramıyorum.
  • http://halkboyleistiyor.com/wp/?p=4146

Burda 16-50yle ilgili bir yazi yazmis @ozturert

Genis acida cok da iyi sonuclar vermiyor malesef. Sanirim sel18-55 16-50den daha iyiydi.

• Fotoğraflar konu , kadraj , sunum olarak çok iyi ona kimsenin lafı yok ama kalite anlamında kendini ispatlamış bir gövdeden çıkacak fotoğraflar değil malesef . 2. elde benzer fiyata bulunabilen 18-55 geniş açıda da 55mm'de de daha iyi . İkisini de hem nex5 hem nexc3 üzerinde denedim . Benzer paraya iyisi varken kötüsüne kötü deme hakkı da bizde kalsın deniz hocam
  • Fotoğrafların işlenmesinden bağımsız olarak, lenslerin daha doğrusu kit lenslerin insanların fotoğraf çekmesi konusunda daha kısıtlayıcı olduğunu söylemek istiyorum. Lensler kötü ve o lenslerle fotoğraf çekilmez manasında bir şey elbette söylenemez. Ancak Daha kaliteli ve daha keskin fotoğraflar için prime lensleri veya optik kalitesi daha yüksek lensleri tercih edebiliyorum.

Açıkçası 50mm 1,8'i çoğu kişi bokeh için kullansa da ben F8/F11 de 50mm ile fotoğraf çekmeyi seviyorum. Açıkçası bir 18-55 lenste aynı keskinliği alamadığımı söyleyebilirim.

Konu ve kadraj konusu da ayrı bir detay. Beğendiğim veya beğenilebilecek bir sahne yakalamak için bazen normalden daha fazla çekim yapmam gerekebiliyor. Bu konuda (estetik) eksiklerim var ve bunlar çalışılarak giderilebilecek şeyler değil. Her ne kadar normalin üzerinde fotoğraf incelesem de bazı noktalarda kendimi yeterince hele teknik konularda olduğu kadar hızlı geliştiremiyorum. Bir sanatçıyım diyebileceğim zevkim yok. Ancak yine de estetik zevkimin standartların üzerinde olduğunu söyleyebilirim.

Fakat teknik noktalarda gayet iyiyim. Çok kez günlük gazetelerin 1. sayfasında çektiğim fotoğraflar, dergilerde çektiğim fotoğraflar yayımlandı. Özellikle bu tip konularda çekim yaparken ekipmanın ciddi farkını görebiliyorum. İyi ekipmanla daha fazla rahat ediyorum.

Fotoğrafçılık her zaman elinize aldığınız bir gövde ve lensten, onu dilediğiniz gibi ayar yapabileceğiniz süreye sahip olmaktan ibaret değil. Bu yüzden gövde ve lensleri yargılarken biraz daha geniş açıdan düşünmek daha mantıklı olacaktır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.