Şimdi Ara

Türk Matematikçi - Sonsuz Asal Sayıyı Keşfetti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Matematik alanındaki buluşlarıyla bilim dünyasının "Süper Matematikçi" unvanını verdiği Samsunlu matematik öğretmeni Aydın Cerit, son olarak sonsuz asal sayıyı keşfettiğini bildirdi.
    Keşfini Samsun 2. Noter'e onaylatan Aydın Cerit, ayrıca Amerika'daki matematik şirketi EFF'nin 10 milyon basamaklı asal sayıya ulaşanlara vereceğini vadettiği 100 bin dolarlık ödül için müracaatını yaptı.

29 Nisan 2005 tarihi itibariyle asal sayıları kontrol altına aldığını kaydeden Aydın Cerit, "Daha önceden asal sayıların sayısının sınırsız çoklukta olduğu, yani sonsuz sayıda olduğu biliniyordu. Fakat, en büyük asal sayı bile 7 milyon basamakta kalıyordu. Hatta '10 milyon basamaklı bir asal sayı bulana EFF Amerikan Matematik Şirketi 100 bin dolar ödül veriyor' deniyordu. Ben Aralık 2004'te 7 milyar basamağı aşan asal sayıyı bulmuştum. Şimdi de bunların sayısını sınırsız şekilde arttırdım. Adını 'Cerit Asalları' koydum. Asal sayıları kontrol altına aldığım gün noterde onaylattım. Sayılarımın hem sayıları sonsuz tanedir hem de sonsuza ulaşanları var" dedi.

Kendisini "amatör matematikçi" gibi gören bilim dünyasına da tepki gösteren Aydın Cerit, "Herhalde artık profesyonel olduğumuzu anlarlar. Milletimizin gözü aydın olsun. Dünyada bir ilki daha gerçekleştirdik. Şimdi EFF Şirketi ve diğer matematik kuruluşlarının verdiği ödüllerin peşindeyim. Bu ödülleri tek tek alıp yarısını maddi durumu iyi olmayan başarılı öğrencilere burs olarak karşılıksız vereceğim. Kalanını da alanımdaki çalışmalar için kullanacağım" diye konuştu.

Kaynak:http://haber.mynet.com/detail_news/...ate=02Mayis2005

• way anasını
  • Adam asal sayıları gösteren fonksiyonumu buldu acaba... Hayda birde bunun neler buldugunu anlayabilmek için daha onaylanmasını bekleyeceğizdeee ... kitap yazmasını bekleyecegizdee .... ohoo ölme eşşeğim ölme.
  • nobel ödülü alır mı
  • İnan mayın siiizz, fotoşoptur bu fotoşop. Bir Türk helede Müslüman bir Türk Aslaa ve kaattaaa böyle birşey bulmuş olamaaazzz.

İMMM KAAANNN SIZZZZ bu kadar basit.

Parayı kullanacağını söylediği yere dikkat ettinizmi?. Gençler aklınızı başınıza alın ve aqrtık zıttırı pıttırı şeylerle vakit harcamaktan vazgeçin, BİLİM le uğraşın. Bu millet size sizden daha çok güveniyor.
  • Palavra, palavra palavra.
  • abi niye palavra olsu yaw.En düşük sürtünme katsayısınıda türk mühendis bulmadı mı?sadece amerikalıların mı kafası basıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: derkin

abi niye palavra olsu yaw.En düşük sürtünme katsayısınıda türk mühendis bulmadı mı?sadece amerikalıların mı kafası basıyor.

evet.amerikalıların daha çok basıyor..çünkü kafası basan türkler çoğu zaman türkiye için değil amerika için çalışır
  • Ben Türk buldu diye palavra demedim ki, Amerikalısı, Fransızı, Almanı da bulsaydı aynı şeyi diyecektim.

