Şimdi Ara

Türk gençlerinin hiç bir imkanı yok! (kanıtsız) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
611
Cevap
7
Favori
21.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
360 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Theologist

quote:

Orijinalden alıntı: Greggs

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kapatıyoruz35

Türk genci mi Türk insanının yarısı eti bayramdan bayrama yiyor

Üniversitelerde istisnasız her gün et yemeği çıkıyor. Bazılarında 1 Lira bazılarında 2.5 Lira dört çeşit yemek.

Lisede okuyan gelisme caginda olan cocuklar napsin aileleri varlikli degilse.Etin kilosu olmus kac para, devlet 4 sene surecek okulda 2 liraya iyi yemek cikarsa ne.Devletin genel olarak vatandasina sundugu olanaklarda sikinti var diyebiliriz.

Ayrica su muhtesem et yemeginin resmini atarsin bir ara.Denk getirmesi zor degildir sik sik cikiyormus ne de olsa

Ankarayi bilmem ama osman gazide okuyan arkadasim yemeklerden pek memnun degil, ha o kadar ucuza yemek olunca zehirlemedigi surece yerim sikinti degil.

Mayıs Ayı Yemek Menüsü buyurun...

http://sks.ankara.edu.tr/wp-content/uploads/sites/91/2016/02/May%C4%B1s-ay%C4%B1-yemek-men%C3%BCs%C3%BC.xls

Kendi okulumda menude yazdigi kadar guzel yemek cikmiyor o yuzden foto istedim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Theologist kullanıcısına yanıt
    Hayat küçük o yüzden büyük yaşamak lazım. Eğer 100 değil 50 yıl yaşayacaksak daha da büyük. Kütüphane sandalyelerinde uyuyarak değil.

• Burada kilit nokta vasıflı bir gençlik.

Şimdi,vasıflı bir gençlik için ne yapmak gerekli?Artık günümüz gerçekten global dünya halini aldı,internet çok şey değiştirdi.İnsanlar bilgiye çok kolay bir şekilde erişebiliyorlar.

Bunun yanında bilgiye erişip ne yapıyorlar?Yararlı hiç mi bir şeyler yapan yok?Tübitak'ın reddettiği ve sonrasında gerek Avrupa'da gerek de Amerika'da kabul gören projelere bakmak son derece yeterli olacaktır.Ya da bu topraklarda başlayan ancak daha sonrasında gerekli desteği bulamayan ve yurt dışına giden projeler...

Bu artarak devam eder.

Sen istediğin yemeği yiyeme,istediğin sosyal hayattan uzak ol,istediğin gibi rahat bir ulaşımın olmasın,istediğin gibi bir evde oturma sonra gel bilimde,sanatta çığır aç.Çok zor.Kimse kusura bakmasın ama günde 10-11 saat çalışıp,eve gelip ancak Survivor izlemeye takati kalan birinden ciddi bir eser yaratmasını ya da bilimsel bir atılım yapmasını bekleyemezseniz.Ne eğitirseniz,onunla yola devam edersiniz.Ne iyi demişler biz ara eleman ülkesiyiz diye.

Zaten gerçekten bu noktada sıyrılan üç beş kişi de yurt dışına gidiyor.Bu ülke için çalışmaya ve çabalamaya değer gören insan sayısı da ne yazık ki gün geçtikçe azalıyor.Bunun suçlusu da o insanlar değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: ASAP Rocky

Evrimi içselleştiremeyen sensin theo. Evrimi ilk okumaya başladığımda bende düşündüm tekrar doğaya dönmeyi yada basit bir hayata geçmeyi ama gerek yoktu buna. Çünkü o zamanki atalarımız daha dünyanın büyüklüğünü bile bilmezken biz biliyoruz, estetik kaygıları yokken bizim var, tuvalet kağıdı kullanmazlarken biz tuvalet kağıtsız hiçiz bilmem anlatabildim mi. Geziyor farklı yerler görüyor olman güzel ama bu yerlerde keşke bir şeyler incelesen anlamlar katmaya çalışsan sadece ot gibi geziyorsun gibime geliyor çünkü

Buraya gezdiğim yerlerden edindiğim bilgileri aktarmamı mı istiyorsun? Bambaşka insanlardan gördüğüm sosyolojik, psikolojik, antropolojik çıkarımları mı konuşmalıyım yani? Tarihin, coğrafyanın insanın etkileyen etmenlerini mi görüşelim? Benim kazanımlarım kendime, bunu ancak içselleştirip faydalı bulduğum yerde dökebilirim ancak.

