Şimdi Ara

Tümosan' a E-mailim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba! 5 yıldır tümosan 95 80 modelini kullanıyorum ve dayanıklılığı konusunda çok şikayetçiyim. Şikayetlerim ;

1) Traktörü hangi ustaya , hangi servise götürdüysek hararet sorununu çözemedi.

2)Klima çalıştırıldğında motorun harareti 5 dakikada fırlayiveriyor ve motoru aşırı derecede kasıyor , klima kayışı kaçırıyor.

3) Motorunuzun kabini çok büyük olduğu için zaten iyi çalışmayan klima kabini soğutamıyor.Buna ek olarak , her yeri cam olduğu için bütün güneşi içine alıyor ve çok çabuk ısınıyor.

4) Motorda güneş gözü almasın diye bir güneşlik dahi yok !

5)Ön çamurlukların , metale bağlandığı yere 2 adet delik delinip tutturulmuş olsaydı ayçiçeği sapında gezildiğinde saplar yüzünden tık diye çamurluklar yere düşüp kırılmazıdı!

6)Akü traktörün sağ altına konduğu için yere çarpma ihtimali yüksek ve muhafazasında tamamen dayanıksız bir malzeme olan plastikten yapılmış.

Sonuç olarak ürününüzden memnuniyetim aşırı derecede düşük , türk motor sanayi ismini almış bir firmanın bu kalitede traktör üretmesi gerçekten ülkemiz adına üzücü!
    Teşekkürler!

• cevap geldi mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: llmertll

cevap geldi mi ?

yok dostum bence vermeyecekler zaten verecek yüzleride yok zaten..
  • Tümosan kullanıcı isteklerini çok takmıyor galiba, ama hata ediyor.Güçlü ve fiyatı çok ucuz ama bu konforla bu geçmeyen şanzumanla biraz zor. Yeni kasalar nasıl acaba merak ediyorum.
  • tümosan araştırma konusundada çok yetersiz kaç yıldan beri aynı seri motorları üretiyor adam gibi ar ge merkezi olsa yeni nesil motorlar geliştirip başka firmalara (traktör, iş makinası , kamyon gibi ...) satabilir sadece motorları kaliteli zaten zamanında m23 müz vardı motorda sadece hararet sorunu vardı o sorunda o motorun o kasaya küçük gelmesinden kaynaklanıyordu ama motor parçaları kaliteliydi sorun çıkarmıyordu parça yönünden
  • Mailime hala cevap vermediler, Tümosanın motorları kalite olarak fena değil ama tasarımı berbat .Sayacak olursak

1)Motorun hava aldığı delikler yetersiz , hararetin bi sebebide bu

2) Motor çok alçak ve bütün elektrik bağlantıları açıkta . Saplı bir yere girdiğinde işin bitti.

3)Şanzımanları çok kötü , vites geçişleri çok sert ve adamın sağ koluna ağrılar giriyor.

4)Valf lere bir otomatik dahi koymamışlar.

5)Kuyruk mili hala eski kollu sistem.

6)Kabin çok büyük.

7)Cam silecek suyunun tankı arka çamurluğun iç tarafına konulmasının amacı arkadan gelen taşların direkt olarak ince plastikten yapılmış tankı traktör daha 100 saati görmeden kırmak olsa gerek.

8)Çamurlukları 10 luk vidayla tutturan tek firmada tümosan olsa gerek.

9)Direksiyounu kırılan ve yerli olduğu halde 2 ay boyunca bizi parça için bekleten servis ağınada buradan selam olsun!

Yeterli mi arkadaşlar ?

• Sadece tip mevzusu eksik onun dışında çok yerinde olmuş. Böyle güçlü bir motorun böyle özensiz bir tipi olmamalı. Yeni kasalar göze hiç hitap etmiyor.
  • halen neden yerli bir otomobiliz yok diye sikayet eden vatandaslara kapak olsun...

akil var, fikir ve yetenek zaten var ama adam akkili bir yerli ürün yapmaya hic
    hevesimiz yok.
    Tümosan kullanan arkadasa gecmis olsun
  • Evet nedense tüm yerli traktörler ucuza mal edilip yüksek kar marjıyla satılıyor . Kardeşim sen sağlam mal yap kar marjını kıs biraz fiyat yüksek olsun ama sağlam bir mal olsun keşke tümosana 10 milyar daha fazla ödeseydik ama bu lafları burada söylemeseydik. Case var Hattat var , bunlar tümosandan bir gömlek üstün fakat sonuç olarak onlar da yeterince iyi değiller bence.
  • Tümosan sadece fiyatı için alınıyor bence. Dökümü civatasından adi. Zorlanmalarda Fiat Massey vs. civatadan bölünüyor, Tümosan ise dökümden yırtılıyor. Bana göre nh 80 66 serilerinden sonra yerli traktör üreticileri çiftçiyi düşünmüyor. Bizim burda 480, 56 serisi, 46 serisi, 175 lik Masseyler duruyor hala kapılarda. Sahibinden.com'a bakıyorum 2007-11 modelleri satmaya çalışıyorlar. Konfor dışında ne çekişi ne yakıtı eskilerle boy ölçüşemez. Yerlide tek umut bana göre Erkunt'tur. Kısa sürede kat ettiği yol ortada. Saçma sapan reklamlar yapan bayileri olmasa bence çok can yakar.
  • Arkadaşlar tesadüf nette aratırken konuyu buldum. Benim kayın pederinde bir tümosanı var 4050. Traktörden genel olarak memnunlar eski traktirleri vardı mf 240 sattılar bunu aldılar. Yakıttan yana iyi olduğıunu söylüyor kayın pederim. Ancak traktörde bir sorun var kafamız karıştı dururken vitese geçerken garrrçç diye ses yapıyor. Vites geçişlerinde bu ses hemen hemen her seferinde yapıyor ben debriyaja tam basmıyormusun diye sordum yok dedi bunların hep böyle olduğıunu söylemiş servis. Şimdi garantisi var ama yarın garanti bittiğinde dişliler yüzünden şanzımandan korkuyoruz bu normalmi sizce?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.