Hayır mümkün değil. O kadar açıklama yapıyorum ama okumuyorsunuz. Yani en azından ciddiye alıp okumuyorsunuz. Tek tek Max Payne 1 ardından Max Payne 2 vs. şeklinde sıralamak yerine (seri) ibaresi verip geçtim. Fazla uzatmak istemedim sıralamaları. Her tür için ayrı ayrı 15-20 adet oyun sıralasaydım konuyu ciddi alır mıydınız acaba? Neden şu 12. sırada vs. gibi muhabbetler ile uğraşmak istemedim. Bu kadar basit bir durum. Neden bu kadar uzattınız bu mevzuyu anlayamadım. Bir adet ortalamanın biraz üstü bir oyun var diye 2 adet çok kaliteli oyunu görmezden gelmemi nasıl beklersiniz? Doom serisinin her oyunu mu çok iyi ya da tüm Mario oyunları süper mi? Hayır tabikide. Bu durum bu serilere ait üst düzey oyunları yadsımamızı mı gerektirir? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 19 Nisan 2022; 0:47:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Türe Göre Tarihteki En İyi Oyunlar Listesi (3. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Hocam bu kadar geniş bir ekosistemden bir sıralama yaptığın için başına iş aldın sana söyleyim. Milyon tane oyun var. 999.999 tane oyunun hakkını versen 1 tanesinin hakkını vermedin diye laf yiyeceksin
Benim de kendi tuttuğum oynadığım en iyi oyunlar sıralamam var yaklaşık 50 oyunluk. 1. TW3, 2. RDR2, 3. TLOU2. The Last of Us Part 1 den daha iyi olduğunu düşünüyorum ben ikinci oyunun. Bu arada hiçbir insanın oyunun kalitesine laf ettiğini görmedim. Millet hikayesinden dolayı sinir krizi geçirdi gereksiz haterlık yapmaya başladı. Sadece combat ve anlatım tekniği oyunu başarılı yapmaz demişsin ama TLOU 1 den neyi eksik yapmış TLOU 2? Neil Druckmann ilk oyunda sevgiyi aşılamak istedi. Ve aşıladı. İkinci oyunda da nefreti aşılamak istedi. Ve onu da ziyadesiyle aşıladı.
Kaliteli atledilmeyen bir oyun demişsin hocam da bu oyuna kaliteli demeyen bir insanın oyun görüşü tartışılır. Hikayesini beğenirsin beğenmezsin bir şey diyemem ama bu oyuna kaliteli değil demek kabul edilebilir değil ya. Detaylılığına, mekaniklerine, ortamından, vuruş hissine, insan canlılığından (NPC ler kendi aralarında konuşuyorlar ve her NPC nin kendi adı var), hikayedeki diyalogların samimiyetinden, gerginliği dibine kadar yaşatan climaxlara kadar bir sürü çok kaliteli yönünü sayabilirim. OpenCritic'i 94 olmuş bir oyun. Bana RDR2 kalitesinde tek bir oyun söyle desen ilk söyleyeceğim oyun TLOU2 olur.
Hikayesini sevmiyorum. İnsanlarla alay ettiler, nefretim var o yüzden koymadım diyorsan eyvallah.
-
Hocam TLOU, hikâye odaklı, hikâyenin diğer her şeyden daha önde olduğu bir oyun serisi. İlk TLOU oyununu herkes hikâyesi ve o hikâyenin işleniş tarzından ötürü çok sevmişti. Bu kaliteli ve vurucu bir şekilde işlenmiş olan hikâyesi sayesinde bir başyapıt olarak adledilmişti ilk oyun. TLOU'nun hikâyesi ve bu hikâyeyi anlatım tarzını oyundan çıkardığımızda geriye çok sıradan zombili aksiyon shooter tarzı bir oyun kalıyor elimizde. Evet, TLOU 2 teknik kalite olarak muazzamdı ama ilk TLOU oyununu seven insanlar oyuna oynanış mekaniklerinden dolayı bağlanmamıştı. İkinci oyunun problemi buydu işte. Anlatılan hikâye çok klişeydi. Aşırı bayağılaşmış, insanların filmlerde veya dizilerde onlarca kez deneyim ettiği bir senaryoyu tema edindiği için insanlar tarafından ağır topa tutulmuştu. Reddit, Metacritic vs. gibi global platformlarda TLOU 2 için çok ağır eleştiriler okumuştum ilk çıktığı dönem. Hatta kendim de bizzat eleştirmiştim. Metacritic kullanıcı skorunun 3 küsürlerde olduğu bir dönem vardı. Hala daha kötü durumda o skor ama 3 olduğu zamanlarda ağır bir hakaret durumu söz konusuydu tabiri caizse. Şu an TLOU 2'ye dair konularda veya başlıklarda daha iyimser, övgü dolu sözler okuyorum, çünkü, o sinirli kalabalıktan geriye sadık TLOU hayran kitlesi kaldı. Bu durumun muhtemel sebebi bu. TLOU 2 seri için kendine yeni hayranlar kazandıran veya ilk oyuna hayran olan insanların hayranlıklarına devam etmelerine sebep olan bir oyun olamadı malesef. Bu oldukça aşikar. Daha kötüsünü en sona sakladım. Bu aralar Naughty Dog TLOU adını kullanarak free to play online sistemli yeni bir oyun yapmaktaymış. Sırf şu durum bile TLOU 2'nin TLOU serisine, lore'una yaşattığı hezimetin bir tezahürü bence. O yüzden bu kadar tartışmalı bir oyunu böyle bir listeye eklemem pek uygun olamazdı hocam. Beni anlayın lütfen.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 19 Nisan 2022; 8:13:5 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hala daha okuduğunuz yazıları ciddiye almamaya devam ediyorsunuz hocam. Max Payne 3 o kadar da kötü bir oyun değildi. Evet ilk iki oyunun büyüsüne kesinlikle sahip bir oyun değildi ancak yine de kalbur üstü bir oyun olduğunu "milyonlarca" insan kabul eder bence.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Souls-like oyunlarına Sekiro'yu eklemeyi unutmuşsunuz hocam. Oynamadıysanız da oynamanızı öneririm. Genel olarak beğendiğim bir liste yapmışsınız.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Okudum ben açıklamayı gelen tepkileri okuyun sizde her oyunun her serinin ayrı bir yeri vardır herkesin gönlünde 35 senelik geçmişi olan bir oyun serisini liste başı yapmamanız hayal kırıklığı oylama yapsanız tüm oyunlar için daha gerçekçi ve eğlenceli olurdu bence.
