Peki ya yukarıda uzunca yazdığım konu hakkında ne düşünüyorsunuz? 25G-PON vs... |
TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (22. sayfa)
-
-
Arkadaşar dün 1000mbite başvurdum , eskiden tarifem 100 dü 110 filan alıyordum .Şimdi speedtest 180-190 larda gözüküyor.Türktelekomu aradığımda modeme gelen hız 1104 gözükmektedir diyor.
Tecrübesi bilgisi olsn var mı ne yapayım.Asus x86 router kullanıyorum,Türk telekom modemini kullanmıyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantom_coal -- 25 Ağustos 2022; 7:48:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Öncelikle bu hızı kablolu olarak mı almaktasınız? Hem kablolu hem 5GHz’de hızlar aynı mı? Router çok kaliteli bu sebeple cihaz kaynaklı bir durum değildir herhalde. ONT cihazından router’a gelen ve router’dan bilgisayara giden kabloları kontrol edebilir misiniz? Kalitesi düşük kablolar da sebep olabilir ama 180 civarı hız biraz anormal açıkçası.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
kablosuz olarak ipad ve iphone ile denedim hem 2.4ghz hem 5ghz, pc de kablolu olarak denedim max 250 gördüm. Daireme kadar fiber var,gpondan direk modeme bağlı. Ben de anlamadım. modemi güncelle diyor bana ne alaka.
Türk telekomun modemini taktığımda ise hız bu sefer 80-90 larda.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phantom_coal -- 24 Ağustos 2022; 23:14:46 >
Telekom size Vestel router falan mı verdi o da komikmiş 100 portluk router verdiler herhalde. Size verilen ONT cihazından router’ın WAN portuna bağlanan kablo hakkında bilgi verebilir misiniz acaba? Orada da problem yoksa arıza ekibinin gelip bakması lazım gibi duruyor.
zaten okumuştum tekrar okudum dedikleriniz hakkında olay $$ a gelince en azından türkiye için şirketler en ucuza nasıl halledebileceklerini düşündükleri için yazınızda bahsettiğiniz eski teknoloji nasıl yeni yeni yaygınlaşıyorsa onlarda ilerleyen yıllarda maliyetleri düştükçe geçiş yapılır ve yaygınlaşır.
Benim tek temennim en azından fiberin heryere ulaşması daha evinde 8mbit adsle mecbur kalan arkadaşlarım var :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zyrou -- 25 Ağustos 2022; 19:27:53 > -
Herşeyi geçtim, eski teknoloji fiber (GPON) OLT'ler 2500 Mbps Download, 1400 Mbps Upload destekleyen asimetrik bir teknoloji. Bu hızı olduğu gibi bile vermiyorlar. Benim evde FTTH fiber var. Koskoca mahalleye fiber benim sayemde gelmiş. Türk Telekom üst yetkili birimden gelen açıklama böyleymiş... Ama aldığım fiberden tam faydalanamıyorum.
-
Benzerini internet kutusu telekomda yaşadım 250 mbps ye geçtim 100 den yukarı çıkmıyordu . Forumda bir arkadaş sağolsun yardımcı oldu . Ont den modeme inen kablo soketinde 4 renk çakılıydı . Onu tamamı yani 8 renk de çakılı olan Cat kablosuyla değişince 250 anında geldi . İlk baştan ont den modeme inen kabloyu kontrol edip kaliteli bir kabloyla yenilemenizi tavsiye ederim .
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dediğiniz doğru ama Fiber bölünebilen bir teknoloji hocam ana çıkıştan o hız çıkıyor ama onu bazen birkaç apartmana bölebiliyorlar. Veya bir apartmanda 20 daireye bölüyorlar genelde %100 kullanım oranı olmadığı için sorun olmuyor ama eğer %100 kullanım olursa 2500/100 max 25 mbps kullanabiliyorsun anlık.
-
%100 Kullanım olsa bile bence her portta bu hızı verebilmeli değil mi? Yoksa neden o hızı desteklesin?
-
Her portta o hızı veriyor zaten hocam ama o portu bölüyorlar işte :) Her portta bir cihaz takılı o cihaz 256 aboneye kadar bölünüyor.
O takılı cihazın kapasitesi 2.5 gbps de olabilir 10 gbps de 25 gbps de onu bölüyorlar işte.
-
500 mbps bağlattım. bununla maximum 67000 kibs download ve 4600 kibs upload yaılıyor az ama yapacka bir şey yok.
ancak download 147 mbps
upload 37 mbps
gösteriyor. çeşitli testler yaptım. sinyal güçlendirici ile en son 151 mbps yi görebildim.
ttnet i aradım araıza için modem kırmızı ışığı yanıyormu vvs. kablo takılımı felan (prime müşterisiyim) çok cihaz bağlı.
hnm. efendi çok cihaz varda bu cihazlar 300 mbps mi download yapıyor deyince cevap gelmedi.
