Şimdi Ara

Türk gençlerinin hiç bir imkanı yok! (kanıtsız) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
611
Cevap
7
Favori
21.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
360 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ula theo'nun yemekhane dediği yer de ankara üniversitesiymiş

Ben o leş yemekler yüzünden öğle yemeği yememe alışkanlığı kazandım. Benim zamanımda 1,5 TL falandı, bedava olsa bile yemezdim. Yemekten sonra ağızda iğrenç bir his, yemek borusunda yanma ve karın ağrısı istiyorsanız afiyet olsun.

Kolay kolay acıkmayan birisi olduğum için sorun olmadı neyse ki.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Theologist kullanıcısına yanıt
    Hep ezbere konuşmalar hep ezbere konuşmalar. Ben ne diyorum sen ne diyorsun çok alakasız şeyler.Evet Facebook ve televizyon izlemede bizi dünya birincisi yapan 25 milyon genç demişsin haklısın ama sebebi bu başlığın ilk mesajında anlatıldığı gibi gençlerin başka bir imkana sahip olmaması.Toplum tarafından koyulan dayatmaların onların karşı cins ile rahat iletişi kurmasını engellemesi, maddi imkansızlıklar nedeni ile sosyal ortam haricinde buluşup konuşmalarının zorluğu.Ayrıca benim gözlemim yaşlıların facebook kullanma oranının gençlerden az olmadığı yönünde bu da örnek olması gereken büyüklerin durumunu gözler önüne seriyor. Survivor konusu da aynı sebeplere dayanıyor sen bu çocuklara televizyonda ne verirsen onu seyrederler bu ülkede belli başlı büyük ve iyi belgesel kanallarının birçoğu paralı platformlarda. Ayrıca sen hem tv hem de okullarda bu çocuklara kuantum fiziğinin muhteşemliğini, görecelik kanunun akıl almazlığını ve evrimin yadsınamaz olduğunu anlatmazsan bunlar tabiki survivor izler adam fiziği karışık formüllerden ibaret sanıyor.

Ben Amerika'da, Finlandiya'da, Japonya'da, Afrika'da ya da Türkiye'de doğan çocukların kapasite ve yetenek olrak farklı doğduklarına inanmıyorum onları şekillendiren toplum, devlet ve aileleri. Yukarıda saydığın şeylerden şikayet ediyorsan -ki haklısın- sebebi gençler değil sırası ile toplum, devlet yöneticileri ve ailelerdir.

• Dovahkiin kullanıcısına yanıt
    Hocam demeyin öyle, dışarda aynı menü 30tl imiş theo öyle diyor :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer açtığım konulara bak, ve her birine gelen yüzlerce özel mesajın varlığını sen tahmin et.

Bir kişi bile kendini geliştirmeye başlarsa tembelliğimizden kurtulmak için tüm çabaya fazlası ile değer

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

Ula theo'nun yemekhane dediği yer de ankara üniversitesiymiş

Ben o leş yemekler yüzünden öğle yemeği yememe alışkanlığı kazandım. Benim zamanımda 1,5 TL falandı, bedava olsa bile yemezdim. Yemekten sonra ağızda iğrenç bir his, yemek borusunda yanma ve karın ağrısı istiyorsanız afiyet olsun.

Kolay kolay acıkmayan birisi olduğum için sorun olmadı neyse ki.

