Şimdi Ara

Turbo ile ilgili bir sorum var. Yardımcı olursanız sevinirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Her gün sabah motor soğuk iken 1.5 km yokuşlu bir yolu gitmekteyim. Bunun turboya bir zararı var mı? Araç dizel bu arada.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İlk çalıştırmada rölantide 20-30sn kadar bekleyip öyle hareket ederseniz ve motor ısınmadan fazla devir çevirmezseniz sorun olmaz.

Turbolu araçlarda marş sonrası ve kontrağı kapatmadan önce 20-30sn rölantide beklemek iyidir, fazlası pek gerekli değil.
  • Soğukken sıkıştırmadığınız sürece bir sorun olmaz, sıkıştırsanız bile sorun kısa vadede uzun vadede çıkar. Şöyle bir örnek vereyim yük altındaki bir turbonun devri 100.000'in üzerine çıkabilir.

• İlk çalıştırdığınızda 1 dak kadar yağlanma işlemini yapmasını bekleyin, sonrasında motor ısınmadan yüksek devir çevirmeyin.
  • soğuklar başladı motor 5 km den önce ısınmıyor. rolantide 1 dk bekleyip 2500 devri geçmeden kullanmaya çalışıyorum ben de.
  • 2. Viteste sakin sakin çıkın. Ama sizin konumunun dizel Motor için çok çok zararlı.. Mecburen rampada devir yükseltmek lazım olacak o zaman da soğuk motor zorlanmis olacak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar cevaplarınız için öncelikle teşekkürler. Aracım 17 binde garanti den turbo değişimi yapıldı. Servisten neden bozulduğuna dair bir bilgi alamadım. Kul yapısı diyorlar işin içinden çıkıyorlar. Bu arada aracım 1.6 CDTI Astra j. Acaba diyerek kullanım şartlarından sizlerede danışarak bir şeyler çıkarımda bulunmaya çalışıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    arkadaşlar acil bir sorum var !
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.