Şimdi Ara

TÜRK OCAKLARI DERNEĞİ - Kamu yararına çalışır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
1.619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Türk Ocakları Derneği hakkında neler biliyorsunuz?
    Bu sivil toplum kuruluşuna yaklaşımınız ve bu kuruluş hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ömer -- 28 Mart 2011; 1:00:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Çocukları toplayıp dövüştürüyolar.

Bu kanıya nasıl kapıldınız paylaşır mısınız?
    Başka bir oluşumla karıştırıyor ya da şaka yapıyor olmayasınız.
  • lise kavgalarında adam toplama merkezi
  • Bir gün arkadaşla geziyoruz, sokakta 10 kişi toplanmış tartışıyorlar dedik bakalım neymiş, 2 velet (13 yaşında) kavga etmişler sonra ülkü ocaklarından abilerini çağırmışlar ve 30 yaşındaki 4-5 adam kavga etmeye gelmiş, şaka gibiydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

lise kavgalarında adam toplama merkezi

quote:

Orijinalden alıntı: Karn-ı bahar

Bir gün arkadaşla geziyoruz, sokakta 10 kişi toplanmış tartışıyorlar dedik bakalım neymiş, 2 velet (13 yaşında) kavga etmişler sonra ülkü ocaklarından abilerini çağırmışlar ve 30 yaşındaki 4-5 adam kavga etmeye gelmiş, şaka gibiydi.

Ocak denilince bir siyasi oluşumun bir koluyla mı karıştırıyorsunuz?
    Şaşırdım. Türk Yurdu dergisini incelemişsinizdir sanırım. Türk Ocakları siyasi bir oluşum değil ki...
  • Türk Ocakları ortamında bulundum Türk Ocaklarında vakit geçiren insanlar okumayı bilgi paylaşmayı tartışmayı severler.Bazen birimiz börek alır başka biri çayı demler oturur güzel bir fikir alışverişi ortamı oluştururduk.Faaliyetleri ülkü ocaklarının aksine bireylerin kültür ve ahlaki düzeyini artırmayı amaçlar bunları yaparken Türk örf ve adetlerinden uzaklaşmaz.Trakya Üniversitesinde 1-2 defa konferanslarına katıldım kesinlikle araştırmadan fikir sahibi olunmaması gereken bir sivil toplum kuruluşudur.Ancak şuanda bazı sabit fikirlilerin önlerine koyduğu engelleri yıkmakla vakit geçiriyor ve son olarak toplumdan gereken desteği maalesef ki göremiyor.
  • quote:

Ocakları karıştırmışsın sanırım

Türk ocakları; vakti zamanında azınlıkların Osmanlı Devletinden ayrılmak için kurdukları derneklere karşı Türkler tarafından kurulmuş bir oluşum. Kuruluşu Cumhuriyet öncesine dayanıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

quote:

Orijinalden alıntı: demircibu

lise kavgalarında adam toplama merkezi

quote:

Orijinalden alıntı: Karn-ı bahar

Bir gün arkadaşla geziyoruz, sokakta 10 kişi toplanmış tartışıyorlar dedik bakalım neymiş, 2 velet (13 yaşında) kavga etmişler sonra ülkü ocaklarından abilerini çağırmışlar ve 30 yaşındaki 4-5 adam kavga etmeye gelmiş, şaka gibiydi.

Ocak denilince bir siyasi oluşumun bir koluyla mı karıştırıyorsunuz?
    Şaşırdım. Türk Yurdu dergisini incelemişsinizdir sanırım. Türk Ocakları siyasi bir oluşum değil ki...

karıştırmış olabilirim ömer hoca, ygs+ uykusuzluk+açlık kafamı çorba yaptı

• quote:

Orijinalden alıntı: aSSembLy

quote:

Türk ocakları; vakti zamanında azınlıkların Osmanlı Devletinden ayrılmak için kurdukları derneklere karşı Türkler tarafından kurulmuş bir oluşum. Kuruluşu Cumhuriyet öncesine dayanıyor.

Öyle oldu heralde.Ocak diyince aklıma direk dövüş makinaları geldi.Çok pis ters köşe oldum.Çok faydalı bir kuruluşa benziyor,şimdi ufak bir baktım da.