Ben hem doğaya, hem günümüze, hem moderniteye, hem ilkelliğe sürekli gidip gelip bunu Jack London'un Adem'den Sonra adlı kitabından edindiklerimle kıyaslamaya çalışıyorum ama bunu forum ortamında paylaşmamı nasıl bekliyorsun?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Hiç bir okulda çıkmıyor zaten, bizim okulun menüsünde yazanları görseniz her gün ziyafet çekiyoruz sanırsınız ama nerdee hergün önceki günlerden kalanlar karıştırılıp geliyor gibi eciş bücüş şeyler geliyor

• quote:

Hayat küçük o yüzden büyük yaşamak lazım. Eğer 100 değil 50 yıl yaşayacaksak daha da büyük. Kütüphane sandalyelerinde uyuyarak değil.

Kütüphane'de uyuma geçmişim 3 hafta olmadı zaten, neyin derdini yapıyorsun ki? Diğerleri gibi bu da hayat boyu sürecek bir tecrübe değil. Sadece geçici bir deneyim...

Gerçekten karşılıklı anlaşmada sıkıntı yaşıyoruz, çünkü kabullendiğin ama aslında yanlış olan ön yargıların var.

Forum ortamında kimse senin rlde nerede yatıp, konum olarak nerede bulunduğunlada ilgilenmiyor. Gittiğin yerlerdeki deneyimleri, kazanımları paylaşmayacaksan gittiğini söylemeninde anlamı yok zaten. Mısırda çölde yatmışsın eyvallah bize de 20 kere anlattın bunu ama ne kattı bize? Ben söyleyim koca bir 0. Sana ne kattı? Herkes theologisti gezen mısırda çölde bile uyumuş insan üstü birisi olarak görüyor (!)

• quote:

Forum ortamında kimse senin rlde nerede yatıp, konum olarak nerede bulunduğunlada ilgilenmiyor. Gittiğin yerlerdeki deneyimleri, kazanımları paylaşmayacaksan gittiğini söylemeninde anlamı yok zaten. Mısırda çölde yatmışsın eyvallah bize de 20 kere anlattın bunu ama ne kattı bize? Ben söyleyim koca bir 0. Sana ne kattı? Herkes theologisti gezen mısırda çölde bile uyumuş insan üstü birisi olarak görüyor (!)

Bunu ilk defa şimdi burada ifade ettim, daha önce reelde bile kimseye söylememiştim!

Senin sorunun sürekli başkalarının yargıları üzerinden kendini tanıyıp kim olduğuna ne olduğuna karar vermen, kendi kişisel fikirlerinden çok başkalarının fikirlerini önemseyip bu sistemin ve yargıların seni şekillendirmesine izin verdiğin sürecede devam ettireceğin gereksiz eylemdir bu yaptıkların..

Sadece 3haftalık bir deneyimse neye dayanarak Türk gencinin her imkan var deyip böyle örnek veriyorsun? 3 hafta öncesinde napıyordun yurttamı kalıyordun evde mi? Yeride bu konu değil bu arada git onlarıda orda anlat doğru bilgi ver insanlara.

Küçük detaylara takılma, uyuduğunu belki ilk kez söylemişsindir mısıra gittiğini kaç kez sayabildin mi? Ben duymaktan sıkıldım. Her ülke gezen alim olsaydı ohooo

• quote:

Orijinalden alıntı: ne diyorum

Senin sorunun sürekli başkalarının yargıları üzerinden kendini tanıyıp kim olduğuna ne olduğuna karar vermen, kendi kişisel fikirlerinden çok başkalarının fikirlerini önemseyip bu sistemin ve yargıların seni şekillendirmesine izin verdiğin sürecede devam ettireceğin gereksiz eylemdir bu yaptıkların..

Forum ortamında kimsenin konusuna kolay kolay yazmam, onların konusunu da okumam. Kendimi tanımamı Kur'an'a borçluyum, tanıdığımı da söyleyemem açıkçası, sürekli bu çaba içinde olsam da kendimi çözmem mümkün değil. Çünkü bizim yaşadıklarımız ve düşüncelerimizin genetik kalıntıları vardır, Darwin bunu çok iyi şekilde ifade etmiştir, yaşadığımız Dejavu hisleri de zaten oraya dayanıyor. Yani kimse kendini tam olarak tanıyamaz.

