Şimdi Ara

türk kültüründe yetişen birey neden üretemiyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ciddi ciddi kafa patlatıyorum bu duruma kaç aydır bir yanıt bulamıyorum.

sorun şu: türk kültürü içinde yetişmiş insanlardan oluşmuş bir şirket neden yüksek cirolara, kârlara erişemiyor?

ya da soruyu farklı şekilde soralım. neden türk eğitim sisteminden çıkmış bir birey üretemiyor? bana çok nadir örnekler vermeyin onlar zaten toplumun çok kıt kesimi genele yayılması yanlış olur.

üretmek. sanat üretmek. teknoloji üretmek. bilim üretmek. mühendislik çözümleri üretmek... bunlar. 21. yy'dan bahsediyorum. toplumun çürümeye başladığı asır. zaten çürüktü kokusu şimdi çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 14 Mayıs 2019; 23:6:43 >

• hedefi 90'dan vurarak yorum yapan arkadaşların hesabına bir miktar havale/eft yapacağım.
  • Konu çok uzun açıklamalar ister ama kısaca açıklamak gerekirse Türk toplumu veya doğu coğrafyasında bulunan toplumlar dönemlerinden izole yaşamışlardır. Avrupa rönesansı yaşarken biz eskimiş köhne methodla devam ettik. Ve Türkiye hiçbir zaman rönesansı yakalayamadı. Osmanlı'nın (Türkiyenin) çöküşü ise uzun zaman boyunca devam etti. 19yy ikinci yarısından itibaren Osmanlı için artık geri dönülemez bir yoldu ve dönemin devlet adamları bu meseleleri çözemediler.
    (Mesela o dönemde prusya'da bimarck vardı etkin bir devlet adamıydı ve bir çok önemli gelişme sağladı bugünkü Almanya'ya ancak Osmanlı bu durumdan farklıydı. Bir bismarck ta çıksa Osmanlı yinede kurtulamayabilirdi)
    Kırım savaşı, 93 harbi, Abdülhamit devri ve birçok toprak kaybedilmesi bizi fazlasıyla geriletti. Ardından Tranblusgarpla başlayan 10 yıl süren savaşlar zinciri Türkiye Cumhuriyetinin kurulmasina olanak sağladı. Biz rönesansı 16-17yylarda kaçırdığımız için son dönemde pek bir aydınlanma beklenemez. Şu an Türkiye yeni yeni kendine geliyor. Derler ki bir toplumun düzelmesi ve büyük insan çıkarabilmesi için en az bir aile 4 kuşak iyi eğitim görmelidir. Ve dünya çok hızlı değişiyor. Son 30 yıldan bugüne bakarsak her bir nesil daha iyiye gidiyor.

Daha çok uzun anlatılabilir 50 sonrası Türkiyedeki durum değerlendirilebilir. Askeri teskilat değerlendirilebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Son zamanlarda güzel topikler açıyorsun ama forumda maalesef din ve tanrı mevzularından kafasını kaldırıp senin konulara bakan yok. Varsa yoksa hadisler, ayetler, peygamberin hayatı. Ne kadar kısır bir foruma dönüştü burası böyle. + verdim, kim + verdi diye merak edersen.
  • Bu konuyu karşılıklı oturup konuşmak lazım aslında. Bu şekilde ne yazsak eksik ve anlamsız kalır. Çok fazla etken var.
  • Ilk olarak karnını doyurması gerekiyor

• Bizim eğitim sistemimiz çocuk öğrenmesin diye uğraşıyor. Merak duygusu törpüleniyor ve aptallaştırılıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @coupant, bir devlet neden vatandaşlarına bunu yapar?

@erkurt, çok genel bir çerçeve çizmişsin.

@torlak kemal, kardeşim iltifatın için teşekkür ederim. yaş 27'ye dayanacak, okuduklarımdan çıkarsamalar yapıp ona göre sentez oluşturmaya çalışıyorum kendi halimde. buradaki üyelerin yaşlarını bilmiyorum ama çoğu bilgi açısından yetersiz. bilgi olmayınca sorgulayamıyor felsefe yapamıyor, bunun sonucunda din tartışmalarına kayıyor. orada bilgi çok gerekmiyor. savunma saldırı şeklinde ilerliyor tartışma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avcılarınavcısı -- 15 Mayıs 2019; 13:33:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Ilk olarak karnını doyurması gerekiyor
    hadi koçum be sen yaparsın sen biliyorsun olm bu milleti.
  • avcılarınavcısı kullanıcısına yanıt
    Bu konu en az karşılıklı 2-3 saat konuşarak mantıksal bir sonucu oturtulabilir.

• Anlattığın durum ile alakalı şunu düşünüyorum =

Senin ataların ne üretmiş ki şuan ki toplum ne üretsin ?

Senin ataların kafa keserek fetih adı altında vergilerle ayakta duran bir sistemin çocukları, doğal olarak DNA'larında çalışmak yok ! Disiplin yok !

Ama şuanki halkı savaşa götürsen eskisi gibi olmasada %60'lık savaşı kazanma imkanın var ölümüne tekrar savaşırlar,

Kısacası dediğin gibi en az 3 kuşak deli gibi çalışkan disiplinli olması gerek sonra düzelir o yüzden şuan için bu toplumdan bir cacık olacağını düşünmüyorum ! olsa bile çok geç kalırız

İSTER İNANIN İSTER İNANMAYIN ABD - AVRUPA, JAPONYA İLE ÇİN UZAY ARAŞTIRMASI OLMASA,

Canlı yayında yayınlanan Solucan deliğinin Türkiye'nin tespit edebilmesi için en az 250 YIL'a ihtiyacı vardır !

