< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 11 Haziran 2022; 13:21:7 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Türk Telekom 4.5G baz istasyonu kapasite yetersizliği hakkında...
-
-
Kapasite arttırma konusunda btk vs belli yerler yazman gerekenilir konun tam uzmanı değilim ama elektrik kesintisi için bir tane 12 volt dönüştürücü alabilirsin böylece powerbank ile elektirik gitsede modem çalışacaktır. Ayrıca diğer bir tavsiye 4.5 g böyle yoğun olduğu zamanlarda 3g ye alırsan daha akıcı bir hız sunacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Djdy -- 12 Haziran 2022; 0:46:45 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Elektrik kesildiğinde baz istasyonları da böyle rezil hal almaya başlıyor. Jeneratör vs. devreye girse de millet mecbur ev interneti gittiğinden mobile yükleniyor. Bunda yapabilecek hiçbir şey yok. Tamamen operatör kapasitesi kaynaklı bir durum.
4G çekmediği zaman 3G'ye geçebilirsin. Ya da kitap okuyabilirsin, dışarı çıkıp gezebilirsin, 30DK'lık internetsizlik pek bir şey eksik etmez diye düşünüyorum.
Bi de eğer bölgende Turk Telekom 4G'si kötüyse genel olarak 444 1 444 ya da btk.gov.tr 'den kayıt açabilirsin. Kötü dediğim 10-20Mbit rahat alıyorsan tınlamazlar, 1-2Mbit arası alıyorsan yatırıma bakabilirler.
Valla gece saat 5-6 gibi hız testi yaptığımda en çok 190 Mbps Download, 50 Mbps Upload görmüştüm.
-
Sanki Turkcell ya da Vodafone olunca internet 30DK kesilmeyecek. Puhahahahaha, tam malum fanboy.
konuda Turkcell ve Vodafone testi gören var mı acaba? Ben göremedim de.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Desident -- 14 Haziran 2022; 17:23:56 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: Erdem the mixerValla gece saat 5-6 gibi hız testi yaptığımda en çok 190 Mbps Download, 50 Mbps Upload görmüştüm.
4g mobil geniş bandlari yetersiz kalıyor bu konuda. Bunun üstüne Türk Telekom band cimrisi olduğunu bildigimizden dolayı gayet yaşadığın durum normal.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Benimde evimde 3 kademe civarlarında çekiyor 30 40 mbps civarlarında hızlarda, 1800 MHz bandında Turkcell kadar iyi hızlar elde edilebiliyor fakat 800 MHz bandı düşük hızlar veriyor, düşük hız alan arkadaşlar muhtemelen 800 MHz bandını kullanıyorlar
Bu MHz olayını ayarlardan biz mi yapıyoruz yoksa şebekeye mi bağlı..Yapıyorsak nasıl oluyor tarif etmeniz mümkün mü acaba?
-
Samsung için ayarları vardı, bulunduğun bölgede birçok frekans (800-900-1800-2100-2600 vs) bulunuyorsa telefon otomatik olarak hangisinin sinyali iyiyse onu alır,mantıklısı o, taşıyıcı birleştirme teknolojisini baz istasyonlarında arttırmaya başladı Türk Telekom, o olursa hızlarda yükselme oluyor, benimde evimde taşıyıcı birleştirmeden önce düşüktü hızlar,şöyle bişeyde var benim bulunduğum konuma 1800 MHz frekansındanda yayın yapıyor, o yüzden çok iyi hızlar alıyorum
-
-
Kesintide bağlandığınız baz istasyonu normalde hizmet aldığınız ile aynı mı?
Elektrik kesintilerinde böyle şeyler olur. Kötü ama normal bir durum. Birkaç farklı etken var. Kullanıcıların ev İnternet'i kesildiğinde tüm aboneler mobil veriye geçtiği için mobil şebekelerin yükü aşırı artıyor. Bu yükü de 4G de karşılayamıyor olabilir, istasyonları besleyen mikrodalga ve fiber omurgalar da doyuyor olabilir. Bunun çözümü çok daha fazla sayıda ve sık baz istasyonu kurulumu. Bunun da sadece bu durum için operatörün giderlerini karşılayıp kazandıracak kadar fizibıl olması zor olabiliyor. Diğer çözüm 5G ki henüz pek ciddi çalışma yok ülkemizde, frekans ihalesi bile yapılmadı.
Ayrıca baz istasyonları eskisine göre daha fazla güç tüketiyor. 2G, 3G, beş frekansa kadar üç sektörden yayın yapan antenler ve bunları besleyen radyolar, diğer ekipmanlar, ciddi güç tüketimi. Baz istasyonlarındaki aküler eskiden olduğu gibi uzun süreler çalışamayabiliyor bu yüksek tüketimden dolayı. Bu yüzden istasyonlar kullanılan fazladan bantları kapatabiliyor ve bu da olan bantların yükünü arttırabiliyor. Sonrasında aküsü biten baz istasyonu komple sinyal kesiyor ve o bölgenin kapsamasını etrafta yakında olan başka baz istasyonları alıyor ve bu da hem kullanıcıya düşük sinyal gücü ve daha da düşük hız olarak dönüyor.
-
Fanboy değilim ya... Ancak Vodafone daha da kötü. Elektrik kesilmese dahi gün içinde 2-3 Mbps'ten fazla göremiyoruz. Ben şu an Vodafone kullanıyorum bilginize.
-
Türkiye'de ilk 5G testleri havalimanında yapıldı ancak ping 5G'ye göre yüksekti... 5G'nin olayı sadece yüksek hız değil, aynı zamanda düşük gecikme süreleridir. 10 ila 5 ping arasında olmalıdır. Lakin 5G teknolojisi ile uzaktan ameliyat ve farklı işlemler yapılmakta da kullanılacağı söylenmişti? Gecikme fazla olursa cidden sıkıntı yaratabilir. Bir kişinin ameliyat esnasında ölümüne neden olabilir. Allah korusun...
-
Ping tarafı farklı bir boyut. Ekranda 5G yazıyor diye pingi direk düşüremez. Çünkü trafik hâlâ 4G'nin de kullandığı karasal fiber ve radyolink altyapılardan geçiyor. Bizdeki 5G'nin indirme tarafı 5G, yükleme tarafı 4G devam ettiği için ping tarafında bu durum normal. Anca 5G SA şebekeler yayılacak da sonra. İstiklâl'de 6 ms ping gördüğümüz olmuştu TT mobil ile, şebekeler iyi kurulup iyileştirildikçe bir şeyler oluyor yine.
Ameliyat falan onlar reklam.
-
Neden Upload tarafı hala 4G kullanıyor peki? Tam 5G neden değil?
Benzer içerikler
- 0216 neden arar
- türk telekom"a yeni geçtim sil süpür yok
- telefonla konuşurken whatsapp araması gelirse ne olur
- kullanılmayan numaralar
- istekte bulunduğunuz öğe satın alınamıyor
- vodafone mobil imza
- çağrı sonlandırıldı ne demek
- yeni tesis özel iletişim vergisi nedir
- turkcell abone sayısı
- wifi araması nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X