Şimdi Ara

Tucson 1.6 D DCT almayı düşünüyorum fakat.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
2.276
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DCT şanzıman bana arıza masraf açar mı diye çekiniyorum, ve fiyatı bu araç için iyi mi sizce 166k olan model.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 5 yıl garanti var sonuçta üstelik sorun yarattığına dair bir şey de duymadık bence slinir

• Ben almaktan vazgeçtim. Memleket için, 4x4 bakıyordum, ama ufak bir zorlamada veya patinajda şanzıman ısınma uyarısı verip, soğutmak icin beklemek gerekiyormuş. Forumların ve otopark and, in yalancısıyım. Paranla rezil olmamak lazım. Asfaltta sıkıntı olacağını sanmıyorum.

• Benzerleri gibi sorun çıkarma potansiyeli olan bir şanzıman. büyük ve ağır kasa ile birlikte arıza potansiyeli daha da fazla. hyundainin yayınladığı servis bültenini paylaşıyorum. adamlar şanzıman için şöyle yapın böyle yapın diye bir sürü şey yazmışlar.

Tucson 1.6 D DCT almayı düşünüyorum fakat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

Bu mesaj silindi.
    Dızele lpg taktırmak sana yakısır

• Eğer amacınız uzun ömürlülük, dayanıklılık, bakım gerektirmemesi ve konforsa aradığınız tek şanzıman TORK KONVERTÖRLÜ tam otomatik şanzımandır.

Gerisi heyecandır.

Zaten otomobil üreticileri de yeni nesil araçlarında bu şanzımana geçiyorlar.

Bknz: Ford, Volvo, mazda,PSA grubu

Mercedes BMW süper spor modelleri hariç zaten bu şanzımanı kullanırlar.
  • Ya bırakın bu işleri

O arıza çıkarır bu arıza çıkarmaz diye araba alınır mı yaw?

Git arkadaşım sen japon al atmosferik motorlu çok yakar ama bozulmaz?!? Kafan rahat olur..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hassey kullanıcısına yanıt
    Son zamanlarda tersini yapan sadece hyundai-kia grubu oldu. sorunsuz tam otomatik şanzımandan bu baş belası dctye geçtiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: haacar

Benzerleri gibi sorun çıkarma potansiyeli olan bir şanzıman. büyük ve ağır kasa ile birlikte arıza potansiyeli daha da fazla. hyundainin yayınladığı servis bültenini paylaşıyorum. adamlar şanzıman için şöyle yapın böyle yapın diye bir sürü şey yazmışlar.

Bir sürü şey değil olması gerekeni yazmışlar, vw bunları dsg satarken söyleyip ısınma uyarısını eklemeyi akıl etseydi DSG dendiğinde tüylerimiz diken diken olmazdı.

• Aracı sürekli çok zorlamayacaksanız neden sorun açsın ki?

Bende 2017 benzinlisi var, 24.000km 'ye geldim ve araç 2.ci kışını geçiriyor, geçen zaman içinde yazın yoğun trafikte de kullandım bu kış da dahil olmak üzere karlı dağ yollarına tırmanıyorum en ufak bir aksaklık olmadı, olsa da Hyundai araçlarının arkasında duran bir marka, ayrıca 2015 modellerden sonraki modellerde uyarı oranı çok daha az ve sizin düşündüğünüz makyajlı kasada HTrac isimli (muhtemelen daha da dayanıklı) bir şanzıman kullanılıyor.

Araç hakkında esas sorunları ya da asılsız söylentiler için en iyisi forumlarını takip etmek, test videoları çok faydalı olabildiği gibi aracın artı ya da eksileri zaman içerisinde testlerden farklılık da gösterilebiliyor.

• Bir ara bende Tucson baktım ama DCT şanzıman ile ilgili şikayetleri ve kullanıcı deneyimlerini okuyunca aracı çok beğendiğim halde almaktan vazgeçtim.

Alırsanız kesin bozulur diye bir kaide yok tabi ki ama arıza çıkarma potansiyeli olarak Dsg şanzımandan pekte bir farkı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 1 Ocak 2019; 1:52:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zapi

Ben almaktan vazgeçtim. Memleket için, 4x4 bakıyordum, ama ufak bir zorlamada veya patinajda şanzıman ısınma uyarısı verip, soğutmak icin beklemek gerekiyormuş. Forumların ve otopark and, in yalancısıyım. Paranla rezil olmamak lazım. Asfaltta sıkıntı olacağını sanmıyorum.
    3 sene araca bindik 1 kez bile o sorunu yaşamadık.. İstanbul trafigindede sürdüm, Ankara trafiğindede... 1 deli kuyuya taş atıyor kırk akıllı çıkaramıyor.. Aracı zorlarsan yapabilir ancak sakin kullanışta hiçbir sorun yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tekilas

3 sene araca bindik 1 kez bile o sorunu yaşamadık.. İstanbul trafigindede sürdüm, Ankara trafiğindede... 1 deli kuyuya taş atıyor kırk akıllı çıkaramıyor.. Aracı zorlarsan yapabilir ancak sakin kullanışta hiçbir sorun yok..

Alıntıları Göster
    Evet ayni şeyi düşünüyoruz. Dikkat ettiyseniz bende zorlamada veya patinajda dedim. Yanı çamurlu arazi koşulu veya kardan çıkma durumunda. Yazdıklarımı okusaydınız, en sonda asfalt kullanımında sıkıntı olmayacağını bende belirtmiştim. Keşke bu sıkıntılar olmasa, zaten bugün alacağım tucsonu.

• ESPyi cekis kontrolunu kapatip, manuel modda kiliti aktif edince isinma uyarisi almazsiniz.

Ayrica yrni tucsonda tork dagitimi gelistirilmis bir sistem olan H-TRAC kullaniliyor. Eski Tucsonlardaki aktarma basarisizligi bir nebze de olsun giderilmis.

Ama tabiki bir Subarunun cekis kabiliyeti yok.

Dag tepe her turlu kullaniyim basima da is gelmesin diyenlerdenseniz Duster 4x4 alin binin.

• Fiyat cazip ise alınır. Tam otomatik suv arabalar 300 400bin lira. 170bin altına 4x2 elite alanlar oldu biz dahil bence şu kur ile çok iyi rakamlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zapi

Evet ayni şeyi düşünüyoruz. Dikkat ettiyseniz bende zorlamada veya patinajda dedim. Yanı çamurlu arazi koşulu veya kardan çıkma durumunda. Yazdıklarımı okusaydınız, en sonda asfalt kullanımında sıkıntı olmayacağını bende belirtmiştim. Keşke bu sıkıntılar olmasa, zaten bugün alacağım tucsonu.

Alıntıları Göster
    Siz Şanzıman sorununu yanlış anlamışsınız.. Olay dur kalkta bitiyor.. Karda kışta, çamurlu arazide böyle sorun yaşayan yok. Sadece araç takıldı kaldı zorlarsan bir ihtimal uyarı verebilir.. Uyarı vermesindede problem yok dur diyor araç sana.. Beni zorlama Şanzımanı dağıtacaksın diyor.. Bu kötü mü? Sorun yaşayanlarda aracı sürmesini bilmeyen adamlar. Sözün özü Acemiyseniz sorun yaşama ihtimaliniz olabilir bunun dışında sorun yaşamazsınız.

• Şu güzelim araca kullandıkları şanzıman şaka gibı. Oysa ne güzel sorunsuz tork konvektörlü şanzımanları da var. Ama 5 yıl garantili olması avantaj.
  • yeni tucson yazıyor ama..

https://www.youtube.com/watch?v=dEoD2gZoBsQ
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.