• quote:

quote:

Benim bildiğim Atatürk tarafından kurulduğu.
  • tubitak bilim kurulundadır ayrıca genel başkanı..
    maalesef mhp'yle icli dışlı oldugundan sıcak bakamıyorum gecmişi cok kirli cünkü mhp kanadının...
  • quote:

Orijinalden alıntı: oktayd

tubitak bilim kurulundadır ayrıca genel başkanı..
    maalesef mhp'yle icli dışlı oldugundan sıcak bakamıyorum gecmişi cok kirli cünkü mhp kanadının...

Sen hangi görüştesin bilmiyorum. Bilmekte istemiyorum açıkçası. Sadece kendi taraftarı olduğun kişilerin de geçmişini oku. Vikipediadan felan değil. Karşıt görüşlülerden ve kendi tarafından araştır. Hiç birinin geçmişi ak ve pak değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: KadirSahin™

...

Türk Ocağı resmen 25 Mart 1912'de kurulmuştur. Fakat onun kuruluşuna ilişkin çalışmalar 1911 yılında başlayıp gelişmiştir.

...

1922'de "Milli mücadele" zaferlerle sonuçlanınca Türk Ocağı'nın çalışmaları yeniden canlanır. Kapatılan şubeler yeniden açılır ve Mustafa Kemal Paşa'nın desteği ile bunlara bir çok yenileri katılır. Cumhuriyetin ilanından sonra başlatılan inkılapların başlıca destekçisi ve yayıcısı Türk Ocakları olur.

...

http://www.turkocagi.org.tr/kisatarihce.php

• Ankaradaki genel merkezi Balgatta, babamın bürosunun yanında.İlk başta bende ülkücülerin sanmıştım ama daha farklı bir oluşummuş.Babam İttihat-Terakki ile bağlantılı şeyler anlatmıştı ama net hatırlamıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ömer

quote:

Orijinalden alıntı: KadirSahin�

...

Türk Ocağı resmen 25 Mart 1912'de kurulmuştur. Fakat onun kuruluşuna ilişkin çalışmalar 1911 yılında başlayıp gelişmiştir.

...

1922'de "Milli mücadele" zaferlerle sonuçlanınca Türk Ocağı'nın çalışmaları yeniden canlanır. Kapatılan şubeler yeniden açılır ve Mustafa Kemal Paşa'nın desteği ile bunlara bir çok yenileri katılır. Cumhuriyetin ilanından sonra başlatılan inkılapların başlıca destekçisi ve yayıcısı Türk Ocakları olur.

...

http://www.turkocagi.org.tr/kisatarihce.php

Hocam haklısın tam doğru değilmiş Atatürk'ün desteği çok olmuş o zaman. Ben kurucusu diye biliyordum.

• merhaba.
    ocak varsa ben yokum.
    iyi geceler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Faivelley

Türk Ocakları ortamında bulundum Türk Ocaklarında vakit geçiren insanlar okumayı bilgi paylaşmayı tartışmayı severler.Bazen birimiz börek alır başka biri çayı demler oturur güzel bir fikir alışverişi ortamı oluştururduk.Faaliyetleri ülkü ocaklarının aksine bireylerin kültür ve ahlaki düzeyini artırmayı amaçlar bunları yaparken Türk örf ve adetlerinden uzaklaşmaz.Trakya Üniversitesinde 1-2 defa konferanslarına katıldım kesinlikle araştırmadan fikir sahibi olunmaması gereken bir sivil toplum kuruluşudur.Ancak şuanda bazı sabit fikirlilerin önlerine koyduğu engelleri yıkmakla vakit geçiriyor ve son olarak toplumdan gereken desteği maalesef ki göremiyor.

Çok güzel özetlemişsiniz. Başka oluşumlarla karıştırmamak gerekir.

• quote:

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DuskRain -- 28 Mart 2011; 23:10:55 >
  • ohaa hocam dernek amblemine bak ne olduğunu anla siz daha neyi anlatıyorsunuz bildiğin ülkücü tayfa her yeri kültürlü olsa ne yazar yani aynı şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: karacaayt

ohaa hocam dernek amblemine bak ne olduğunu anla siz daha neyi anlatıyorsunuz bildiğin ülkücü tayfa her yeri kültürlü olsa ne yazar yani aynı şey

Kurt Simgesi Orta Asyadan beri süregelen Milletimizin kullandığı önemli simgelerden birisidir
    Roma spor klübünde de kurt var o zaman onlarda Roma ülkü ocakları topçusu mu oluyor

ek olarak : Kültürü çok geniş olan ülkücü arkadaşlarım var çoğu solcudan daha anti-emperyalisttir.
    Siyasete kaydırmayalım lütfen
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.