Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.467
Cevap
42
Favori
96.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ev içine kadar giren fiber en ideali olsa da 1gbit hız için zorunlu değil. Sitede fiberin olduğu kutuda 100 lük modemler gpon modem ile değişirse de olur. Bizim de evin dışında sitede kutu var ama oradaki modemler gpon. 1000mbps pakete geçtim ve herkes gibi 940 alıyorum max hız olarak. Tabi gpon modemler daha masraflı olacaktır ama fiber için kazı proje vs zorunlu değil yani.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • alfo21 A kullanıcısına yanıt

Bunu söylemiştim fakat bulunduğum ildekiler şuana kadar gigabit mdu cihazı kullanmadıklarını ve böyle bir uygulamaları olmadıkları için ftthye çevirmekten daha imkansız dediler.

• KalemKolik kullanıcısına yanıt
    O zaman yapabileceğiniz bir şey yok gibi gözüküyor maalesef. Evin dibine kadar fiberin gelip sonrasında birkaç metre çekilmediği için 10 kat hız kaybetmek gerçekten çok sinir bozucu.

• Muco kullanıcısına yanıt

Yıl 2008 yada 2009, eve ilk defa internet baglaticaz 11-12 yaşlarındayım ama nasıl heyecanlıyım. Kooperatif vari bir muhit olduğu için Superonline o zaman oturduğumuz yerleri yeni Fttb'lemiş tabi.

10 Mbpslik 4 GB kotalı fiberi bağlattık. Tabi Superonline o zaman bize 3 ay mı ne 100 mbps limitsiz hediye etti. İntel Celeron işlemci, 512 Mb DDR Ram, 160 GB ide Hdd ile internete 100 Mbps başlamak bir ayrıcalıkmış speedtest yapıyordum, youtube kullanıyordum da crt monitör ile pc'nin takilisindan internetin hızı anlaşılmıyordu. Tabi 3 aydan sonra 4 GB kotayı kaç kere aştım hatırlamıyorum. En son limitsize geçmiştikte rahatlamıştım.

Bu yıl 4-5 ay öncesine kadar aradaki 1-2 yıllık Türk Telekom fiber değişikliği dışında yaklaşık 12 yıllık zamanın ardından mevcut hızımda 100/10.

Ey Sol, Turkneti Gigafiber muadili bir hizmeti sen şuan uygun fiyata patır patır satmalıydın...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0ldskool kullanıcısına yanıt

Cevap için teşekkürler

Bunların hepsini yapmıştım MAC dahil ama maalesef olmuyor. Bendeki modemin 4. portu lan/wan acaba WAN aktif değil mi diye düşünüyorum

Binada Fiber kutusu var daireye kablo çekildi Gpon cihazına fiber kabloyu bağladılar bu cihazdan modeme ethernet ile bağlantı yapıldı. DSL bağlantısı söz konusu değil

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)

Sallıyor hocam sizi yemişler. Oturduğum sitede fttb altyapı vardı ve ftth ye dönüşümü yapıldı.

• murat_lindemann kullanıcısına yanıt

Rica ederim. Cihaz ile alakalı bir şey varsa ona bir şey söyleyemiyorum maalesef.

• murat_lindemann kullanıcısına yanıt
    Siyah modemin arka kısmını da paylaşabilir misiniz acaba o şekilde yardımcı olabilirim belki.

• Yardımların için teşekkür ederim kardeşim sorunu çözdüm

Kendi modemimi kablosuz router modunda ayarladım WAN aktif oldu ve internet çalıştı.

Yardımlarınız için çok teşekkürler ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat_lindemann -- 10 Ağustos 2022; 1:22:40 >
  • mgrbz M kullanıcısına yanıt

Nasıl yaptılar hocam? Birde çeviri sırasında işlemler zor oldumı?

• TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)
    TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)speedtest.net
    Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test
    https://www.speedtest.net/result/d/455945060

pelicell 500/40 başvurumun bağlantısı bugün yapıldı.

1 hafta kadar sürdü bağlanması.

download hızı genelde 400+ cıkıyor ama bir 420 bir 460 bir 490 felan cıkıyor. upload ise stabil 40 veriyor.

bufferbloat sonucu A veya A+ çıkıyor.

