Kasanın markası, modeli nedir yazmamışsın. İçeriye serin hava çeken fan var mı yok mu, yoksa öne ve yan panele ilave 12 cm fan tak. Dağınık kabloları kablo kelepçesi kullanarak topla hava içerde daha rahat dolaşsın. Kullandığın Xigmatek devrine göre cfm si düşük, modculara hitap eden bir fan. Kaldı ki sen onu 700 rpm kullandığını söylüyorsun. Onu cfm si yüksek mesela Akasa Venom tarzı fanla değiştirebilirsin. Ayrıca Tuniq Tower 120 Extreme yurdışı sitelerde iyi ancak Noctua, Thermalright gibi devlerle mücadeleye giremeyecek bir soğutucu olarak nitelenmiş. Fanı bloğun ortasında olan bu tip tasarımlar maalesef yüksek verimli olamıyor. Bu arada kullandığın Zalman sürülmesi kolay ancak performansı vasat bir üründür. Pekçok testte alt sıralarda kaldığını görmüştüm. Daha iyi bir macunla değiştirirsen mutlaka fark edecektir. Kolay gelsin.
kasanın markası coolermaster rc690 önde fan var 2 tane. kablolar toplu fan konusunda haklısın performans bekleyemem 20 liralık fandan zaten. Tuniq tower 120 extreme tonla sitede editörün tercihi yılın ürünü tarzında ödüller almış bir soğutucu dandik birşey değil ki. Ayriyetten noctua dediğin kapıyı 200 liradan açıyor ben bu soğutucuyu 80 liraya aldım. http://www.tomshardware.com/reviews/lga-1156-heatsink,2535-14.html noctua nh-d14 ile aralarında 6 derece fark var. Dediğin gibi iyi cfm si olan bir fan güzel olabilir hocam. Bunun kendi fanı kablosu kopuk. Kabloları birleştiriyorum ama sadece ledi yanıyor. Acaba yanlış mı takıyorum. Macun u almadan önce 2-3 siteden baktım sonuçlar kötü değildi aslında. Stok fanı kullandığım macun 6 senelik birşeydi bembeyaz sürmeden önce karıştırmam gerekiyordu onla bile değerler benzerdi. Birşeyler deneyecem artık cevap verdiğin için teşekkür ederim. Bu bölümde in cin top oynuyor zaten cevap gerçekten güzel oldu.
üstad eminim ki bir çok işlemi doğru yapmışsınızdır..bence siz bir noktada gözden kaçırdığınız bir şeyler var...yükte 50 dereceyi geçmeyen sistem başarılı soğutulmuştur...yüksüz 40 dereceyi görmek aynı derece kötü.....lakin aynı anda bu değerlerin alınamayacağını düşünmekteyim...alt ve üst bu kadar yakın olmamalı...ısı ölçümlemede bir sorun olacağı fikri kuvvetle ihtimal..bence ısı ölçümeünü değişik yöntemlerle tekrar ölçün...o fan size iron mask ında belirttiği üzere çokda ciddi bir katkı sağlamaz...lakin 50 derece altında sistemi soğutursa sadece harika derim...tekrar ölçün bakalım...saygılar başarılar
hocam bugün real temp programı ile bi 5dk kadar çalıştırdım 49 derece idi işlemci stop dedim pat diye 40 oldu. Anlamadım 9 derece birden düşmesi mümkünmü bir saniyede. Tuniq tower ın kendi fanını tamir ettim. Onu taktım ama kontrolcüsü yok. Genel olarak kasadaki fanlar için kullandığım kontrolcü 5 tane fanı kontrol edebiliyor ama tuniq tower fanını takınca onu ayarlayamıyorum. Çok sesli çalışıyor. Düşük devirde bile. Yüksek cfm düşük ses bir fan bulabilsem. Birde üstüne en kaliteli termal macun neyse onu alsam sürsem. O şekildede boşta 39-40 derece olursa birşeyler vardır muhakkak. Sıcaklık 50 yi geçmiyor yükte. Ama boşta 40 derece nasıl iştir anlamadım. 750 rpm de dönüyor bide. 1400-1500 de bir fark yaratmıyor. Ben stok fanla bu işlemciyi. 3.5ghz oc lu kullanıyordum yükte sıcaklık 60 ı geçmiyordu. O fanda 800 rpm de dönüyordu. Kafam allak bullak. Bu soğutucu aslında iyi bir soğutucu youtube ta bakıyorum millet 4.5 ghz 2600k kullanıyor tuniq tower 120 extreme ile. Garip sadece anlam veremiyorum.
