Türevin olmadığı yerde ekstremum olur mu bende kavram yanılgısı var sanırım. Cevap d < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shock17 -- 3 Haziran 2021; 9:15:41 > |
Türevin olmadığı yerde ekstr
-
-
2 ve 6 apsisleri için 2 adet yerel minumum var 4 apsisi için de bir adet yerel maximum var yani toplam 3 ekstremum nokta var
-
Ekstremum olması için türevli olması şart değil. Tek şart bulunduğu civarda maximum veya minumum değerde olması
-
Teşekkürler
-
Ben anlamadım iki ve altı neden extremum oluyor. Türevi 0 yapanlar ekstremum degil miydi. Bu 2/6 fonksiyon u sıfır yapıyor. Soruyu tam anlatsanız -
mutlak değer olmadan grafiği hayal et. 2 ve 6 noktalarında x eksenini kesiyor. işin içine mutlak değer girince x ekseninin altında kalan alanın ((2,6) aralığı) x eksenine göre simetriği alınınca 2 ve 6 noktaları kırılma noktaları oluyor. türev yok ama yerel ekstremum olmuş oluyorlar -
Hocam türevi 0 yapanlar da ekstremum ama ekstremum olması için türevi 0 yapmasına gerek yok.Türevin işaret değiştirdiği yer ekstremum noktasıdır ama o noktada fonksiyonun tanımlı olması lazım sadece
-
Eyv hocam mutlaklı sorularda mutlağı 0 yapan da eks oluyor o zaman. Ben bu detayı unutmuşum😅 -
Hocam hatta kapalı aralıklarda örneğin [-9,17] aralığında sürekli olan bir fonksiyon için burada -9 ve 17 apsisleri için ekstremum diyebiliriz çünkü bulunduğu civarda maximum veya minumum değerleri alacaklar
-
Soruyu birisi tam çözüp atabilir mi tüm gündür aklımda kaldı
-
umarım anlaşılıyodur
-
teşekkürler hocam
-
hocam o zaman 1 neden yanlış
-
1 tane de yerel maximumu var yani toplam 3 tane yerel extremumu var
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X