Hocam öncelikle site toplantısında karar defterine türk telekoma ftth altyapı talebinde bulunulması hakkında karar alıp yazdık. Sonrasında dilekçe ve ekinde sitede oturanların imzaları artı karar defterinin fotokopisi ile telekom altyapı birimine ftth altyapı başvurusunda bulunduk. O şekilde dönüşüm yapıldı. Bizde kablo kanalları için menhol olduğu için kazı yapılmadan binaya kabloyu çektiler ve kutuyu koydular. Kısa sürede aktif oldu.

• Arkadaşlar daha önce de belirtmiştim 4 portlu gpon cihaz kullanıyoruz ve şu anda 1000mbps paket kullanıyorum. Acaba evdeki başka birinin ismine boş portlardan birine daha 1000mbps daha alsam bu internetleri efektif şekilde birleştirme imkanım olur mu ek bir cihazla vs? Yoksa portlar gigabit olduğu için hiçbir türlü hız artmaz mı? Bu konuda tecrübesi olan biri yardımcı olursa gerçekten çok mutlu olurum.

Birleştirsin ama her sitede işe yaramaz. Steam gibi platformlar hız sınırı uyguluyor, verdiğin paraya değer mi tartışılır

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

2 tane 1G interneti birleştirme yapılmasına yapılır ama maliyetler çok yüksek olur. 2.5G router fiyatları bile zaten tek başına çok yüksek. Ev kullanıcısı için fantezi olur anca.

Ev içinde Asus GT AX 6000 router kullanıyorum 2.5G portlu ve ev içi kablolar da hep cat7 yapmıştım o sebeple böyle bir düşünceye kapıldım. Aklımdaki soru işte acaba iki interneti birleştirmenin dezavantajı olur mu ve en az sıkıntı için nasıl bir cihaz satın almam gerekir bu konuda çok bilgi bulamadım açıkçası. Sadece MikroTik ile yapıldığı bir videoya denk gelmiştim ama onun da çok teknik detayı yoktu.

Bu yazacaklarımda tamamen iki interneti birleştirmek (link aggregation) diye bir şey olmuyor ama iki bağlantıyı load balance ile beraber kullanıyoruz. load balancing != aggregation

Dezavantajları tabii ki var. Özellikle iki tane yüksek hızlı WAN'ı birleştirmek isteyince cihaz fiyatları direkt katlanıyor. En başta yüksek maliyet, profesyonel yardım almanız gerekebilir çünkü kurulum konusunda tecrübe ve bilgi gerek, bazı session'larda multiple IP yüzünden sorun yaşama, sadece multi connection ile tam hız alma, single connection destekleyen bağlantılar için 2. hattın bir işe yaramaması vs sayılabilir.

Multi WAN destekleyen çoğu cihazlarla yapılabilir aslında. Ama Asus biraz oyuncak sayılır bence onunla uğraşmanıza değmez.. Genelde Mikrotik tercih ediliyor çünkü yazılım ve konfigürasyon bakımından üst düzey cihazlardır. Ama Mikrotik şart değil. Ve ev kullanıcısı için fazla karışık gelecektir. Örneğin Draytek Vigor2962 ile iki tane 1G hattı dual wan kullanabilirsiniz. 9 bin TL gibi fiyatı var bugün. Switch, NIC, ap, sfp+, kablolama, gerekirse dac masraflarını da falan da düşünürseniz en ucuzundan 3-4 client bir ağ için temizinden hiç olmasa 20'lik olursunuz.

https://www.hepsiburada.com/draytek-vigor2962-dual-wan-2-5g-router-pm-HBC000007DMEZ

Yardımınız için çok teşekkür ediyorum. 3-5 bin lira bandında güzel bir çözüm olsa yapma düşüncem olabilirdi ama beklediğimden çok daha masraflıymış :)

Türk Telekom en azından ftth abonelerde simetrik yapsa hızları ne kaybederdi gerçekten merak ediyorum. En azından 100+ mbps upload gerekiyor 4K Remux filmleri uzak lokasyondan izlemek için. İnşallah yakın zamanda Upload hızları için bir düzenleme yapılır. Kullanıcıların zaten 90% ı uploadı kullanmıyor bırak bari ufak bir kesim istediği kadar kullansın nolacak yani 😂

• 1000Mbps tarifesine geçmeyi düşünüyorum da sitesinde 20Mbps'e kadar upload denmiş ancak burada test sonuçlarında 50+ alındığını görüyorum.

Sitedeki değer güncel mi değil acaba?

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.