Şimdi Ara

Tükenmez/roller/jel kalemler hakkında her şey

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kalemler hakkında her şey diye konu açmışlar, konuda kıytırık mekanik kalemler var sadece Evet, mekanik kalemler KIYTIRIKTIR!!! Bir dolma kalem etmez! Şimdi pek çok çeşit kalem çıktı son zamanlarda, ben kısaca "mürekkepli" kalem diyorum hepsine. Bunların en iyisi galiba gel denen kalemler. Pahalılar. Roller, bilmem ne kalemler var ben bile bunların arasındaki farkı anlamıyorum O yüzden bodoslama giriyorum.

MÜREKKEPLİ KALEMLERİN EN İYİLERİ

1)UNIBALL SIGNO BROAD UM-153
    Şu ana kadar kullandığım en rahat, el yormayan MÜREKKEPLİ kalem, uniball signo broad UM 153 tür.
    Fiyatı çok yüksektir ve mürekkebi çabuk biter ama. 15 liradan aşağı değil ama cidden hemen bitiyor lanet olasıca.
    2)UNIBALL EYE FINE
    Bunun daha ince uçluları filan da var, yani tasarruf için daha ince uçluları da alınabilir, güzel kalem. Standart pilot kalemden biraz üstün. Yumuşak bir yazımı var. Ağızda dağılıyor adeta...
    3)FABER CASTELL VISION 1466 FINE
    Bu da az buz bi kalem değil. Çok iyidir. Gerçi yeni aldım pek kullanma fırsatı bulamadım. Ucunda elmas varmış. Bitince ucunu söküp satmayı düşünüyorum.
    3)Pensan 1010 siyah-mavi
    Tükenmez kalem olmasına rağmen, jel kalem hissiyatı veriyor. Kağıdın üstünde uçuveriyor adeta, siz de zevkten uçuveriyorsunuz. Cümlenin arasına birer tanecik daha kelime sıkıştırma gibi ufak sürprizler yapasınız geliyor
    4)Pensan my-pen vision siyah-mavi
    Bu da efsane bir kalem. 1010 la arasında çok az fark var, yani kafa kafaya diyebilirim. Siyahı daha güzel sanki. Yuvarlak, tutma yeri sert plastikten, hafif tırtıklı, rahat yazımlı. Jel kalemlerden belki biraz daha eksiği vardır. Ama yine de çok rahat kalem.
    5)Pensan my-tech

Bu da sağlam, ince uçlu bir kalem. Jel kalem gibi kağıt üzerinde uçarak gidiyor.
    6)Faber 1425 mavi-siyah
    Mavisi çok rahat. Siyahının mürekkebi azıcık daha sert ama ikisi de iyi. İnce uçlar her zaman daha az basınçla daha iyi yazarlar. Aslında kalem dediğin ağır olmalı bence, ama o ağır kalemler çok pahalı.

Denenmesi gerekenler:
    Uniball'ın tüm roller ve gel kalemleri olabilir. Adamlar dehşet kalemler yapıyorlar. Hepsini almaya param yetmez. Zebra, Pentel, Pilot gibi markalar da çok dehşet kalemler üretiyor.

Siz de bir şeyler ekleyin, her şeyi devletten beklemeyin Burası mürekkepli kalemler ana konusu olsun, umarım olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 16 Ağustos 2019; 21:46:22 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.