Şimdi Ara

Tüm setuplar hata veriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Birkaç gün önce .iso dosyalarını kurarken .pck dosyaları hata verdiği için bir konu açmıştım fakat dün farkettim ki .pck dosyaları ya da .iso olmasıyla alakası yok herhangi bir setup.exe dosyası calıştırdıgımda da hata veriyor. setup başlar başlamaz daha ilk dosyadan file corrupted diyor ignore dersem bir sonrakinde yine aynı hata böyle böyle tüm dosyalara corrupted diyor fakat başka bilgisyarda aynı setup dosyasıyla kurulum yapıyorum sorunsuz bir şekilde.

• .exe dosyalarını bozan bir virüs bulaşmış olabilir.Tavsiyem güvenli modda iyi bir antivirüse sistem taraması yaptır...
  • Kuvvetle muhtemel meshur Sality virusu
  • malwarebytes la arattım safemode da 2 dosya buldu temizledi ama bir değişiklik yok haala setuplarda skıntı yaşıyorum. başka tavsiye edeceğiniz bir yol yordam program varmıdır ?
  • Önce eset veya kaspersky'la tarama onlarda halledemezse son çözüm combofix'le tarama yapmanı öneririm.
  • eset kurmaya çalıştım fakat onun installerında da aynı sorunu yaşadım. bir .cab uzantılı dosyaya corrupt dedi bu seferde.
  • up
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

Kuvvetle muhtemel meshur Sality virusu

ben uğraştırmayan bi çözüm olarak format öneririm, o virüsler çok kıl oluyor çünkü, internetten virüsü araştırmanı da öneririm ama çok karmaşıktır çözümler, basitinden format işi çözer yani, ayrıca görev yöneticisinden o virüsü bulup kapamayı deneyebilirsin ki eğer alıntıdaki virüsse işe yaramaz

• Virüs'den kaynaklı bir problem yaşıyorsunuz tahminim.Güvenli kipte hem virüs programı hemde anti malware programı ile full tarama yapıp temizlemek gerekir.Sistem düzgün çalışmadığı için bu programları da kullanamayabilirsin o zaman tavsiyem hiren boot cd vb. bir yardımcı araç ile bilgisayarı cd'den başlatıp temizlemen , herşeye rağmen düzeltemezsen format atılması gerekecektir.Sonucu yazarsın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: umitbrn

Virüs'den kaynaklı bir problem yaşıyorsunuz tahminim.Güvenli kipte hem virüs programı hemde anti malware programı ile full tarama yapıp temizlemek gerekir.Sistem düzgün çalışmadığı için bu programları da kullanamayabilirsin o zaman tavsiyem hiren boot cd vb. bir yardımcı araç ile bilgisayarı cd'den başlatıp temizlemen , herşeye rağmen düzeltemezsen format atılması gerekecektir.Sonucu yazarsın..

Combofix deneyebilir.
  • malwarebytes la güvenli kipte 2 dosya buldu sildim fakat yine de antivirüsü yüklemeye çalışırken hata veriyordu ben de dediğiniz gibi formatı denedim. işin garibi haala bazı programların kurulumu sırasında aynı hatayı veriyor ama bu bahsettiğim programlar önceden makinede bulunan önceden indirilmiş setup dosyaları belki etkilenmişlerdir diye düşünüyorum sorun cıkan dosyaların tekrar yenilerini indirip kurmayı deniyeceğim bir ara..
  • Virüs exe dosyalarına bulaştığından kullandığın bütün setuplara bulaşmıştır , bu sebeple format bile atmış olsan o programların seupı bozulmuştur-etkilenmiştir.Aynen o bozuk çıkan programları sil ve yeniden çek..
  • quote:

Orijinalden alıntı: boracakar

malwarebytes la güvenli kipte 2 dosya buldu sildim fakat yine de antivirüsü yüklemeye çalışırken hata veriyordu ben de dediğiniz gibi formatı denedim. işin garibi haala bazı programların kurulumu sırasında aynı hatayı veriyor ama bu bahsettiğim programlar önceden makinede bulunan önceden indirilmiş setup dosyaları belki etkilenmişlerdir diye düşünüyorum sorun cıkan dosyaların tekrar yenilerini indirip kurmayı deniyeceğim bir ara..

Format atarken diski yeniden bölümlendirin yoksa yerel disk d üzerindeki virüsler tekrar bulaşacaktır.
  • sanırım dediğiniz oldu. Windows klasörüm ve programlarım C: altında oldugu için C ye format attım fakat yine aynı hatayı alıyorum. Harddiskimin tüm diğer bölümlerini de formatlamam mı gerekicek ?
  • Combofix ve Kaspersky Virus Removal Tool programıyla tarama yaptıktan sonra çözüme ulaşamazsanız tekrar format atın atarken diski yeniden bölümlendirin..

Her dediğim çıkar..
  • Sorun donanımsal da olabilir. Arızalı RAM veya İşlemci de aynı hatayı verebiliyor...
  • windows installer 3.1 kurmayı deneyebilirsin. denemekten zarar gelmez
  • windows installer 3.1 yüklemeye kalktığımda not enough space uyarısı veriyor ki bilgisayarımdaki boş alan son derece yeterli. iso uzantılı dosyalar haricinde normal setuplarda da hata veriyor. hep farklı dosyalarda hata veriyor bazen .dll bazen .jpg dosyası olabiliyor hata verdiği dosya. Fakat bazı setup dosyalarını sorunsuz da kurabiliyorum.
  • sanırım hardware sorunu bendeki çünkü demin bilgisayarıma tekrar format attım ve partitionları da silip birleştirdim fakat yine aynı hatayı alıyorum iso yüklemeye çalıştığımda. Sorunlu olan parçanın ne olduğunu nasıl anlayaiblirim acaba ? Ayrıca 2 HDD'im vardı şu anda 2. yi görmüyor bunun sebebi nedir acaba?

EDIT: dün iki harddiskimim de partitionlarını kaldırdım ikisine de format attım ve ikinci harddiskime yükledim windowsu bu sefer belki ultimate le alakalıdır diye de enterprise kurdum bu sefer fakat yine aynı sorun yine setuplarda sıkıntı cıkıyor iso dosyasını görüyor setupa baslıyo sonra hata veriyor. önceki postlarda bir arkadaş ramlerle alakalı bir sorun olabileceğini yazmış tek tek ramları sökmeden bunu nasıl anlayabilirim olup olmadıgını bir yolu var mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0xb0r4 -- 22 Aralık 2012; 9:23:25 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.