Şimdi Ara

Türk Telekom 2021’e hızlı başladı (sektörel) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
164
Cevap
1
Favori
4.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 500₺'ye fiber alt yapı kurulumu ve 100₺'ye gigabit paket veren bir ISP var mı Türkiye'de ? ABD de var.

• _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    Starlink Türkiye de kullanacaklar zenginlerden başkası kullanacağını sanmıyorum, ben veririm her ay 800 lira dersen al.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Of be hocam nasıl çıkaracaksınız hemde. Yanlız Huawei modemi verirlerse değiştirin, o modem 50 megabiti zor veren bir modem. Gidip güzel bir modem satın alırsanız tam çıkarırsınız keyfini. Hayırlı olsun şimdiden

• Süperbox gibi bunun da bir kitlesi oluşacak, Netflix TR gibi ülke bazlı fiyat avantajı sunulursa satın alabilecek orta üst kesim oldukça fazla bence.

ne kadar köfte o kadar ekmek istiyorsak TT'nin Gmy'si haklı olabilir. Türkiye’de kullanıcılar düşük hızları tercih ediyor. - YUSUF KIRAÇ

• Maliyet hocam, ha deyince olmuyor maalesef. Şimdi FTTC sahaların da FTTH'ye upgrade edilmesini bekleyeceğiz gibi gözüküyor.

• Ö1f1 kullanıcısına yanıt
    Fiberden sonra yükseltmeye gerek var mı hocam daha?

Fiber döşendikten sonra uzun yıllar yenileme yapılacak mı? 20 yıl gibi.

• Gerek yok hocam, en azından 2021'den bakınca öyle gözüküyor. Uzun yıllar yalnızca OLT ve ONT'yi değiştirerek ihtyiaçlar karşılanabilir, belki fiber bölünme sayısında değişiklik gerekir en fazla. Tabii unutmamak lazım zaten OLT ve ONT en büyük maliyet kalemini oluşturmuş oluyor  Neyse ki şuan yaygın olarak 2.5G/1.5G uzun yıllar hane ihtiyaçları için yeterli olacak gibi gözüküyor.

• _A_N_I_L_ kullanıcısına yanıt
    Tabi hocam Türkiye fiyatlandırması olsa alınır.

Ben olsam StarLink tarifeleri çıkarırım.

Kurulum ücreti hediye.

50 mbps starlink 109 TL gibisinden.

Ama herkese 99 dolar der ise Starlink ölü doğmuştur Türkiye de.

Hocam yurtdışında müstakil evlere fiber geliyor ama Türkiye de gelmiyor başta bunu çözmesi lazım. Müstakil evdekiler, 2-3 katlı apartmandakiler de insan.

• Geliyor hocam gelmiyor değil hatta @XpressMusic34 bu konuda bilgi verebilir sanıyorum ki.

Lakin müstalik evlerde şöyle bir problem var. Ülkemizde mütakil evlet, site tarzı veya Amerikan evi tarzında değiller maalesef, zaten bu tarz olan yerere FTTH gelmesi zor değil. Çarpık kentleşmeli müstakil evlere gelmesi bir maliyetli olabiliyor yani bu tür sahalarda FTTC daha fazla tercih ediliyor ancak talep ve gelir seviyesine göre zaman içerisinde müstakil evlerde de biraz daha yaygınalaşcaktır FTTH, özellikle artık telco'ların uygulamaya başladıkları drop kablolu kurulumlar müstakil evlerin şansını arttırıyor.

Degerli musterimiz, memnuniyetiniz bizim icin onemli. 30.5.2021 tarihinde 00:00:00-05:45:00 saatleri arasinda size daha iyi hizmet verebilmek icin bulundugunuz bolgede ev telefonu altyapisinda iyilestirme calismasi yapacagiz. Bu sure icinde kisa sureli hizmet kesintisi yasayabilirsiniz. Anlayisiniz icin tesekkur eder, iyi gunler dileriz. B030

Bu ne anlama geliyor hocam?

• Ev telefonu altyapınızda çalışma olduğu anlamına geliyor. Kısaca ev telefonu eşittir dsl.

• Ev internetinde ne gibi iyileştirme olabilir acaba merak ettim. İnşallah fiber habercisidir de sanmıyorum

• Siz ne kullanıyorsunuz vdsl mi?

• İstanbul'un göbeğinde VDSL kullanıyorum ancak sürekli kopmalarla cebelleşiyorum.

Telekom ekipleri birşey yapmıyor.

• Ev telefonuda kullanıyorsunuz anladığım kadarıyla. Ama her türlü bütün hizmetleriniz gidecektir. VDSL'de aynı kablodan, ev telefonuda. Şaka maka 40 50 yıllık kablolardan internet veriyorlar.

• Bende İzmirin göbeğinde VDSL kullanıyorum ve hergün şükrediyorum. Fiber gibi 40 mbps sabit veriyor Turk Telekom. Daha önceden altyapı yoktu, her gece Turk Telekom'a ettiğim küfürleri şeytan duysa namaz kılardı.

• Evden birisi görüşme yaptığı zaman internet gidip geliyor. Bikmak üzereyim, hızımı 50'den 35'e düşüreyim diyorum ancak upload hızımda düşüyor.

• Superbox kullanın diyeceğimde size kota yeter mi bilmek lazım. Kullansanızda 500 GB 4.5G superbox 399 TL.

• Aslında o kadar da tepeye çıkmaya gerek yok alt yapı var.

Hızımı dediğim gibi 35'e düşürürsem upload hızımda 5,75 falan oluyor.

Upload'da 1mbps bile önemli benim için.

Bakalım ayın sonunda neler yapacaklar iyileştirme olarak. Ümidim fiber.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.