Türevin olmadığı yerde ekstr
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
2 ve 6 apsisleri için 2 adet yerel minumum var 4 apsisi için de bir adet yerel maximum var yani toplam 3 ekstremum nokta var
-
Ekstremum olması için türevli olması şart değil. Tek şart bulunduğu civarda maximum veya minumum değerde olması
-
Teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben anlamadım iki ve altı neden extremum oluyor. Türevi 0 yapanlar ekstremum degil miydi. Bu 2/6 fonksiyon u sıfır yapıyor. Soruyu tam anlatsanız
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
mutlak değer olmadan grafiği hayal et. 2 ve 6 noktalarında x eksenini kesiyor. işin içine mutlak değer girince x ekseninin altında kalan alanın ((2,6) aralığı) x eksenine göre simetriği alınınca 2 ve 6 noktaları kırılma noktaları oluyor. türev yok ama yerel ekstremum olmuş oluyorlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam türevi 0 yapanlar da ekstremum ama ekstremum olması için türevi 0 yapmasına gerek yok.Türevin işaret değiştirdiği yer ekstremum noktasıdır ama o noktada fonksiyonun tanımlı olması lazım sadece
Eyv hocam mutlaklı sorularda mutlağı 0 yapan da eks oluyor o zaman. Ben bu detayı unutmuşum😅
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam hatta kapalı aralıklarda örneğin [-9,17] aralığında sürekli olan bir fonksiyon için burada -9 ve 17 apsisleri için ekstremum diyebiliriz çünkü bulunduğu civarda maximum veya minumum değerleri alacaklar
-
Soruyu birisi tam çözüp atabilir mi tüm gündür aklımda kaldı
-
-
teşekkürler hocam
-
hocam o zaman 1 neden yanlış
1 tane de yerel maximumu var yani toplam 3 tane yerel extremumu var
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X