Başkalarının fikirlerini tabi önemserim, fikirleri olan sosyal varlıklarız ve paylaşılmayan fikirlerin sosyal varlığımıza ne faydası olur?

Sen gereksiz dersin, sana göre gereksizdir ama bana göre varlığımızın devamı için paleontolojik çağda gerekli olan maddi birliktelik artık fikri birlikteliğe dönmek zorunda. Aksi halde elage edilmemiz işten bile değil, şimdi Arapların başına gelen gibi...

• quote:

Sadece 3haftalık bir deneyimse neye dayanarak Türk gencinin her imkan var deyip böyle örnek veriyorsun? 3 hafta öncesinde napıyordun yurttamı kalıyordun evde mi? Yeride bu konu değil bu arada git onlarıda orda anlat doğru bilgi ver insanlara.

Almanya'da yaşıyordum, bir hafta sonra nerede neyi deneyimlemeye çalışacağımı kendim bile kestiremiyorum, sen neden beni asalak hayatı yaşayan biri olarak kabullendin ki? Bunlar sadece deneyimler ve foruma yazdıklarım da bu deneyimlerden elde edilen çıkarımlar. Ve hepsi GERÇEKLER

• quote:

Orijinalden alıntı: umut_baris

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: celades

Bütün tezi yeme içme sağda solda sürtme üzerine kurmuş.

E amacı da zaten bir ev alıp yaşayıp ölmek. Ve mühendis bu arkadaş, herhangi bir ideal görüyor musunuz hayatında?

Adamların mühendisi Ay'a istasyon kurma hayali ile yaşar, bizimki Ege'de bir ev alma hayali ile yaşar, ha bir de geceleri Survivor izleyeyim, çocuklarla eğleneyim, etliye sütlüye karışmayayım öleyim gideyim...

Ve bu adam Mühendis yani...

Bilim yapmaya ortam mı var, bürokrasi bilime izin veriyor mu?

Bilim yapacak adamın geçim derdi olmamalı.

Bırak bilim yapmayı televizyonda bilim temalı program yapılmasına dahi tahammülleri yok. Vatandaş uyanırsa, sorgularsa memleketin ne yöne gittiğini anlayıp ayılabilir diye korkuyorlar.

Kanal D'de Celal Şengör, İlber Ortaylı ve Fatih Altaylı'nin programını kim sonlandırdı ? Kimin hakkı var buna, terör içerikli miydi, hükümete tehdit mi vardı, başörtülü bacılara mı saldırdılar ?

Gazete ve gazetecilerin tehdit altında iş yapmalarına alıştık, artık internette gazetenin altında yorum yapanlar dâhi gözaltına alınıyor.

Ve hâlâ birileri "ülke çok iyi, imkânları çok güzel çiçekler, böcekler" tarzında konular açıyor.

• Ne boş gereksiz konular açıyorsunuz, biride türk gençlerin imkanı var diye konu açmış hey allahım

• quote:

Orijinalden alıntı: batucan57

Ne boş gereksiz konular açıyorsunuz, biride türk gençlerin imkanı var diye konu açmış hey allahım

Tipim Nasıl Ss'li veya Survivor konuları mı gerekli sence?

• üretim yok diyorsun ya, işte önerim bütün kaynakları seferber edip, sebzeden silaha, telefona, arabaya ne kullanıyorsak üretmek, komşularla iyi geçinmek ve ticaret yapmak. tabii bu minimal tavsiyem, elimde olsa daha hardcore giderdim ama çok bedel öderdi insanlar. gerçi, bu gidişle şu an bile bedel ödüyoruz ya.

• Gerçekler acıtır..

• 07kubi07 kullanıcısına yanıt
    Ege hazirlik ne yaw orada alfabeden baslatiyorlar zaten

Teneffus zili bile caliyor sanirsin lise 5 sjhsjs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Punk -- 14 Mayıs 2017; 2:47:23 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: batucan57

Ne boş gereksiz konular açıyorsunuz, biride türk gençlerin imkanı var diye konu açmış hey allahım

Pek takılmayın şu trolle orta doğu ülkesi ile almanyayı kıyaslıyor suçuda gençlere buluyor
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.