Ayriyetten şunuda ekliyim. Bios tan sıcaklığa baktım. İşlemci 25 derece. Windows 7 yükleniyor. Bilgisayar açılıyor tamamen everest açılıyor sıcaklık 40 derece. Hayır anlamadığım olay işlemci kullanımı zaten %10-15 oluyor. 25 ten 40 a yükselmesi garip değilmi
bencede garip dediğim gibi siz bir şeyleri atlıyorsunuz..bulacağız be kardeşim biraz çalışalım bakalım... a)verilerin doğruluğundan eminmiyiz (bios ta işlemci 25 derecyi dikkate alın ) b)1 saniyede 9 derece hiç bir zaman inmez c)işlemci soğutucusu fanını değiştirilebilir lakin önce ısı değerlerinideki anormallikleri bulmalıyız d)fan devri ikiye yakın katlandığında ısı nasıl olurda yerinde kalır ? tüm bunlardan çıkarttıklarım ısı ölçer proğramlar hatalı veya anakart hatalı okuyor.... bence yapmanız işlemci macunundan başlayarak herşeyi baştan yapmak olacak...önce işlemci macununu yarım leblebiden az ollmak kaydıyla yenileyiniz......işlemci soğutucusunu tekrar takınız , ısı ölçer proğramlarınızı değiştiriniz......
Denicem hocam hepsini. Birde bu termal macunların sticker tarzında olanları yokmu :D yoksa. En kaliteli macun hangisi ise ondan almam lazım bu zalman ın ucu fırça tane olarak koyamıyorum komple yayabiliyorum anca. Ben en son soğutucuyu taktığımda işlemcinin üstüne birde soğutucuya azcık macun sürdüm.
çok önemli bir noktayı atlamısısnız arakdaşım kasa içini şimdilik bir boşver o soğutucu kasa içi felan dinlemez sen macunu düzgün srdünde soğutucuyu iyi oturttunmu hemen soğutucuyu sök ve sertçe birdaha tak iyice otursun macuna bassın bunu yap hemen düzelecektir
Arkadaşın dediği gibi macunu kontrol et ama soğutucuyu sertçe takma anakartın pinlerini yamultursun.Tam yükten birden işlemcinin boşta çalışmasıyla sıcaklığın birden düşmesi anormal bir durum değil aynı durum gpularda da geçerli. Bir oyun oynarken alt tab yapıp masaüstüne bir dönün bakalım sıcaklık birden nasıl düşüyor göreceksiniz.
quote:
Orijinalden alıntı: knnkpln
Arkadaşın dediği gibi macunu kontrol et ama soğutucuyu sertçe takma anakartın pinlerini yamultursun.Tam yükten birden işlemcinin boşta çalışmasıyla sıcaklığın birden düşmesi anormal bir durum değil aynı durum gpularda da geçerli. Bir oyun oynarken alt tab yapıp masaüstüne bir dönün bakalım sıcaklık birden nasıl düşüyor göreceksiniz.
ben genelde bilgisayarımı açar açmaz pc wizard ı da anında açarım..bu proğram ne açarsanız açın hep üstte durur..ben her daim kontrol ederim özelliklede oyunlarda sürekli gözüm ondadır..ısı düşüşleri olur hatta oyun içinde iken ara okumalarda bile ısı fark eder ama pat idye kapatıp baktığınızda 10 derece 1-2 saniyede düştüğünü hiç görmedim...kasam ve kasa içi havalandırmam inanın harikadır...acaba ben mi yanlış gördüm tekrar deneyeceğim saygılarımla
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme