sıralamam 15.261 taü eee 22.392 ile kapattı. gtü ceng 20.945 ile kapattı. taü ceng de düşünürdüm ama 16.772 ile kapatmış asla gelmez. Bu ikisi arasında kaldım. aslında temel bilim okumak istiyorum ama bu sıralama ile böyle bölümler olduğunu da bilmiyordum. atatürk tıp (ing) de tutuyor ama tıpa sıcak bakmıyorum. Kafamda benim odtü kimya gitmek vardı ama şimdi boğaziçi tutuyor, temel bilim gidersem boun kimya giderim herhalde. Kafam karışık aslında. Her neyse, Bu ikisinden birini seçersek; taü eee mi gtü ceng mi daha iyidir gelecek için? meslek lisesinde okurken alanım bilişim teknolojileriydi; c#, html, css, asp.net öğrenmiştik. Kendi merakımdan dolayı java ve ntp öğrenmiştim. (öğrenmekten kastım giriş seviyesi yani genelde konsol ve basit form uygulamaları). Demek istediğim bil. müh. popülerliğinden ötürü seçmiyorum; kendisiyle geçmişim var. kod yazmak nedir bilgisayar nedir aşağı yukarı biliyorum. Tabii eee'de ilgimi çekiyor. Fizik dersini sevdiğim için eee kafama çok yattı. yine meslek lisesindeyken temel elektrik-elektronik dersimiz vardı. orada da lojik devreler falan görmüştük. eee'de çok yabancı değilim. Ama her türlü ceng'i; eee'ye seçerim. Ama durum şu ki, taü'de okumak daha cazip geliyor. yurtdışı olanakları harika okulun. almanca yaynında, lisanstayken ingilizce eğitimide var. Böylece iki dil bilmiş olarak okuldan mezun olunabilir. Ama okul çok boş gerçekten. çift diploma olayı eee'e yok, çap yapamıyorsun. Gerçi taü'de çift diploma gelsin, dakikasında seçerim. Ama çift diplomanın ne olacağı çok belli değil. 3.sınıftan sonra gelirse de ben yararlanamıyormuşum. gtü ceng'de çap var, 1-2 sene içinde abet akreditasyonu da gelecek diyorlar. Ki bu harika olur. Şöyle bir durum var ki, iki okulda fazla rağbet görünen okullar değil. gtü'nün en düşük sıralaması ceng'de. aynısı taü için de geçerli. iki okulda aşırı hypelanıyor. hype bitince okulların patlamasından korkuyorum. Yani ikisininde kendine göre avantajları-dezavantajları var. Siz hangisini seçerdiniz? |
Türk Alman elektrik vs Gebze Teknik bilgisayar
Türk Alman elektrik vs Gebze Teknik bilgisayar
(En Son Oy Tarihi: 30.8.2024)
-
-
tau ceng h.o
-
Ben olsam taü seçerdim. Birkaç yıl içinde bu çift diploma meselesini çözerler diye düşünüyorum. Ben taü nün 4-5 yıl içerisinde sıralamasının baya artacağını düşünüyorum. Yurtdışı olanakları çok cezbedici. Tabi bana güvenip tercih yaptıktan sonra sövmeyin :) Bu arada taü ceng de gelebilir imkansız falan değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ein ausländer -- 1 Ağustos 2021; 22:55:58 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Sonunda gtü’ne giren biri var
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
2020: 16.772 kontenjan 52 kişi
2019: 24.038 kontenjan 47 kişi
2018 30.556 kontenjan 38 kişi
gerçekçi olalım. asla gelmez.
(tabii tercih listesinde 1 e yazarım)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi laplasyen -- 1 Ağustos 2021; 23:0:44 > -
bende sizin sıralama olsa gtü yazardım hocam
-
Dostum ee dediğin evet bir miktar fizik barındırıyor ancak ağırlıklı matematik gerektirir. Hem de sağlam matematik.
Hedefin Almanya ise TAÜ yaz geç. Taü ile Almanyaya güle oynaya gider yüksek yaparsın sonra orada kalabilirsin. Hedefin Bilgisayar Mühendisliği okumak ise Gtü puanına göre en uygun yer.
-
yani fizik çok olup olmaması çokta önemli değil. Ders programlarını içeriklerine kadar inceledim. Neyle karşılaşacağımı azbuçuk biliyorum yani. Almanya da yaşamayı çok isterim ama taü onunda garantisini veremiyormuş. lisansda avrupaya gitmek için; tesdaf'dan iyi puan almak gerekmiş ve iyi bir ortalama yapmak gerekmiş. Bunlar benim için problem değil. Ders çalışan bir insanım zaten. Elimden gelenin en iyisini yapacağımı düşünüyorum. Bunlar bitince de mülakata sokuyorlarmış. Mülakata göre de gidip-gitmeyeceğin; gidersen sana verilecek burs miktarı kararlaştırılıyormuş. Her bölümden de 10 kişi gidebiliyormuş sadece. Yanii, her bölümden 10 kişi az gibi sanki. Biraz şansa kalıyor ve bende o hiç yok :) O korkutuyor beni. Tabii lisans döneminyken Almanya'ya gidemezsem ve dediğiniz gibi yüksek l. için ya da çalışmak için gitmemim garantisi olsa yine hiç düşünmeden seçerim. Ama bunun da garantisi yok. Malum ülkenin ekonomisi, geleceği çok belirsiz.
-
Eğer hedefin benim gibi almanya yüksek lisansı sonra orda kalıyım,çalışıyımsa taü ee derim. Diyelim yüksek lisansa çıkmadın Türkiye de kalsan da seni üzmez bu sene Bm mezunlarının iş bulamayan yoktu, çoğu da alman firmalarına iyi maaşlara başladı, 3.sınıf sonunda tam zamanlı iş bulan bile oldu Daimler de, ee için de çoğu şey geçerli, bu sne çoğu Mercedes uzun dönem stajyerliğine hak kazandı.şunu da ekleyim yüksek lisansa daha başvurup kabul alamayan ben görmedim (bir kulüpte yönetim kurulunda olduğum için mezunlar la iletişimim iyi, çünkü çeşitli programlar düzenliyoruz mezunalrla)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu arada gtü de iyi orada okuyan ve mezun olmuş tanıdıklar da var gayet iyi iş bulabiliyorlar
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Donanım Haber foruma göre ülkenin en iyi iki bölümü
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Normalde gtu derdim bu seçimde ama bilisim okumussun zaten belli gecmisin var ee de ilgiliysen yapıştır bence
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gtü yazardım
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Ben olsam taü seçerdim. Birkaç yıl içinde bu çift diploma meselesini çözerler diye düşünüyorum. Ben taü nün 4-5 yıl içerisinde sıralamasının baya artacağını düşünüyorum. Yurtdışı olanakları çok cezbedici. Tabi bana güvenip tercih yaptıktan sonra sövmeyin :) Bu arada taü ceng de gelebilir imkansız falan değil.
|
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X