Kredinin yıllık efektif faiz oranıyla elde edeceğin faiz getirisinin yıllık bileşik getirisini kıyaslamalısın dedim. Sen şimdi bana balık tutmayı öğretme balık ver diyorsun al sana balık ne işine yararayacaksa. %55 günlüğün yıllık net getirisi stopaj şu bu düşülmüş hali %63,99 %64 diyelim. Yani çekeceğin kredinin yıllık maliyetinin %64 altı olması gerekiyor. Bu arada tüm bu hesap aldığın %55 in yıl boyu aynı kalması varsayımıyla yapıldı ki bu namümkün. Yıllık %64 efektif kredi faizinin aylıkta kaça geldiğini sen hesapla bul. Bir tane balık yedin dadına vardın ikinci için dutmayı öğren. Yaz google'a bileşik faiz efektif faiz oranı şu bu. Orası karışık gelirse chatgpt emmime sor. Has günler dilerim. |
Tüketici Kredi Kampanyaları & İndirimleri 2020 - ! GUNCEL (855. sayfa)
-
-
Tebrikler hocam 👏🏻 O kredi çekip faize koyarak kâr edeceğini sansın. Bende kredi kullandım ama faize koymak için değil ihtiyaç amaçlı fırsat bir mal alımı için kullandım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kendini uyanık zannedenler; siz uyurken, onlar hep ayıktır bunu unutmayın.
-
100 birim kredi çektiğinizde faizin %30 u vergi. Kalan paranında %10u stopaj ulucak elinize 69 tl gecicek reelde. Kredi çekip mevduatta kazanmak için mevduat faizinin krediden %46 daha fazla olması lazım. %50 den mevduat yapsanız kredi faizi en fazla %2,8 olmalı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
3 ayrı bankada toplamda -120 bin tl civarında kmh borcum var. Kredi çekip kapatmak mı avantajlı yoksa ele para geçtikçe azar azar ödemek mi avantajlı ?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kmh faizi %6.5 her ay, anapara borcun da azalmıyor yok yere sömürüyorlar. 120 bin için 7800 tl para alıyorlar her ay. Kesinlikle düzgün(görece uygun oranlı) bir krediyle borcu direkt kapatmak ve krediyi düzenli ödemek daha mantıklı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: blasphemousmantisKmh faizi %6.5 her ay, anapara borcun da azalmıyor yok yere sömürüyorlar. 120 bin için 7800 tl para alıyorlar her ay. Kesinlikle düzgün(görece uygun oranlı) bir krediyle borcu direkt kapatmak ve krediyi düzenli ödemek daha mantıklı.
İhtiyaç kredisi için 3.79 oran iyi mi? şu an bu orandan kredi çekilir mi?
-
bak sana görev verdim halen laf kalabalığı yapıyorsun,
aylık %4.3 den kredi çekersen yıllık faizin kaç olur,
bana bunun cevabını ver cin ali uzatma,
bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp,
ama asıl konu ne biliyor musun kümülüsali bilmediğini bilmemek,
bilmediğini bilmediğin için neyi bilmen gerektiğini de bilmiyorsun,
zor çok zor ta en başından başlamamız lazım biz bu kütleyi ne yapacağız bilmiyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
%4.3 den kredi çekersen yıllık maliyetin %92 olur. Aylık maliyetinde %5.59. 4.30 ile 3 ay erteleyeceğini sanıyorsun ama o 4.30 değil işte 5.59. %5 aylık mevduat getiri alacağını sanıyorsun o da %5 değil %4.33 tabi %58 ile paranı bileşik faize koyarsan en iyi ihtimalle :)
Evet kazanç sağlar dedin. Mesajını defalarca güncelledin. En son baktığımda kâr ettiğini yazmıştın :) kredi 3.99 ertelemeli kredi çekildiğinde ertelenen 3 ay 4.30. Nasıl ertelemelinin daha mantıklı olduğuna kanaat getirdin anlamak çok zor. Ayrıca 25.000 pasif bakiyeyi düşmeden yapılan hesaplarda bile çok zarardasın işin birde kullanamadığın 25.000 tarafı var :)
Mesajını defalarca güncellemene rağmen bir sürü hata ve yanlış hesaplama var 😄 parayı %58 faize koysan bile maks getiri aylık %4.33. Erteleme kredi faizi %4.30 algısı vergisi masrafları sana maliyeti %5.59. Burdan sonra hesap yapmaya gerek yok bence.
gerçekte 3 ay ertelemeli olarak alınan paraya hiç dokunmayıp
5% den aylık faize yatırdığımızda reel kârımız kafa kafaya olacak,
o kadar güncellemeye düzeltmeye rağmen hâlâ bunu söylemen ne kadar bilgisiz ve düz mantık olduğunu gösterir. İnsanları yanlış bilgilendirip yatırım tavsiye gibi mesajlar atmasan iyi olur
-
taşa anlatsam taş anlardı,
yahu halen daha bankanın parasını çekip bankaya parayı geri yatırarak para kazanacağını sanmaktasın,
arkadaşım bak bi tanem kiminin işine 3 ay erteleme gelir kiminin işin ertelemesiz gelir,
ben velev ki çektik paraya da dokunmadık onu da en tepeden faize yatırdık bakalım ne olacak dedim,
burada gelmiş ilkokul bebesi gibi 39 yerine 49 yazmış diye mal bulmuş mağribi gibi kendi kendini gazlıyorsun,
3 aylık aylık net 5% faiz olduğu varsayımıyla yaptım bu hesabı olasılığı en yukarda tuttum şimdi 4 desem o zaman da çıkıp 4.5% veren var hesap yanlış ehü he diyecektin 5 diyorum hesap yanlış 5 veren yok hehühe diyorsun,
yahu takılma 3 e 5 e burada 3 aylığına elimizdeki 250 ye hiç dokunmadan en yüksek faizden yatırdık bakalım diğer alternatife göre nasıl bir sonuç çıkıyor onu hesapladım,
halen daha ağzını yaya yaya 5% faizyok 39 yerine 49 yazmış diye rakamlara takılma ben sana yatırım tavsiyesi mi verdim ben sana 3 aylığına çek faize yatır mı dedim,
niye armut piş ağzıma düş diyorsun,
idrak kapasitesi anlak kapasitesi sıfır,
yahu mantık basit 250 yi çek sıfır risk at en tepeden faize bileşik 3 ay sonra eline ne geçecek?