Artık devir değişti

Gel bir gün ben ısmarlayayım, sen tarihte kalmışsın

Ya kardeşim niye bir şeyleri kabul ettirmeye çalışıyorsun anlamadım ki? İnsanların sırf iş hayatından vs.'den uzaklaşarak 2 muhabbet etmek, bir şeyleri konuşmak için girdiği bir forumda gençliği kurtarmak(!) gibi bir misyon üstlenmişsin kendi kendine. Ben kendi kendime bir çıkarım falan yapmıyorum, bu forumda kendi gördüklerinden çıkarım yapan tek insan sensin, yok şurada bu varmış kimse gitmiyormuş yok bilmem neymiş. Sen bir aile hayatı kurmayı istemeyip, saçma sapan bölümler okuyarak hippi gibi yaşayabilirsin, ama başkalarının gelecek kaygılarının sonucu olan bazı hareketleri değiştiremezsin, hele hele böyle bir forumda. Bu forumda kaybettiğin boşa zamana üzülüyorum, ama diyorum ya ilgi bağımlılığından dolayı durduramıyorsun kendini, ancak böyle uyduruk bir forumda ilgi görür senin bu zırvaların.
    Ya sen kendini kandırmaya devam et. Tatmin oluyorsun, bir şeyler başarmış gibi hissediyorsun biliyorum. Kimse senin yazdıklarınla tembellikten falan kurtulmuyor, zaten sana mesaj atacak kadar düştüyse birisi onu kimse kurtaramaz. Adam gibi psikoloji falan okuysadın da gerçekten insanlara yardımcı olsaydın keşke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 14 Mayıs 2017; 11:7:1 >
  • Ayı 150 lirayla geçiriyorum, her şeyim de var diyen 30 yaşındaki adamlar iknaya oturmuş forumlarda, farkında değil misiniz? Eskiden ikna odaları vardı, şimdi ikna forumları. Tepesi atanları yatıştırığ uyuşturma timi.

Her okuduğumda tepem atıyor, bir şey demiyorum.

• ali_ihsan21 kullanıcısına yanıt
    Katılmamak elde değil. Bu ülkenin eğitim sistemini gelen herhangi bir hükümet yeniden yapılandırabilir. Bunlar yapılması zor şeyler değil, ama diğer arkadaşın söyledikleri anca kişiyi kurtarır ve yapılması kafaya dayalı olan şeyler. Genelde öyle insanlar da zaten Türkiye gibi ülkelerde kalmak yerine Amerika gibi bilime yatırım yapan ülkelere kaçıyorlar.

Bizde sistemi uygulayacakları imkan olmasına rağmen aksi uygulanıyor, bilim ilerlesin diye okullar yerine camiilere, imamhatiplere yatırım yapılıyor. Ben bunların yapılmasına da karşı değilim ama 5 vakit camiilerin 4'te 3'ü boşken sanki çok lazımmış gibi ekstradan yapılmasına karşıyım.

Dediğin gibi, milleti uyutmak için yapılıyor bunlar ve ciddi ciddi uyuyan bir kesim var.
  • Theologist diss rap... sene 2017.. Rap sıtayla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aduket atan adam -- 14 Mayıs 2017; 11:15:27 >
  • Meslek liseliler mutlu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşte bu yüzden benim için Türkiye bir batak,
    Amerikaysa yeniden doğuş olarak zihnimde kayıtlı.

Tek hedefim tek hayalim Amerika da yaşamak,
    Ona ulaşan yolları sürekli basamak olarak düşünüp, tek tek gerçekleştiriyorum.

%1 ihtimal bile olsa değerlendireceğim yani,

Alanımda en başarılı insan olmak için dahi çeşitli planlarım var, bu başarıların hepsini inş Amerikada gerçekleştireceğim,

Türkiye de (Şahsi fikrimdir) Artık yaşanmaz.
  • Nankörlük ne kadar ayıp bir şey işte.Bunu en iyi bu konuda görebilirsiniz.Temiz içme suyunuz var,Afrika'daki çocuklar susuz.Bir şükretmesini bilmezsiniz.Yazık ki ne yazık.Her imkanınız var.Üniversite bedava,iş bulamazsan bulan kurum var,işsiz kalırsan maaş bağlayan bir devlet var,hastane bedava,yollar yapılıyor geniş geniş,uçaklar aşırı ucuzladı artık herkes uçağa biniyor otobüs gibi,zaten 35 yaşına kadar evinde annesiyle yaşayan bir avuç insansınız.Sizler zaten bir avuç manipilasyon grubu dışında bir şey değilsiniz,burada yazılanlara bakarsak ülke çökmüş,bitmiş.Yav he he.Çalışmayan,bahane üretenler hep suçu başkasına atar.
    3-4 senede nasıl tarihte kalınıyor bilmem de, istiyorsan tekrar bakarız hiç problem değil.

Ben de sana maaşlı bir insan olunca, günün sonunda evine gitmek, tamamen kendi zevkine göre yemeğini hazırlamak, kendine ait interneti kullanmak, kulaklıksız müzik dinlemek, kendine ait yatağa istediğin zaman yatmak, kendine ait wcye duşa istediğin zaman girmek nasıl bir konformuş onları göstereyim.

