Şimdi Ara

Türk Hava Yolları, 157 kişinin öldüğü kazanın ardından Boeing 737 MAX uçuşlarını durdurdu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
4.870
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RavenoLL

Herkes de başımıza uçak mühendisi kesildi
    bunlar ne anlatiyor lan saka saka herkes bildigini dokulsun ucaklar hakkinda. okumasi guzel oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 35plt35

Milyar dolarla oynayan şirkete "aceleye getirdi" demek ne derece doğru bilemedim.
    Hatırlarsan bir zamanlar mcDonnell douglas da milyarlarla oynuyordu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pegasus ta var mı 737 MAX ?
  • Cayman Adaları çekmiş, Avrupa ve Amerika çekmemiş. İnsan hayatını hiçe saymışlar, saymayan Brexit. Şimdi kim neyi çekmiş?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    bu bilgiler nereden kaynak verir misin ?

• arkadaş burada da herkes bilirkişi olmuş ne günlere kaldık ya rabbim

• quote:

Milyar dolarla oynayan şirkete "aceleye getirdi" demek ne derece doğru bilemedim.
    Zaten o milyar doları kaçırmamak için acele ediyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CE44A8738

Pegasus ta var mı 737 MAX ?
    TC tescilli bir adet Corendon Havayolları'nda var. 11 adet operasyonda, 1 adet test uçuşları gerçekleştirilen 1 adet de tescili yapılmış henüz testleri başlamamış toplam 13 uçak var THY'de.

• Dün FAA airworthy demişti. Şimdi Avrupa airworthy değil diyor hadi bakalım.

• quote:

Orijinalden alıntı: JustFly35

Bakın pilotaj hatası olma olasılığı yok demedim cümlelerimde yüksek ihtimalle pilotaj hatasına değinmişsiniz sebebini merak ettim. Havacıyım meslek olarak sizi biraz aydınlatayım. Siz yüzlerce kez uçtunuz ben binlere kez uçurdum. Uçakta motorlar yeniden konumlandırıldı ve motorlar daha fazla itiş gücüne sahip ve buda burnu havaya kaldırıyordu bu sebepten ötürü uçağı denge de tutmaya yarayacak bir sistem geliştirmeye kalktılar. İsmi Maneuvering characteristics augmentation system (MCAS). Otomatik stall önleme sistemi. Bugüne kadar tamamen mekanize olan sistem Airbus gibi bir sistem kullanmaya kalktı fakat işe yarayıp yaramadığı konusunda tartışmalar var ve kazaya sebep olanın bunun olduğu ön görüsündeler. Daha geniş kısımları var özet geçebildiğim kısmı bu kadar saygılar.
    Bu aydınlatma için teşekkür ederiz hocam.

• Sebep? Yorumum hangi kuralı ihlal ediyor detaylandırır mısın?

• 35plt35 kullanıcısına yanıt
    Bence biz fazla büyütüyoruz bu şirketleri. Şu belgesel aklıma geldi.

https://youtu.be/Am9qLtEbnZQ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zombitch -- 12 Mart 2019; 21:6:30 >
  • quote:

Intel: Ryzen satışları patladığı için alelacele yüksek çekirdekli Core serisini donanımsal güvenlik açığını kapatmadan satışa sundu.

GM: RAM Limited deli gibi sipariş aldığı için GMC Sierra Denali'yi aceleye getirdiler. Daha düzgün test edilmeden, elektronik hatalarla satışa sunuldu. Yazılım güncellemeleri ile düzeltildi.

Microsoft: Forza Horizon 4'ü rakip şirketin konsoluna özel GT Sport oyununa yetiştirmek için Online özellikleri tamamlanmadan Xbox mağazada yayınlandı. Oyunun yayınlanmasından bir mevsim geçti hala Online aynı.

Aynısını Boeing, Airbus'a karşı bu olayla yaşıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elsa -- 12 Mart 2019; 21:18:41 >
  • amadeus99 A kullanıcısına yanıt
    Peki ya İngiltere'ye uçan uçaklar arasında 737 Max 8 tipinde uçak yoksa? O zaman ne yapardın mesela?

• Krone K kullanıcısına yanıt
    Uyanmadılar da uyandırıldılar. İngiltere, Almanya uçakları almayınca onlarda bu kervana sive seve katılmak durumunda kaldılar. Şimdide bunu sanki kendileri milleti düşünüyormuş gibi reklam yaptırıyorlarsa komik. Deseler ya biz devam edecektik ama kimse kabul etmeyince zorunda kaldık diye.

• Emin olmadan uçuşlara devam etmemek gerek.

• Haberi iyi okuyun, diğer yasaklamalar ülke çapında olmuş ve bizim hava sahamıza giremez demiş zaten o listede biz yokuz.

Biz de ise THY biz uçurmuyoruz diyor. Millette helal alın görün işte modunda. Uçursun isterse havada döner dolaşır gelir bumerang gibi ülkesine tekrar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: O.R.A.C.L.E

Haberi iyi okuyun, diğer yasaklamalar ülke çapında olmuş ve bizim hava sahamıza giremez demiş zaten o listede biz yokuz.

Biz de ise THY biz uçurmuyoruz diyor. Millette helal alın görün işte modunda. Uçursun isterse havada döner dolaşır gelir bumerang gibi ülkesine tekrar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.