bunu da ertelemesiz olanla kıyasla artısı eksisi ne olur sen karar ver, ben %5 faiz bulurum sen 5.5% bulursun beriki 4% bulur herkes kendi faiz oranını kendi hesaplasın,
herkes kendine göre uyarlasın,
parayı bileşik olarak fazilendirmenin nesi yanlış papağan gibi aylık %5 faiz yok 49 yerine 39 yazmış hehühe başka da bi çok bldiğin yok,
daha bileşik faiz basit faiz ayrımı idrak edemeyecek kadar vasıfsızsın daha çektiğin kredinin yıllık sana maliyetini hesaplayamayacak kadar cahilsin,
gelip de utanıp sıkılmadan bana laf yetiştiriyorsun, çok yoruyorsunuz be kardeşim çok,
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
O sarı ile işaretlediğin yerden kredi maliyetinden değil mevduattan bahsediyorum ben. Okuduğunu anlamayı öğren bence. Yıllık maliyet %113 diyorsun ama bunu %5 e göre hesaplıyorsun. Ben %4.30 a göre hesapladım. Konuşmalarda hiçbir yerde %5 kredi faizi geçmiyor. %5 i aylık mevduat getirisi olarak sen konuşuyorsun. 3.99 kredi faizi. Ertelemeli çekilirse ertelenen 3 ay kredi faizi 4.30. Konuyu saptırmaya çalışıyorsun. Yanlış biliyorsun yanlış hesaplıyorsun. Kendi yanlışlarına kendinde inanıyorsun sorunun başı buradan kaynaklı
Bence bu arkadaş çözmüş olayı. Götür kardeş paraları ne kadar kredi bulursan çek indir mideye ye bitir. Hesabı kitabı yaptık Zaten hepsi ortada. Sen bildiğin gibi devam et. Zaten son zamanlardaki tartışmalar da konunun tabiatına aykırı. Burası fırsat tüketici oran konusu. Herkes kendi için en iyi oranın ne olduğuna kani gelecektir gelmedilir de. Burada maksat en güncel ve en fırsat oran nedir onun kararı.
-
Daha laf anlatmaya çalışma ya hu boşa çile tamam.
-
Para kazanacağını sanan ben değilim sensin. Bu konuşmalarda zaten o yüzden geçiyor ya 😄 ama güzel bir şeyleri öğrenmiş anlamış olman sevindirici :)
Yanlış veriler ile yanlış hesaplamalar yaparak insanları yanlış yönlendiriyorsun. Herkes kendi faiz oranını kendi hesaplasın ne demek ya 😄 bende aylık %6 hesaplayayım o zaman insanları kredi çekip faize koymaya iteyim.
Ben 4.30 kredinin yani gerçek kredinin yıllık maliyetini hesaplıyorum sen gidip %5 in yıllık maliyetini hesaplayıp bana yanlış diyorsun 😄 kafana göre rakamları değiştirip duruyorsun. Hayal dünyasında yaşamaya devam et. Hesapların tutmayınca hesabına göre oranlar uydurmasan iyi
mevduatta ne 3 ay ertelemesi cin ali:)
yahu bu kadar mı utanmaz olu bir insan 3 ay etelemeli kredi aylık 4.3% yıllık 51.6% yazıyorsun,
(ekran görüntüsü ne güzel bir icat değil mi:))
git öğren gel diyorum sonra yıllık %92 yazıyorsun,
hatanı anlayıp utanacağın yerde ben mivdiat didim,
ayıp be kardeşim,
bak ben sehven 39 yerine 49 yazmışım maddi hata yani hesap değil kalem hatası, niye?
çünkü üstte zaten 250 bin 3 ayda 289 olur demişim 249 demiş olsam bi nebze,
bunu da düzeltmişim halen daha yüzsüzce altta kalmamak için bin mivdiat didim diyorsun al bak mivdiat burada :) ah be bulut ali, su baharı gibi dağıldın ilk lodosda:)
-
Harbiden boşa zaman kaybı. Ya bilerek anlamak istemiyor ya da normal de hep böyle. Bilerek anlamak istemiyorsa iyi ama normalde hep böyleyse durum çok vahim :( dahada mesaj yazmayacağım arkadaşa :)
boş yapma balssmsmsmantis,
varsa bi karın ağrın delikanlı gibi yaz medenice tartışalım ,
ezik ezik diğer elemana yazar gibi yapıp bana laf yetiştirme
korkma fazla hırpalamam biraz silkeleyip bırakırım :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X