Şimdi Ara

Tüm DonanımHaber Forumu Üyelerine:

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.230
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Son zamanlarda yaşanan bazı üzücü olaylar oldu, bunun hakkında yazmak istedim.

Donanımhaber forumları ilk kurulduğu zamanlarda bi bakamak için girmiştim ve gerçekten seviyeli ve düzgün bir ortamı vardı. Herkes ihtiyacı olan cevapları almak için sorular soruyor ve herkes birbirini bilgilendirmeye calisiyordu. Bu cok uzun surmese de bir donanım forumunda olması gerektigi gibi davranılıyordu...

Bazı konularda insanlar tembelliğe alıştı demişti Jincx, haksız da sayılmazdı... Her ne kadar birçok konuda zıt da olsak, kendisiyle bu konuda hemfikirim. Artık insanlar araştırma yapmak ya da en azından forumdaki, kendi sorunlarının belki de cevabı olacak eski postları aramak yerine aynı problemler defalarca yazmaktan sıkılmadılar.

Her forumda olduğu gibi, burada da birçok bilgisayardan anlayan ve gerçekten bilgi sahibi kullanıcılar var. Ellerinden geldiğince yardım etmeye çalışan insanlar...

Ama bu bazı problemler defalarca yollandı ve artık bu bilgili kişiler de aynı konuda yazı yazmaktan sıkıldılar.

Ben sadece kendi sınırlı bilgimi kullanarak soru soranlara elimden geldiğince yardım etmeye çalışıyorum. Ama bazen de sorusu olanlara sorunlarının cevabı dışında tavsiyeler ve öneriler veriliyor. Bu öneriler bazen o kadar mantıksız geliyor ki okuyunca, insan kendini tutamıyor ve isyan ediyor...

Daha önceleri de böyle cevaplar verenler hakkında birçok yazı yazılmış, sorunun asıl amacına göre cevap verilmesi istenmişti birçok postta. Ama maaselef forumda geyik muhabbeti yapmak, insanların sorularına yanıt aramaktan çok daha fazla görülür oldu.

Başka bir sorun ise DonanımHaber forumunun gidişhatının maalesef gitgide kötüleşmesi. Birçok saçma konu hakkında postlar poll’ler açılıyor ve insanlar sorunlarına çözüm bulmak yerine sadece post yazmış olmak için bu forumlara girmeye başladılar.

Lafı fazla uzatmak istemiyorum. Sadece bu foruma artık yazı yazmak bana akıllıca gelmiyor.

İnsanlar kendilerine karşı yapılan hoşgörüyü, kendi kültür seviyelerine layık bir şekilde suistimal etmekten çekinmiyor bu forumda.

Eğer herkes forumun bu şekli ile memnunsa o zaman ben yanlış yerdeymişim sanırım.

Hepinize iyi tartışmalar diliyorum
    [|)]

P.S. Bu yazımda kimseye kişisel olarak bir kırgınlığım yok, burada gerçekten çok değerli insanlar var. Sadece bir genelleme yapmak istedim, umarım kimseyi rencide etmemişimdir.

• bende hemen hemen 1 ay önce foruma kayıt oldum ve dediğiniz şeyi bende farkettim. ama unutmayınki bu sitenin (ve dolayısıyla forumun) popülerliğinden kaynaklanıyor. sonuçta kendini bilmez insanları kaale almayıp cevap vermezseniz sorun çözülür sanırım. boşuna kendinizi üzmenize gerek yok
    kolay gelsin
  • bencede forumda gereksız topicler işlerı dahada kotu hala getırıyor ...

forumun genel ortamı ıyı ama bunu bozmak isteyenlerde olacak bu na emınım ...(çekemeyenler)
  • yine başladık !

ve ben yine aynı konu üzerinde aynı sorumu sorucam :
    - şu "gereksiz topic" dediğiniz kavram nedir arkadaşlar ? kime göre gereksiz ?!?!? FuKaRa, sence gereksiz olan nedir ? sence gereksiz olan Anaxarxes için gerekli olamaz mı !?

dolayısıyla "gereksiz konular açılıyo" söylemi çok göreceli bir söylem olduğu için çözüm tamamen forum yöneticilerinde biter.
  • gerekli ve gereksiz göreceli kavramlardır kişiden kişiye değişir
  • theshiver +1
    iski +10.000
  • Burası bir renk cümbüşüdür, her kafadan ayrı ve farklı bir sesin çıktığı. Yıllardır dinlemekten bıktığımız "tek ses tek nefes" söyleminin de bir çeşit panzehiridir.
  • vay be fenasıya bak konus euhu
  • post artırma derdinde olanlar az çok kendini belli ediyor bunlara
    stediği rütbe istediği kadar post verilse sorun çözülür.
    tavsiyem rütbe uygulamasının kalkmasıdır.

