Konu aslında kültür bilimde olsa daha iyi olur. Eger istersen Harerama ile konuşup uygun görürse konuyu kültür-bilim e taşıtabilirsin. Emegine saglık.
Arkadaşlar lütfen güzel incelemelerde bulunalım.
Emeğe saygı...
quote:
Orjinalden alıntı: ZuCcaCiYeCi
quote:
Orjinalden alıntı: DarthVaderr
quote:
Orjinalden alıntı: ZuCcaCiYeCi
kizildereliler italyanlar macarlar
Nesi komik? Ayrıca Kızıldereli değil Kızılderili....
bana komik geldi kardesim bi italyanin turke benzemesi yada "kizilderili" ne yani gulemem mi
bilmemek değil öğrenmemek ayıp derler ya sende bilmediğinden öğrenmek yerine bide üstüne güldüğün için tepki göstermiştir!
quote:
Orjinalden alıntı: Ty®
Konu aslında kültür bilimde olsa daha iyi olur. Eger istersen Harerama ile konuşup uygun görürse konuyu kültür-bilim e taşıtabilirsin. Emegine saglık.
Bu konunun acaba üst konu olma olasılığı % kaçtır acaba
Arkadaşlar baktı ama çoğu baya bir kısmı kaçırdı.
Tekrar inceleyin arkadaşlar.
İstatistikler de yakında gelecek.
Bu konu üst konu olmalı.
Paylaşım için çok saol
ya beyler yanlış anlamayın da... bugüne kadar böle bi konu aklımdaydı ama kesin kapatılır diye açmak istememiştim... benim burda 5-10 tane italyan arkadaşım var ve bunlarla biz konuşmuştuk ve hepsi de bunun kesinlikle bir saçmalık olduğunu söylemişlerdi. biraz tartışmıştık ama sonuç polemik. onlara da öyle öğretmişler. bize böyle öğrettikleri gibi. ayrıca bırak italyanları bi köşeye, almanyadayım ve babası türk- annesi alman olan çocukların %80-90 civarında bi kısmı ne türkçe biliyor doğrudüzgün, ne de türk olduğunu kabul ediyor. böyle bir ortamda KAÇ TANESİNİN TÜRK OLDUĞUNA DEĞİL, KAÇ TANESİNİN TÜRKLÜKLE GURUR DUYDUĞUNA BAKACAKSIN...
quote:
Orjinalden alıntı: nJOY
ya beyler yanlış anlamayın da... bugüne kadar böle bi konu aklımdaydı ama kesin kapatılır diye açmak istememiştim... benim burda 5-10 tane italyan arkadaşım var ve bunlarla biz konuşmuştuk ve hepsi de bunun kesinlikle bir saçmalık olduğunu söylemişlerdi. biraz tartışmıştık ama sonuç polemik. onlara da öyle öğretmişler. bize böyle öğrettikleri gibi. ayrıca bırak italyanları bi köşeye, almanyadayım ve babası türk- annesi alman olan çocukların %80-90 civarında bi kısmı ne türkçe biliyor doğrudüzgün, ne de türk olduğunu kabul ediyor. böyle bir ortamda KAÇ TANESİNİN TÜRK OLDUĞUNA DEĞİL, KAÇ TANESİNİN TÜRKLÜKLE GURUR DUYDUĞUNA BAKACAKSIN...[/u]
Bende Dağıstan Türküyüm
Teşekkürler Gök Türk
Hani Kendi resmini Ata'nın resminden büyük tutman ve böyle bir konu açman ne bileyim garip
teşekkür ederim çalışman için
Bende bulgaristan göçmeniyim Deliormanlıyız pehlivan torunuyuz
Harbiden italyanların türk olduğunu ilk defa duyuyorum. Macarlar, Finliler ve kızılderililerin türk asıllı oldukları eskiden beri söyleniyordu. Yakında ispanyolların ve daha sonra ingiliz ve almanların da türk asıllı oldukları iddia edilmeye başlanabilir. Hatta zencilerin de.
Köklere indiğimiz zaman hepimiz Adem babanın çocukları değil miyiz?
Yukarıda adı geçen çoğu millet türk olduğunu iddia etmiyor. Adam karnı doyuyor mu ona bakıyor. Kazak ben kazak'ım diyor kırgız ben kırgızım diyor. Orta asyadaki diğer milletler bu meseleye daha uzak zaten. İtalyan meselesine ise hiç girmiyorum. Bütün orta asya ve ortadoğuyu dolaşmış birisi olarak söylüyorum. Gerçekten türk asılı olabilir ama adamlar şu an geçim derdinde, karnımı nasıl doyururum derdinde. Kendi kültürümüze sahip çıkma duygunuz güzel bir şey ama bunu "ırk" a indirgememek gerek. Bütün dünya Türk olsa ne olacak? Daha faydalı şeylerle uğraşın.
Biraz tarih bilgisi size Kazakların isim benzerliğinden dolayı sürekli olarak Rus kazakları ile karıştırıldığını öğretebilirdi. Benim okuduklarımdan öğrendiğim ise sizin gibi önyargı ile fikirleri kemikleşmiş ve yeniliğe açık olmayanlara bir şey öğretilemeyeceğidir.
quote:
Orjinalden alıntı: _kemalist_
ben inanmiyorum, hunlari turk yaptik ama adamlarin biz turkuz dedikleri bir kalinti veya tarihi bir belge varmi. Cunku hun kelimesi Turklugu cagristirmiyor. Ben hunlarda turk dedigimde gulup gecenler oldu. Macarlara bakin . Daha Turk dedigimiz kazaklar bile biz kazagiz diyor. Adamlar Turkuz demiyorlar. Cok sacma bana gore. Dogrusunu soylemek gerekiyorsa ...
quote:
HEAD TURK
evet türk olduğunu kanıtlamışsın tebrikler :)
Bir tane flash vardı forumda çok tutmuştu aynı davranışları bizim gibiyidi ozaman herkes italyanlar türk diye söylemişti buda tuz biber ekti.
Emeğine sağlık kardeşim.
Her Türk Asker Doğar!
Muhteşem bir konu bence. Bazı arkadaşlar konunun güzelliğini görmek yerine yok Atanın resminden büyük boyutlu durmuş,yok Türk olduğunu kanıtlamışsın,yok bunlarla uğraşmayın gibi abuk subuk şeyler yazmış.
Bunu yazanları kınıyorum. Gök Türk arkadaşım seni canı gönülden kutluyorum.Devamını diliyorum. İyi ki varsın...