Şimdi Ara

Turbodan gelen ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
526
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar 2003 tdi 130 hp bora kullanıyorum arabadan memnunum ama bir ıslık sesi geliyor linkteki sesin aynısı gerçi burda turbo bakım zamanı gelmiştir diyor ama tecrübeli arkadaşlardan bilgi alayım dedim bu ses sizce turbodan mı hortumlarından mı veya başka bir şeyden mi geliyor yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler....
    https://www.youtube.com/watch?v=Jhb0s0Al72I

• Aynı ses 124.000 km deki accent era 1.5 crdi aracımda var.Bende tereddütdeyim hortumlar mı yoksa turbodan mı diye.Anahtar vurdurmakta istemiyorum. Daha beter olur vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turbo sesi ıslık şeklinde olan..Ama bu turbo daha ölmemiş..Cok gideri var..Bozuk turbo cok daha guclu bir ıslık sesi çıkarır..

• szymek61 S kullanıcısına yanıt
    ustalarımız dürüst değil ki anlamıyoruz ya turbo diyor arkasından enjektör diyor arkasından pompa diyor aracın değerli değişecek neyi varsa söylüyor sonrada bir hesap bir araba parası daha tabii lafım kaliteli ustalara değil en güzeli istişare ve bir kaç ustanın görüşünü almak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abka42 -- 12 Şubat 2015; 15:58:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erdem09

Turbo sesi ıslık şeklinde olan..Ama bu turbo daha ölmemiş..Cok gideri var..Bozuk turbo cok daha guclu bir ıslık sesi çıkarır..

peki ne yapmam lazım öneriniz nedir?
  • Ben Hyundai yetkili serviste check-up yaptırmayı düşünüyorum tabi onlarda arızalı olmayan şeylere bozuk derlerse.Maksat gelsin kitleyelim olmaz.umarım.

• abka42 A kullanıcısına yanıt
    Guvenebileceginiz bir turbo tamircisine gidip sesi dinletin,sizi aydinlatacaktir..endişe etmenize gerek yok,hallolmayacak şey değildir mutlaka..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    turbodan gelen ıslık sesi
    17 yıl önce açıldı
    Yokuşta Gelen Ses
    11 yıl önce açıldı
    tekerden gelen ses
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: szymek61

Ben Hyundai yetkili serviste check-up yaptırmayı düşünüyorum tabi onlarda arızalı olmayan şeylere bozuk derlerse.Maksat gelsin kitleyelim olmaz.umarım.
    endişem şu belki turbo bakımı var belki küçük bir arıza var bunu büyütürlermi turbosuna 3000 tl diyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abka42 -- 12 Şubat 2015; 17:16:37 >
  • Bu ses neredeyse tüm turbolu araçlarda olur hocam sonuçta o pervanenin dönüş sesi bu sadece biraz balans yapınca duyulabilir kıvama geliyor. Kafanıza takmayın normal.
  • abka42 A kullanıcısına yanıt
    İşinin ehli iyi bir usta sorun neyse ona göre davranır..Aldadilmaktan ve maddi zarara ugratilmaktan çekiniyorsunuz anladigim kadarıyla..Endişe etmeyin ses normal..En az 250 bin yapar aracinizin turbosu..İlk çalışmada yeterli yag basıncı olusuncaya kadar en azından 20-30 sn. rölantide çalıştırıp,motor isinana kadar motoru sikistirmaz ve stop etmeden önce asgari10-30 sn arasi rölantide motoru dinlendirirseniz,turbo ömrünü uzatirsiniz..hatta motor silk urunu kullanmanızı da oneririm,150 bin km boyunca hizmet ettiği belirtiliyor..surtunen parçalara cok faydalı oldugunu düşünüyorum..koruyuculuğu cok yuksek..

• Ayrica vw nin önerdiği yag ve değişim periyoduna da dikkat ederseniz azami fayda saglarsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

Bu ses neredeyse tüm turbolu araçlarda olur hocam sonuçta o pervanenin dönüş sesi bu sadece biraz balans yapınca duyulabilir kıvama geliyor. Kafanıza takmayın normal.

Bilginiz için teşekkürler hocam rahatlattınız cok sagulun....

• quote:

Orijinalden alıntı: erdem09

İşinin ehli iyi bir usta sorun neyse ona göre davranır..Aldadilmaktan ve maddi zarara ugratilmaktan çekiniyorsunuz anladigim kadarıyla..Endişe etmeyin ses normal..En az 250 bin yapar aracinizin turbosu..İlk çalışmada yeterli yag basıncı olusuncaya kadar en azından 20-30 sn. rölantide çalıştırıp,motor isinana kadar motoru sikistirmaz ve stop etmeden önce asgari10-30 sn arasi rölantide motoru dinlendirirseniz,turbo ömrünü uzatirsiniz..hatta motor silk urunu kullanmanızı da oneririm,150 bin km boyunca hizmet ettiği belirtiliyor..surtunen parçalara cok faydalı oldugunu düşünüyorum..koruyuculuğu cok yuksek..

Hocam bilgileriniz için teşekkürler rahatladim gerçekten motor silk i bir deniyecem neticeyi buraya yazarim.

• Turbo ses yapmaya başlamış olabilir bu durum çok önemli depil bir süre sonra çekiş iyice düşerse yada yağ eksiltme olursa turboyu tamir ettirebilirsiniz fiyatı 500 lira civarıdır eğer ki turbonuz 3000 TL ise. Ama NNT bor power veya motor silk faydası olurmu bilemem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Turbo ses yapmaya başlamış olabilir bu durum çok önemli depil bir süre sonra çekiş iyice düşerse yada yağ eksiltme olursa turboyu tamir ettirebilirsiniz fiyatı 500 lira civarıdır eğer ki turbonuz 3000 TL ise. Ama NNT bor power veya motor silk faydası olurmu bilemem.

ilginiz için teşekkürler katkıyı kullandıktan sonra geçmez ise yetkili servise götürmek en iyisi....
  • O katkıları sakın koymayın zararlı. Turbonun dostu rölantide bekletmek
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedystop

O katkıları sakın koymayın zararlı. Turbonun dostu rölantide bekletmek

kalitesiz olanları doğru zararlı ama würt veya berner alman malı olanları mercedes bmw gibi alman araçların yetkili servisleri tavsiye ediyorlar ama 3-5 tl olanlardan uzak durun....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.