|
Bildirim
İgiltere ve Almanya nın zoruyla en başta alınması gereken kararı aldılar....
Havacılık tren yollarına benzemez. Fıtrat deyip geçemezsiniz. . |
Bakın pilotaj hatası olma olasılığı yok demedim cümlelerimde yüksek ihtimalle pilotaj hatasına değinmişsiniz sebebini merak ettim. Havacıyım meslek olarak sizi biraz aydınlatayım. Siz yüzlerce kez uçtunuz ben binlere kez uçurdum. Uçakta motorlar yeniden konumlandırıldı ve motorlar daha fazla itiş gücüne sahip ve buda burnu havaya kaldırıyordu bu sebepten ötürü uçağı denge de tutmaya yarayacak bir sistem geliştirmeye kalktılar. İsmi Maneuvering characteristics augmentation system (MCAS). Otomatik stall önleme sistemi. Bugüne kadar tamamen mekanize olan sistem Airbus gibi bir sistem kullanmaya kalktı fakat işe yarayıp yaramadığı konusunda tartışmalar var ve kazaya sebep olanın bunun olduğu ön görüsündeler. Daha geniş kısımları var özet geçebildiğim kısmı bu kadar saygılar.
|
Ülkeyi kötüleyen yok. 6 ayde 2 ölümcül kazası olan bir model ve DHMİ olsun THY olsun kimse "Bir dakika ne oluyor" demiyor.
Başka bir konuda ben de eleştirdim. Çatır çatır ülkeler uçuş yasaklamaları aldılar. Biz neyi bekledik peki? Her eleştiri "vatan hainliği" olarak mı kategorilendiriliyor artık? Hiç mi eleştirmeyeceğiz? |
Boenig, 737 MAX modellerinde daha büyük motor inşa etmişti. Bu motorun idaresi içinde yeni uçuş kontrol yazılımı geliştirilmişti. Söz konusu yazılım otomatik pilot aktifken pilotların müdahalesini devre dışı bırakan bir sistem içeriyor. İki kaza da bu sistem nedeniyle yaşandı.
|
Herkes de başımıza uçak mühendisi kesildi
|
Hatırlarsan bir zamanlar mcDonnell douglas da milyarlarla oynuyordu.
|
bu haberden bile ülkesini kötüleyenler var. Allah akıl versin.
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cihat_, -- 12 Mart 2019; 19:25:29 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41F3DB120 -- 12 Mart 2019; 19:25:21 > |
|
|