hayatında donanım parçasına dokunmamış kişilerin saçma sapan yorumlarda bulunmasından bıkkınlık duymaya başladım
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by ASUS</i>
    <br />vay be fenasıya bak konus euhu
    <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>

Biber sürerim bir daha fenasi kelimesini ağzına alırsan. Artık huzurlarınızda keloğlan var, keloğlan!
  • forumun güzel zamanları vardı gerçekten. tartışmalar filan da oldu bazen kopma noktalarına geldik ama ben şu an olduğu kadar hiç bu kadar forumdan soğumamıştım. o zamanları bilenler ve de o zamanın topiclerine bakanlar anlarlar ne demek istediğimi. forum bi bilinmezliğe doğru ilerliyor ama bunun içinde ben gözlemci olarak kalacağım çünkü soğudum bu ortamdan. Sebep nedir diye düşündüğümde ise bir anda çok hızlı büyüme diyebilirim. Çok fazla insan geldi bu yükü kaldıramadık alınan alınsın fuzuli insanlar doldu foruma, çok tembeller yüzünden konu kalabalığı oldu, biz sanki bu işleri doğuştan biliyorduk. türk insanının esas kötü yanı da bu zaten neyse fazla kurcalamayalım.
  • takma kafana be hocam :)
  • +1 iski
    Gereksizlere derece koyamazsınız. Göreceli bir kavramdır.
    Renkler gibidir.
    Tam tersine farklı renkli şeyler daha önce aklımıza gelmeyen konularda bilgi sahibi olmamızı ve farklı açılardan bakmamızı sağlıyor.
    Tabii çoğunluğun gereksiz görebileceği şeylerde vardır.
    Bakın görebileceği kelimesinin içinde yatıyor aslında her şey.
    Göreceeli bana göre ona göre şuna göre.
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by HeavyWeight</i>
    <br />post artırma derdinde olanlar az çok kendini belli ediyor bunlara
    stediği rütbe istediği kadar post verilse sorun çözülür.
    tavsiyem rütbe uygulamasının kalkmasıdır.

hayatında donanım parçasına dokunmamış kişilerin saçma sapan yorumlarda bulunmasından bıkkınlık duymaya başladım

Yorumun konusu donanım ise yerden göğe haklısın. Ama donanım dışı bir konu üzerinde yorum yapana da şans tanımanın kime ne zararı var?
  • beyler gereksiz mesajlarınızı lütfen artık gereksiz mesajlar bölümüne atınız...aslında az gerekli,orta karar gerekli,çok gerekli diye de bölümler açılmalı...insanlar birşey yazmadan önce birbirlerine sormalıacaba atsam mı atmasam mı,çok mu gerekli yoksa gereksiz mi bu mesajım diye...bunlara bir ölçü koyulması lazım ki herkes ona göre yazsın...[wand] [bgdnc2] [jwdwn]
  • donanimhaber forumunda disiplin yok. ayrica coluk cocuk cok. olmasin demiyorum. ama herkeste kafasina gore davraniyo boyle olunca. sacma sacma konular ilgisiz bolumlerde tartisiliyo.

soylediklerimi kimse uzerine almasin !!! ama durum budur
  • <blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by HeavyWeight</i>
    <br />tavsiyem rütbe uygulamasının kalkmasıdır.

şiddetle katılıyorum kimseye yardımı dokunmayanların sadece geyik olsun diye yardım forumlarında post sevdasına düşmelerini anlamadım gitti bizim 10 ayda konuştuğumuzun 3 katını 5 katını herifler 15 günde konuşmuş postlarına bakıyorsun elde var "0" tabi 10 ay dedim o zamanlar intelciydik 4 ayda makinayı zor toplayınca durum bundan ibaret
  • forum dediğinde herkes kendi fikrini acıkayacaktır
    zaten forumun amacı da budur değil mi
  • hayır abi herif diskim bozuldu diyo yardım diyo altta gülücük postları geyik postları olmamalı yardım istiyosa bilenlerin yardım etmesi gerekir
  • sevgili XgandalfX,

eleştiride bulunuyorsun, çözüm önerileri sunuyorsun ... ne için ? daha iyi bir forum için değil mi ...

peki sen kurallarına uyuyor musun bu forumun da kural önerilerinde bulunuyorsun !

lütfen herkes biraz da kendi koysun elini taşın altına ... !

İMZAN KURAL DIŞI XgandalfX !!![dont]
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.