Bi kere yazıda gerçekçilik yok. Bilim Dünyası güya Süper Matematikçi demiş bu adama google'da bir arıyorum adamın yaptığı bir şey yok. Bilim 10 milyonda adam diyor 7 milyar'a ulaştım geçen sene eee ne bekliyorsun o zaman. Hele bu laf kopardı beni
    Sayılarımın hem sayıları sonsuz tanedir hem de sonsuza ulaşanları var
  • Adamın sonsuza ulaşanları var demesi çok garip geldi bana... Sonsuz bir sayı değildir bir kavramdır.. Bunu nasıl söyledi anlamış değilim
  • quote:

Orjinalden alıntı: tehlike

Adamın sonsuza ulaşanları var demesi çok garip geldi bana... Sonsuz bir sayı değildir bir kavramdır.. Bunu nasıl söyledi anlamış değilim

zaten dedıgını anlaya bılcek kapasıtede olsan o degıl sen bulurdun sonsuz asal sayı kavramını
  • Bu ne demek şimdi, iyi mi kötü mü, biraz kapalı bir cümle olmuş da:D
  • ya adam bunu bulalı bir ay oldu nerdeyse....duymamışsınız bi de palavra falan diyorsunuz...ilginçsiniz.......
  • arkadaşlar bu adam 300 yıllık çözülemeyen bir prolem vardı onuda çözmüştü. gazetelerde falan da çıkmıştı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MeHTeRaN_

İnan mayın siiizz, fotoşoptur bu fotoşop. Bir Türk helede Müslüman bir Türk Aslaa ve kaattaaa böyle birşey bulmuş olamaaazzz.

asıl senin gibi adamlara inanmak imkansız
    niye bulamamış olsun kardeşim!!!!kafanızdaki tabuları herkes'te var zannederek zaten inanılmaz derecede saçmalamış bulunuyorsun bunun üstüne daha bir şey söyleme istersen
    herkesi de kendin gibi "dar kafalı" zannetme

Parayı kullanacağını söylediği yere dikkat ettinizmi?. Gençler aklınızı başınıza alın ve aqrtık zıttırı pıttırı şeylerle vakit harcamaktan vazgeçin, BİLİM le uğraşın. Bu millet size sizden daha çok güveniyor.

• ciddi söööylüyorum sonsuz asal sayıyı bende buldum .. fakat noter olaylarından falan anlamadığım için elimden hiçbirşey gelmiyor.. önerisi olan varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: MeHTeRaN_

İnan mayın siiizz, fotoşoptur bu fotoşop. Bir Türk helede Müslüman bir Türk Aslaa ve kaattaaa böyle birşey bulmuş olamaaazzz.

ne yani sen musluman deilmisin.tamam olmayabilirsin ama bir muslumana hele hele bir TÜRK e boyle laflar etmen hiç hos deil.unutma ki yedi cihana un salmış dunyanın korkulu ruyası olmus bi devletin torunlarıyız.geldigin yeri unutma

• quote:

Orjinalden alıntı: evrimci

Ben Türk buldu diye palavra demedim ki, Amerikalısı, Fransızı, Almanı da bulsaydı aynı şeyi diyecektim.

Bi kere yazıda gerçekçilik yok. Bilim Dünyası güya Süper Matematikçi demiş bu adama google'da bir arıyorum adamın yaptığı bir şey yok. Bilim 10 milyonda adam diyor 7 milyar'a ulaştım geçen sene eee ne bekliyorsun o zaman. Hele bu laf kopardı beni
    Sayılarımın hem sayıları sonsuz tanedir hem de sonsuza ulaşanları var

he google da her arattıııın adamı bulacak kadar gelişmiş her evdeki insanın adını içericek kadar buyuk ya.ata demirerin dediii gibi sevgilisinin adını google da aratan sapsallarda war
  • Burada sevgilimizin adından bahsetmiyoruz. Koskoca Bilim Dünyasının "Süper Matematikçi" dediği bir adamdan bahsediyoruz ki yok böyle bir şey. Bu tipler her millette vardır, bir şeyler bulduklarını sanırlar, sonra da önce bilim camiasına açıklama yapacaklarına noter ve medyaya açıklama yaparlar. Bir süre sonra da ortadan kaybolurlar.

Bu arada eğer Google'da en basit bilimsel bir gelişmeyi bulan adamın adını siz bulamıyorsanız bu sizin acizliğiniz, google'un değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krethgar -- 29 Mayıs 2005, 12:14:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: caner_sungur

ciddi söööylüyorum sonsuz asal sayıyı bende buldum .. fakat noter olaylarından falan anlamadığım için elimden hiçbirşey gelmiyor.. önerisi olan varmı?

Kardeşim bulduysan yaz adam gibi bir makale hakemli bilim dergilerine yada konferanslara gönder de gerçekten doğru bulup bulmadığın ortaya çıksın. Öyle her notere onaylatana inanacaksak işimiz var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.