Şimdi Ara

Türevin olmadığı yerde ekstr

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
1
Favori
996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türevin olmadığı yerde ekstremum olur mu bende kavram yanılgısı var sanırım. Cevap d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shock17 -- 3 Haziran 2021; 9:15:41 >

• 2 ve 6 apsisleri için 2 adet yerel minumum var 4 apsisi için de bir adet yerel maximum var yani toplam 3 ekstremum nokta var

• Ekstremum olması için türevli olması şart değil. Tek şart bulunduğu civarda maximum veya minumum değerde olması

• buraktunc B kullanıcısına yanıt

Teşekkürler

Ben anlamadım iki ve altı neden extremum oluyor. Türevi 0 yapanlar ekstremum degil miydi. Bu 2/6 fonksiyon u sıfır yapıyor. Soruyu tam anlatsanız
  • yasamagayretindeyim Y kullanıcısına yanıt
    mutlak değer olmadan grafiği hayal et. 2 ve 6 noktalarında x eksenini kesiyor. işin içine mutlak değer girince x ekseninin altında kalan alanın ((2,6) aralığı) x eksenine göre simetriği alınınca 2 ve 6 noktaları kırılma noktaları oluyor. türev yok ama yerel ekstremum olmuş oluyorlar

Hocam türevi 0 yapanlar da ekstremum ama ekstremum olması için türevi 0 yapmasına gerek yok.Türevin işaret değiştirdiği yer ekstremum noktasıdır ama o noktada fonksiyonun tanımlı olması lazım sadece

• Eyv hocam mutlaklı sorularda mutlağı 0 yapan da eks oluyor o zaman. Ben bu detayı unutmuşum😅

Hocam hatta kapalı aralıklarda örneğin [-9,17] aralığında sürekli olan bir fonksiyon için burada -9 ve 17 apsisleri için ekstremum diyebiliriz çünkü bulunduğu civarda maximum veya minumum değerleri alacaklar

• Soruyu birisi tam çözüp atabilir mi tüm gündür aklımda kaldı

• Penanggalan kullanıcısına yanıt

umarım anlaşılıyodur

• Shock17 S kullanıcısına yanıt

teşekkürler hocam

hocam o zaman 1 neden yanlış

• mxpayne kullanıcısına yanıt
    1 tane de yerel maximumu var yani toplam 3 tane yerel extremumu var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.