Şimdi Ara

tüketici problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

10-Aralık-2008 tarihinde ikinci el olarak almış bulunduğum "hp" marka laptopumu 10-Nisan-2009 tarihinde yetkili hp servisine arızasından dolayı bırakmış bulunmaktayım.Ve bu süre içerisinde geçici olarak kullanmak için bir laptop talep etmedim.Tüketici haklarıma göre 14-Mayıs-2009 tarihinde 30 iş günü süresi dolacaktır ve bugün itibari ile tekrar aramamda hala yurt dışından parça beklendiği söylenmektedir.

Kalan 3 gün içerisinde onarılmadığı taktirde yenisi ile değişimi için başvuruda bulunacağım.

Fakat problem şuan servise bıraktığım laptopu ikinci el olarak aldığım ve aldığım kişide asıl sahibi olmaması laptopu aldığım kişiye daha önceden asıl sahibinin satmış olması ve bende bu kişiden almış olmam.Ayrıca laptopun asıl sahibininde şuan yurt dışında olması.

Laptop'u satın aldığımda şuan servise bıraktığım laptopun marka,serinumarasının ve aldığım fiyatın üzerinde yazılı olduğu "ikinci el bilgisayar alım sözleşmesinin karşılıklı imzalandığı belgenin bulunması" Ayrıca satan kişinin nufus cüzdan fotokobiside elimde bulunmaktadır.

10-Nisan-2009 tarihinde servise bıraktığımda laptopun asıl sahibi olup olmadığım veya buna benzer problemlerle karşılaşmadım.

30 iş günü süresinin dolması durumunda yenisini talep ederken bu belgeleri karşı tarafa sunarak laptopumu alabilirmiyim,veya yenisini talep ederken yapmam gerekenleri belirtirseniz çok sevinirim.

• Yenisini talep ederken belge isteyeceklerini sanmıyorum...
  • ilginiz için çok tesekkür ederim.

belki belge istemeyebilirler ama en azından laptop benim üzerime değil bundan dolayı herhangibir problem çıkarmı çünkü bildiğim kadarı ile hp para iadesinde laptopun asıl sahibinin adına havale yapıyor.Bende yenisini talep ederken bu tarz problemlerle karşılaşırmıyım?
  • quote:

Orjinalden alıntı: straggles

ilginiz için çok tesekkür ederim.

belki belge istemeyebilirler ama en azından laptop benim üzerime değil bundan dolayı herhangibir problem çıkarmı çünkü bildiğim kadarı ile hp para iadesinde laptopun asıl sahibinin adına havale yapıyor.Bende yenisini talep ederken bu tarz problemlerle karşılaşırmıyım?

Karşılaşacağını sanmıyorum. Çekinmeden iste yenisini 2. el aldın diye garanti dışı olacak değil ya.
  • Yönetici arkadaşa katılıyorum. Para iadesi olsa bankadan fatura sahibinin üzerine açılmış hesap numarası falan istiyorlar. Bu durumda fatura sahibini bulmanız gerekir. Fakat ürün değişiminde ast olan sizin elinizdeki arızalı ürün teslim formudur. Hp yeni ürün talebiniz doğrultusunda ürün teklifi yapacak, siz de yeni ürünü kabul etiğinize dair size faks ya da e posta yolu ile gönderilen belgeyi imzalayıp Hp ye geri göndereceksiniz. Burdan sonraki süreci yeni ürün alan arkadaşlar tam olarak eksiksiz anlatabilirler.. Özetle ürün değişimi için fatura sahibini isteyeceklerini sanmıyorum. Hatta fatura sahibi imiş gibi de işlemleri yürütebilirsiniz diye düşünüyorum..
  • Cihazı kim teslim etmiş ise o alabilir yenisini, yani sen bıraktıysan servise sen alıcaksın. Birde eğer kapıdan kargo ile verdiysen zaten direk yenisini evine yollarlar.
  • muhtemelen o ürünün yenisini bulamazlar, ürün iadeye düşecek. bu sefer de size seçenek sunacaklar, diyecekler , ya muadili ile değiştirelim yada iade alalım. iade alırlarsa, ürünün satış faturasını isterler ve bu fatura tutarı kadar sana ödeme yaparlar. yada muadil olarak bi model önerirler.

yapman gereken şu; ürünün satış faturasındaki tutar, önerdikleri muadil ürünle aynı yada az ise muadili kabul et, fatura tutarı fazla ise paranı iste.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Perşembe günü 30 işgünü doluyor.Cuma günü yenisi için talep edicem.Cihazın daha önce servis kaydı yoktu ve benim üzerime servis kaydı açıldı.

Yenisini talep ettiğimde asgari nekadar sürede alabilirim.Servise kargo ile vermedim kendim bırakmıştım.
  • Şuan bende bekliyorum ama 1 haftayı geçiyormuş yeni ürün teklifi ve kabulu yani en az 10 gün sürüyormuş araştırmalarıma göre.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.