Şimdi Ara

Tüm Siteler Mobil Versiyonda Açılıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, mobil versiyonu olan sitelere girmeye çalıştığımda masaüstü görünümü açılması gerekirken mobil sürüm açılıyor. Örneğinwww.donanimhaber.com adresine gitmeye çalıştığımda m.donanimhaber.com açılıyor. Çözümü bilen var mı ? Internet Explorer kullanıyorum, yakınlaştırma ayarı %100.

• Sorunun çözümünü bilmiyorum belki kızıcaksın ama bence chrome kullan kurtul hocam :) Sadece bir tavsiye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexter144

Sorunun çözümünü bilmiyorum belki kızıcaksın ama bence chrome kullan kurtul hocam :) Sadece bir tavsiye.

Chrome denedim bir ara ama sevemedim. Ayrıca sisteme mümkün olduğunca az program kurarak kullanıyorum bilgisayarı. Microsoft ile iletişime geçtim, onlarda çözüm bulamadılar, bende çözüm başka tarayıcı kullanmak dedim kapattım chat'i.

###İnternette bayağı araştırmam sonucu sorunu ve birkaç çözüm buldum. Sorun, Internet Explorer 11 güncellemesi ile tarayıcının görüntüleme değeri Windows 7'de "Internet Explorer 10.0", Windows 8.1'de ise "Internet Explorer 9.0 like Gecko" olarak değişiyor. Eski websiteleri (veya tembel webmasterlar sağolsun) bu kimlikleri tanımadıkları için her ihtimale karşı mobil versiyona yönlendiriyorlar. Tabi ki de çoğu site IE10'u ve IE9.0T'yi destekliyor fakat en basitinden donanimhaber.com'un altyapısı yetersiz kalıyor.

- F12 ile Developer Tools açıp, Emulation kısmından User Agent bölümündeki "Default" kısmını "Internet Explorer 9.0" yaptıktan sonra geçici olarak site normal olarak gösteriliyor.

- Registry satırı ile çözenler var.

quote:

I made a IE9.reg with the following:
    REGEDIT4

[HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\5.0\User Agent]
    @="Mozilla/5.0"
    "Compatible"="compatible"
    "Platform"="Windows NT 6.1"
    "Version"="MSIE 9.0"

This completely changes your "User Agent String".

- Aynı kişi sorun üzerine yoğunlaşmış ve dokunmatik ekranlarda(tablet PC ve 2-si-1 cihazlar vs.) üstteki kod ile çözülmemesi ihtimaline karşı birde ".veg" dosyası hazırlamış bize. Bu dosya ile çözdüm ben olayı.

quote:

Found another option. If the site scans the whole UA it will find Touch. With the following you mangle the Platform-part of the UA with a linefeed so it will definitely not find it: (I found this solution here)

Make a notouch.vbs-file with the following:
    Dim oShell
    set oShell = CreateObject("WScript.Shell")
    oShell.RegWrite "HKCU\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings\5.0\User Agent\Platform", "Windows NT 6.1; Trident/7.0; rv:11.0)" & vbLf & "IGNORE: (", "REG_SZ"
    Set oShell = Nothing

(notice the & vbLf & "IGNORE:-part)

After executing the .vbs, the platform-part has a linefeed and after that an IGNORE-line.

Kaynak:http://superuser.com/questions/660721/how-can-i-block-a-user-agent-string-in-ie11

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.