< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Bildirim
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Şöyle konular açıyorsunuz sonra sosyal medyada çok konusuluyor sınav sistemi değişiyor sorular azalıyoe olan bize oluyor
|
Açıkçası ilk birkaç bine girip güya istediği mesleği okuyacak olanların da tam olarak mutlu olabileceğine inanmıyorum. Çünkü biz o mesleği tanımadan seçiyoruz. Aç kalmam ya tıp okuyayım, derece bekliyorum kesin tıpdayım, sana da doktorluk çok yakışır demekle ya da denilmesiyle olmuyor o iş. Kastettiğim her meslek dalı için geçerli. Çok eksik yaşıyoruz çok.. Bize kazandırılan düşünce yapısı içimizdeki para ve ilgi açlığını arttırıyor. Her şeyi birinin takdirini kazanmak için yapar hale gelir olduk ki sosyal medyayı kullanmamızın başlıca nedeni bu değil mi? Hangimizin ilk sırasında makaleleri takip etmek var? Benim de yok, ha elin tüm finlandiyalısında var mı onu bilemem fakat aslolan bir şeyler yanlış gidiyor. Ya bir sene ya dört sene ya da ne kadar bir zaman istiyorsak bir ya da birden fazla sınav için çalışıyoruz, hayatın her alanında olduğu gibi önümüze konulanı harfi harfine beynimize depolamaya çalışıyoruz kah başarabiliyoruz kah başaramıyoruz çünkü bu süreçte beynimize tek doldurduklarımız bilmem kaç sayfa kağıt üzerinde yazılı olanlardan ibaret olmuyor ki olmayacak da, robot değiliz, olamayız. Hayatımızda bir şeyler ters gidebilir, yarının garantisini vermek imkansız, dış dünyayla tamamen bağları koparıp 80 net yapmak bir başarı değildir benim için, üzgünüm. Afallayacağını bildiği halde küçük dağları ben yarattım tavırlarına girmek inanın sizi daha saygın yapmaz bilakis toplumun içinde eriyip gidersiniz. Full çekmeyin demiyorum, onu yapın ancak ondan da önemlisi onun dışında ne yaptığınız.. Sadece işini bilen bir doktor para kazanır ancak sanatı bilen bir doktor hem kendini hem parasını hem de insanları kazanır. Bize sunulan olanakların, var edilen eğitim sisteminin, hemen hemen değişmeyecek toplum yaşantısının ben de farkındayım, size uymayana kulaklarını tıkayan biri olmanızı beklemiyorum, siz de beklemeyin, ancak elinizden geleni cidden yapın, sadece bir meslek ünvanına sahip olmakla kalmayın çünkü insanın varoluşu gereği monotonluk sizi yıpratır, intiharın başlıca nedeninin beklenilen değişimin bir türlü gerçekleşmeyeceği hissiyatından kaynaklandığını düşünüyorum. Fakat bu değişime ihtiyacı olan da bu uğurda debelenecek olan da gene biziz. O yüzden dayatılandan yana olup olmamak bir zorunluluk değil, bir seçim, neyi seçtiğinizi bilerek hareket edin, etmeliyim, etmeliyiz.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altaircmnsta -- 27 Temmuz 2018; 12:22:20 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9C04F1B8 -- 28 Temmuz 2018; 14:8:57 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|