Arkadaşlar G-Skill Trident-Z F4-3000C14D-32GTZ RAM kiti 4 senedir GB Aorus Master X570 ve R9 3950X ikilisi ile kullanıyordum. Geçen yaz DDR5 14600KF sisteme geçtim. RAM'leri de forumda satışa koydum @Chamonix Ümit arkadaşa bir kaç parça ile sattım. Diğer parçaların testinde sıkıntı olmamış fakat RAM'ler memtest'i bitirememiş. RAM'leri geri aldım haliyle. Kafama takıldı satılığa çıkartığım anakart ve işlemciyi geri çektim başladım testlere, bende de memtestî bitiremedi. Sonrasında G-Skill ile yazıştım garantiden ne yaparız diye Tayland'a gönder diyerek RMA açtılar ama astarı yüzünden pahalıya gelecek diye göndermedim. Ne yapayım diye düşünürken ki hala düşünüyorum birazdan söyleyeceğim sonuçlar yüzünden. Gittim Ripjaws F4-3200C16D-32GVK 32 GB kit aldım anakarta tekıp test ettim, memtesti bitirdiler. Trident-Z'leri takıp test yaptım gene bitiremediler. Aklıma o kadar çok tuhaf fikir geldiki sinirden en sonuncusunu denedim. İki RAM'i de anakarta taktım. 3000 Mhz'e elle ayarladım başladım P95 Smal FFTs AVX kapalı teste ve neredeyse 12 saati hatasız geçtiler, sonrasında aklıma gelen diğer fikirlerden OC kısmına geçtim, 40.5 çarpanlar PBO kapalı 1.206v ile OC ile p95 gene 12 saati hatasız geçti. Memtesti geçemeyen RAM'in P95'de hata vermemesine bilgim yetmedi. Buna benzer bir durumla karşılaşan oldumu ya da nedir durum, yorumlarınızı bekliyorum. ![]() < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ney69 -- 8 Şubat 2025; 9:21:50 > |
Bildirim