KONUYU KİLİTLEYEBİLİR DAĞILABİLİRSİNİZ İYİ AKŞAMLAR !

• sıkıntı liyakata önem verilmemesi. dayıcılık insanı tabiki malaklığa alıştırıyor.
  • Eğitimin yetersizliği
    Disiplin eksikliği
    Adam kayırmacılık, meritokrasinin işlememeai
    Garanticilik
    Kitap okuma alışkanlığının toplumun neredeyse tamamında olmayışı
    Başkaları için yaşamak, dedikodu kültürü.
    Son olarak Türk insanı genelde engeller. Ailen, arkadaşların, eşin, çocukların patronun. Herkes seni engellemek üzere yetiştirilmiş gibi sanki. Üniversite seçimine bile senden daha fazla karışırlar. Yapacağın işe, gideceğin okula, seveceğin insana sürekli karışırlar. Türkiye'de özgür bir birey olmak çok zor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En büyük engel islam bu konuda hocam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçmişten bu yana gelen "devlet memuru ol, kurtul" kültürü. Şahsi teşebbüs ve sermaye birikimine karşı devletin koyduğu denetleme ve kısıtlamalar. İslam toplumlarındaki norm haline gelmiş "utanç" duygusu. Toplumun beğenmediği bir şeyi yapmış olmak dolayısıyla toplumun gazabına uğrama korkusu.

"Türkler ancak memuriyetler sayesinde zengin olurlar. Bunları, yine aynı yoldan yükselmiş bulunan Büyüklerin kayırması sayesinde elde ederler. Servetleri, açgözlülüklerinin biriktirdiği, korkunun gömdüğü, tantananın çarçur ettiği, rastlantının yenilediği sermayeler halindedir." Baron de Tott (1785)
  • Real-Gamer kullanıcısına yanıt
    Şu dediğine gerçekten inanıyor musun? Böyle bir mantık olabilir mi ? Bu günün gelişmiş ülkeleri son 100 yılda iki tane dünya savaşı çıkardı el insaf Bizim bin yılda kestiğimiz kelleyi 50 senede ikiye katladı herifler.
    Hayır nereden tutsan elinde kalıyor. Adamlar savaşçı, dünyaları fethetmişler ama disiplinsizler, çalışmak yok dnalarında.

Dersin ki bu millet Osmanlı döneminde cahil bırakıldı, Avrupadaki aristokrasi bizde oluşamadı, ulus bilincini geç edindik vs anlarım da neymiş savaşçılarmış hep kelle kesmişler de bir şey yapamazlarmış. Savaş dediğin şey de kafayla yapılıyor güzel kardeşim, savaştan sonra fethettiğini yönetmek de kafayla yapılıyor, eğer dediğin gibi olsaydı bize Türk değil Moğol derlerdi.

Avcı sorunun cevabı bu arkadaşın zihin yapısıdır. Evet bence de konuyu kilitleyebilirsin.

Ulan hayır ben de düzgün bir yanıt veren olur diye takipteydim DH den ne bekliyorsam.

• Real-Gamer kullanıcısına yanıt
    quote:

Anlattığın durum ile alakalı şunu düşünüyorum =

Senin ataların kafa keserek fetih adı altında vergilerle ayakta duran bir sistemin çocukları, doğal olarak DNA'larında çalışmak yok ! Disiplin yok !

Ama şuanki halkı savaşa götürsen eskisi gibi olmasada %60'lık savaşı kazanma imkanın var ölümüne tekrar savaşırlar,

yıldızlı pekiyi verdim sana kardeşim. iban bilgilerini özelden gönderir misin bu yorumundan ötürü mükafatlandırmak istiyorum :D ciddiyim.
  • MANGUTAY kullanıcısına yanıt
    bağlamı doğru kurmuş, gerisi teferruat.
  • quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

bağlamı doğru kurmuş, gerisi teferruat.
    Ben olanı anlattım ! daha farklı bir açıklaması olan var ise buyursun anlatsın !

Şuanki teknoloji eski zamanlarda olmadığı için ve demokrasi de olmadığı için herkes bileğine güveniyordu bileği ve inancı güçlü olan hristiyan yahudi yada Japonya fark etmez savaşı kazanıyordu

Daha önceleri de aynı şekildi ama artık savaşlar bitti ! (bakmayın siz suriye ıraka) şuan ekonomik bir savaş var ortada artık savaşlar beyin ile ticari taktikler ile yapılıyor !

O eski Osmanlı tokatçıları ! yok kelle kesiciler yok eski Türk'ün gücünü göstermeyin laflarına felan muhabbetlerine girmeyin kökünüzü kuruturlar ! şuan zaten dünya ekonomik bir savaşın içinde abd çin ve rusya

• quote:

Orijinalden alıntı: avcılarınavcısı

quote:

Anlattığın durum ile alakalı şunu düşünüyorum =

yıldızlı pekiyi verdim sana kardeşim. iban bilgilerini özelden gönderir misin bu yorumundan ötürü mükafatlandırmak istiyorum :D ciddiyim.
    Hesabıma gerçekten para gönderdi ! Teşekkür ederim asıl Teşekkür ettiğim konu paradan ziyade yorumuma bu kadar ciddiye alıp değer verip ve beni ödüllendirmen çok hoşuma gitti !

Kendimi bir halt sandım şimdi iyi bir arkadaş edindiğimi düşünüyorum !

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.