• insipe12 İ kullanıcısına yanıt
    Dostoyevski okumanı tavsiye ederim

"başkalarının haline acıyıp kendilerine şükredenlere acıyorum" demiş bir keresinde

• quote:

Orijinalden alıntı: Dovahkiin

3-4 senede nasıl tarihte kalınıyor bilmem de, istiyorsan tekrar bakarız hiç problem değil.

Ben de sana maaşlı bir insan olunca, günün sonunda evine gitmek, tamamen kendi zevkine göre yemeğini hazırlamak, kendine ait interneti kullanmak, kulaklıksız müzik dinlemek, kendine ait yatağa istediğin zaman yatmak, kendine ait wcye duşa istediğin zaman girmek nasıl bir konformuş onları göstereyim.

Hocam öyle lüks(!) bir hayattamı yaşıyorsunuz? Kınıyorum sizi gidip yemekhane yemeği ve kütüphane uykusuyla yaşamak varken kendi evinizde filan mı uyuyorsunuz aman Allah

• quote:

Orijinalden alıntı: ASAP Rocky

Dostoyevski okumanı tavsiye ederim

"başkalarının haline acıyıp kendilerine şükredenlere acıyorum" demiş bir keresinde

Saçma sapan kitaplar okuyacağınıza biraz hayata karışsanız,gerçekten yaşasanız aslında sorun kalmaz.Tüm gün burada boşa zaman geçireceğinize bir işe girseniz sorun kalmaz.Ki ülkede herşey bedava neredeyse.Hasta olsanız hastane size tüm imkanları sunar,ama çalışmaya gelince ağlıyorsunuz.Kusura bakmayın siz sürünüyorsunuz diye herkesi aynı sanmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASAP Rocky

Marka giyim dediğiniz şey ne bir örnek verirmisiniz? Avrupa yada amerikada çok rahat alınabilen markalar olduğuna bahse girerim. iPhone lüks bir ürün değil şunu kafanıza sokun. Senin ülkende 3 asgari ücretle alınıyorken elin gavur ülkesinde 1 asgari ücretin yarısına alınabilen ürün lüks değildir. Lüks ülke farketmeksizin herkesin ulaşamadığı şeydir, iPhone dünyada en fazla satılan telefon modeli iken lüks değil ele ayağa düşmüş herkeste olabilecek sıradan bir üründür.

Altına imzami atarım.

Bu ülkede lüks olmayan şeyler bize lüks geliyor. Çünkü 2 3 tane de devlete alıyoruz. Paramızın da hiçbir değeri yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: tugiacar

Dostum başlığa kanıtsız demişsin de yanılıyorsun. Ülke de anlattıklarına kanıt olacak en az 25 milyon genç var bu ülkede.

Evet Facebook ve televizyon izlemede bizi dünya birincisi yapan 25 milyon genç, bilgisayar Oyunları kullanımında bizi dünya birincisi yapan 25 milyon genç, teknoloji forumunda bile tüm zamanların en çok konuşulan konusunu Survivor yapan 25 milyon genç!

Sonra niye böyleyiz, daha beterini hak ediyoruz

Dedi ve tüm yıkı Türk gençliğine yıktı Dhden baska yerde takılmadığı belli olan genç..

• Mr. Kvnç kullanıcısına yanıt
    Hocam 100küsür binlik araba vergiyle 400bin tl oluyor bu araba lüks mü şimdi? Avrupalının maaşına göre hesapladığımızda gayet normal bir araba diyebiliriz ama bizde 100bin tl olsa bile lüks gelir neden? Çünkü kimse doğru düzgün para kazanamıyor ki? Kazansa bile yatırım yapmak o kadar zor ki. İstanbulda sıradan evler 2000tl den başlıyor artık, yeme içme, elektrik, doğalgaz, internet, su, giyim masraflarını katınca zaten bu inanılmaz fiyatlara çıkıyor. E daha kişinin hobileri var, dışarı çıkması var, kitap alması var, belki bir konsere gitmesi var liste uzar gider. Adamlar hala iphone lüüüks almayın kafasında e be kardeşim şuan abd de adam amerikada 580$ a apple storedan 6s 32gb alabiliyor şuan aldığı asgari ücret ne kadar 1300$ olsun yani yarısından bile az. Her sene yenilese bile koymaz adama, eski 2.elini 300$ a satsın her sene 280$ masrafla sıfır telefon alacak gerçekten inanılmaz lüksmüş :D

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.