Sekiro souls-like bir oyun değil hocam. Oyunun yapımcısının dahi buna dair açıklamaları var. Aklımdaydı. Araştırdım ve almamaya karar verdim listeye. Harika oyundur orası ayrı bir konu. Bayılarak oynamıştım zamanında ama türü souls-like değil aksiyon-macera olarak geçiyor.
Başlığı görünce aklımdan bir oyun listesi geçti, okuyunca da hepsinin kendi türünde ilk sırada olduğunu görünce mutlu oldum, sanki oyunu ben yaptım da gururlanıyorum şu işe bak.
Başarılı bir liste.
-
Teşekkür ederim hocam.
Liste çok iyi ek olarak dövüş oyunları listesine tekken yazılabilir. Mk ve sf kadar baba bir seridir.
Kategorilerdeki oyunların çoğunu oynamış olduğumu görünce yaşlandık diyorsun. Çok şükür öyle ya da böyle eriştik oynadık. Hobi olarak başladık yeri geldi işimiz gücümüzü bıraktık devam ettik. Oyun oynamanın kendisi bir sanatı icra etmektir.
Şu yaşıma kadar beni en çok etkileyen oyunlar (Amiga500 'den Commodore64' den, Nintendo64, Gameboy ordan Sega Mastersystem'e ve ordan günümüze)
1) Super Mario
2) Alex Kidd
3)Megaman
4)Shinobi
5)Resident Evil (Ps1)
6)God of War
7) Pes3
8) Inside - Journey - Ori and blind forest - Little nightmares serisi - Trine serisi
9) Legend of zelda
10) Last of Us
*Liste karışık olup genelde tarih odaklı olmaya çalışılmıştır. Beğeniye göre sıralamaya göre yazmadım. 10 oyunumu belirttim.
Rdr2 ve Witcher serisi de bayıldığım oyunlar olsa da bıraktığı etki bakımından diğerleri kadar bende etkili olmadığı için listeye yazmadım.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Exergame(Egzersiz Oyunu)
1-)Wii Sports
2-)Pokemon Go
3-)Beat Saber
Ring fit adventure nerede hocam :d
Dövüş oyunu listesinde Tekken yok 😔 salonda kollu makinelerde az Tekken 2-3 oynamadık
Emeğine sağlık çoğu liste bana uymadı ama kişisel görüşlerin olduğu için bir şey diyemeyeceğim.
Ama miyazaki len bu soulslike değil dedi diye de bir oyunun türü değişmez
Tabi türler arası inanılmaz bir yakınlık var, şimdi biri çıkıp witcher, god of war, devil may cry aynı tür oyun dese bir şey diyemezsin
Ha bir de tales of son oyunu jrpg değil rpg oldu
Araç simulasyonu konusu baştan yazılmalı. Simulasyon deyince işler çok değişiyor. Forza bu liste için çok arcade kalıyor.
iRacing, Gran Turismo, rFactor, Assetto Corsa gibi deneyim odaklı oyunlar var.
-
Hocam bu tarz fikirleriniz olan türleri ilk mesajda benim yaptığım tarzda sıralayıp konuya ileti olarak gönderirseniz konunun ilk mesajına nickinizi belirterek ekleyebilirim. Hem böylece daha da çeşitlenmiş olur konu. Yalnız 5'i geçmemek kaydıyla.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-386561231 -- 19 Nisan 2022; 18:13:27 >
liste güzel ama benim gözler mafia aramadı değil.bence tüm zamanalrın en iyi hikaye modlu tek kişilik oyunlarından biridir.ilk oyundan bahsediyorum.
-
Güzel liste. Mesajım bulunsun.
-
Güzel liste hocam. Somayı ilk sıraya koymanızı takdir ettim. Pek bilindik bir oyun değil ama çok kalitelidir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X