500mbps aldınız ama 275 felan görebilirsiniz gibi bir laflar duydum. teknik ekip istedik pek çözebilecekler gibi gelmedi.
100 mbps kullanırken 0 sıkıntı vardı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-E-R-K-E-Z -- 27 Ağustos 2022; 9:27:35 >
-
Merhaba max 147 olan hıza hangi cihazdan ve nasıl bir bağlantı ile ulaştınız? Portların/kabloların doğası gereği 100 limitinde takılan olabiliyor ancak 100 geçip 500 alamamak tuhaf. Router’san bilgisayarınıza giden ve ONT-router arası giden ethernet kablolarının fotoğrafını atabilirseniz faydalı olur diye düşünüyorum.
Windows 10 yüklü bir desktop ve laptop ta
wifi ile alıyorum. 5GHZ bağlantım. kablo ile hız dahada düşüyor.
sinyal kötüydü o durudma 90 felan gösteriuyordu.
araya wifi güçlendirici taktım 147 lere ulaştı.
modemin yanına bilgisayarı götürdüğümde wifi da hız gene 140-150 civarında
kablo ile bağladığımda hız 60-70 lere düşüyor. kablo vs işinden pek anlamam ama altyapı üst yapı herşeyi TTnet yaptı sitede. yan binaa TTnet destek ekibi binası var. Başka firyıda sokmuyorlar bizim siteye bu sebepten.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C-E-R-K-E-Z -- 27 Ağustos 2022; 10:25:22 >
-
Burada öncelikle kablolu hızımızı düzeltmemiz gerekiyor. Kablosuz olarak size zaten bir düşük router’ı vermişler. Değişim talebi isteyin ben 1000mbpslik pakete geçtiğimde sizdeki delikli beyaz router’ı değiştirip siyah tp link model getirmişlerdi o bile max 400-450 ölçüyordu.
Ama sizdeki model kabloluda 1000 megabite kadar destekliyor bu sebeple sorunun kaynağını bulmak için kaliteli ethernet kabloları ile bilgisayardan ölçüm yapmanız gerekiyor. Minimum cat6 alın mutlaka. Kabloların üstünde yazar cat kaç olduğu. Cat5e ve üstü 1000mbps destekler kaliteli ise ama düz cat5 max 100 veriyor.
Bir de acaba ölçüm yaptığınız bilgisayar veya bilgisayarların ethernet portu 100’lük mü 1000’lik mi bunu da kontrol etmek lazım. Ya verdikleri kablo kalitesiz ya da bilgisayardaki port yetersiz. Bilgisayardaki port için anakart veya laptop modelinden kontrol edebiliriz/edebilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
cat6 yı modeme gelen kablo ile değiştirdim modemin dibine bilgisayarı yaklaştırınca 280-300 gördü en fazla. oda arada sırada.
diğer odaya geçince wifi gene 120-130 lara düşüyor.
incelesinler bakalım çözülmesse 100 mbps ye döneriz yeniden.
1 kilo elma parası verip yarım kiloya razı olun diyorlar gibi geldi bana birazcık.
-
Gerçek hızınızı pcye iyi bir Cat6 kablo bağlayarak test edin wifi den test düşük çıkabilir.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sizin her türlü 500’e hatta 550 civarına rahat rahat ulaşmanız gerekiyor. Wifi’de o modem ile 300 hız çok normal, dediğim gibi bir üst kalitesi bile 450 veriyordu dibinden maksimum. Şimdi kendi wifi 6 router’ım ile 800 üstü rahat alabiliyorum.
Az önce de belirttiğim gibi size tanımlanan internette bir sıkıntı var mı onu anlamak için hem ONT-modem hem modem-laptop arası cat6 takarak deneyin. Bir de laptop modelini sitesinden kontrol edin ethernet portu 100 mü 1000 mi?
size verilen modem ZTE H298A HGW modemmi çünkü bu modem 1gigabit destekliyor wan ve lan portları gigabit destekli daha önce bu modemden kullanmıştım bilgisiyarınızın ethernet portu gigabit desteklimi bir de ona bakın eğer gigabit destekliyse bilgisiyarın hızı alamıyorsan arıza kaydı açtır hemen
-
Hocam gpon eski teknolojiyse yenisi hangisi? Ayrıca nasıl getirttiğinizi de açıklar mısınız?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X