Istanbul doğumluyum 3 senedir hollandadayım seneye üni hazırlığa başlıcağım yurt dışında okuyorum. meslek olarak turizm ve otelcilik düşünüyorum. bazı arkadaşlarım çok ezilirsin diyolar bazıları 6 ay çalışır kışında kazandığın parayı yersin diyolar. diplomayı yurt dışından getirceğim için diğerine göre bi fark olur diye düşünüyorum bende. velakin aranızda bu bölümü okuyan yada çalışan varsa bana yardımcı olabilirmi ?
Teşekkürler.
Not : ingilizcem süper. hollandacam gayet iyi türkçemde zaten düzgün sanırım
Yok canım hepinizde liseli olamazsınız
son kez up
Turizm ve otelcilikte hiçbirşey yok, üniversitede bu bölümdeydim ve bıraktım. Olucaksan tercüman veya gezi rehberi falan ol, dilinde çok iyiymiş daha ne istiyorsun ki. Hem gezer dolaşırsın, hemde para kazanırsın fazla fazla. Turizm otelcilikte birşey yok, iyi araştır derim.
Eğer ki Türkiye'ye döneceksen İngilizce ve Hollandaca tercümanlık yapabilirsin. Fakat Hollanda'da kalacaksan ancak Türkçe tercümanlık yapabilirsin iş bulabilirsen. Yada başka alana yönelebilirsin eğer ki arkadaşın da dediği gibi Turizm otelcilikte iş yoksa.
hollandaca ne ? Biz ona Antalya'da Flemenkçe diyoruz.Neyse bende Turizm okuyorum ve sorunu cevaplıyım Antalya'da flemenkçe bilen eleman arıyorlar sana tavsiyem flemençeni geliştir.
turizm otelcilikte iş yok derken biraz açarmısınız ?
@FatalKnifeStroke
flemenkçe-hollandaca ikiside aynı. bide kuşadasında çok hollandalı varmış.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme