Ne yazik ki. Hep kilitli kaliyor ve sadece yöneticide anahtar var. Ama bu konudaki geçmiş gorsellerle olan kutunun hemen hemen aynısı. Eger pc’ye ethernet kablosunu bağladığınızda 1 gbit/sn yazıyorsa kesinlikle oluyor. Ve kablonuzun da minimum cat 5e olmasi gerek. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (19. sayfa)
-
-
Turk telekomun verdiği modemi de direk kaldirdim. Kendi tplink ax6000 router’imi kullanıyorum. Ttnet kullanici adi ve parolanizi biliyorsaniz ve farkli roueriniz varsa cok rahat yüksek hızları alabilirsiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hayırlı olsun. Çok ilginç aslında. Sizin Bağımsız Bölüm Kodu (BBK) için altyapı tanımlarında bir hata var sanırım. Çünkü BTK'nın onayladığı yeni hızlar (200, 500, 1000 Mbps) sadece FTTH için satılıyor. Sizin bina Türk Telekom kayıtlarında FTTH altyapı olarak geçiyor veya Türk Telekom online işlemlerde bu konu ile alakalı bir açık olabilir. Artık her neyse, çok şanslısınız.
Kaynak:
https://www.btk.gov.tr/uploads/boarddecisions/turk-telekom-ip-vae-hizmeti-port-ve-thk-tarife-guncellemesi/64-2022-web.pdf
-
Binadaki kutu gpon cihazı ise sistemde ftth olarak gösteriliyor sanırım. Bizde de sitedeki kutuda 4 portlu gpon modem vardı ve ftth olarak gözüktüğü için 1000mbps’ye geçiş yapabilmiştim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çok teşekkür ediyorum. Aslında dediğiniz çok doğru tespit. Telekom kayıtlarında ftth olarak geçiyormuş. Ben btk’ya şikayette bulunmuştum. Ama btk ve isletmiceden gelen cevaplarda hep zaten ftth olduğu yazmaktaydi. Ayrıca altyapı sorgusunda da ftth gözükmekte. Yani sonuç olarak benim durumumda olan arkadaşlar bu yontemi deneyebilirler😊
Binadaki kutuda gpon var. Bunu çok net hatırlıyorum. Muhtemelen dediğiniz gibi.
500 mbps paketine geçeceğim ay başında.
Anladığım kadarıyla kağıt üstünde 20 mbps upload gözüküyor ama hat kapesitenize göre 30-50 mbps arası bir upload geliyor gözüküyor.
-
kağıt üstünde şimdilik öyle ama hızlar yükseltildi. 500 mbit olanlar 30-35, 1000mbit olanlar da 50 55 civarı upload alıyor
-
Ben 38-40 mbit arası upload hızı alıyorum. Hicbir zaman 40 mbit üstünde upload hızı alamadim.
500 Mbit pakete geçtim, CGNAT üzerindeyim. Tek kurtuluş Statik IP almak mıdır acaba?
-
-
Bölge müdürlüğünüz isterse 1 günde değişir, istemezlerse 5 yılda değişmez.
Size '' zaten fiberi getirmişiz yeğenim al 24mbit kullan işte'' deme ihtimalleri yüksek.
Apartmanda dilekçe toplayın ve müdürlüğe götürün, umarım olumlu yaklaşırlar.
-
Cihazı söktüklerinde cihaz değişimine gitmeden gpon pasif kutu koyup kablo çekmeleri çok daha kolay olur bence :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba
Geçen hafta Türk Telekom fiber bağlattım. Türk Telekom personeline kendi modemimi kullanmak istediğimi söyledim ancak hiç bi şekilde kullanamayacağımı söyledi ve Tplink Ac1200 modemi kurdular.
Ne yaparsam yapayım elimdeki modemi bir türlü ayarlayamadım hiç bi şekilde aktif olmuyor bunun bir yöntemi var mı ? Nasıl çözebilirim ?
Bendeki modem : TP-Link Archer-VR600 AC2100 Kablosuz Gigabit VDSL/ADSL Modem
-
Türk Telekom fiber altyapıda kendi cihazınızı kullanmak için ihtiyacınız olan 3 şey var.
1) PPPoE kullanıcı adı
2) PPPoE şifresi
3) VLAN ID
Kimileri bu listeye 4. madde olarak MAC adresi klonlama ekler ama Türk Telekom MAC adres kontrolü yapmıyor. O yüzden ona gerek yok.
İlk ikisini müşteri hizmetlerine sorup öğrenebilirsiniz. Üçüncüsü ise suanda kullandığınız cihazın arayüzünde ayarlar kısmında bulabilirsiniz. Çoğunlukla bu değer 35 oluyor. Bu bilgileri hazır ettikten sonra istediğiniz cihazı kurarken bu bilgileri girerek kullanabilirsiniz.
-
Ben geçen hafta kendi router’ıma geçtim ama bana verilen cihaz tp-link archer c5v idi yani modem/router değildi sadece router idi. Sizde sanırım tam fiber yok o sebeple vdsl modem bağlamışlar. Burada internet bağlantısı dsl portundan sağlandığı için başka yerden aldığımız kaliteli router’ı direkt olarak bağlayamıyoruz.
Ama Tt’nin verdiği modemi beğenmiyorsak şu yapılabilir: Ethernet kablosu ile TT modemini kendi routerı’ınıza bağlayın. Daha sonra tplink arayüzünde modemi kullanma modu seçme kısmı olması lazım. Burada sadece modem modu veya köprü modu seçeneği olması lazım. Türk Telekom müşteri hizmetleri de modem modeline göre bu konuda yardımcı olur köprü moduna geçmek istiyorum derseniz. Böylelikle Tp link modemi yalnızca aldığı interneti sizin kaliteli router’a iletir ve kalan tüm görevleri router’ınız üstlenir.
Ek olarak PPPoE kullanıcı adı ve şifresine 6606’ya “SIFRE X” yazarak da ulaşabiliyoruz. X yerine internet hizmet numarası gelecek. Ek olarak bazen id’nin sonuna @ttnet yazmak gerekebiliyor. VLAN ID dediğiniz gibi 35 yaptım olmuştu.
BİNA ALTYAPISINI FTTB DEN FTTHYE ÇEVİRMEK İSTEYENLER İÇİN
Temmuz 27den beri 500mbit tarifedeyim fakat hızım 100. Onlarca telefon görüşmesi.cimer btk farklı yerlere şikayet.bugün ilin telekom müdürü ilede görüştüm. Şuan için fttbyi ftthye geçirebilecek resmi bir proje yokmuş türkiye geneli.Yani telekom değişim yapacak fakat bu işlem ve çalışma için protokol yok. Resmi olarak yapamıyorlarmış .Diyorki bakır kablo olsa gelip yapabiliriz. proje çizer merkeze yollarız.onaylanır hallederiz ama binaya kadar fiber ise evlere kadar fiber çekecek proje çizemiyoruz çünkü öyle bir taslak yok. anladığım merkez telekomun bu işlemleri çeşitli illerdeki telekomların yapabilmesi için bir taslak ve proje onayı çıkarması gerek. çünkü bulunduğum ildeki telekom kılıfına uydurarak işlemi gerçekleştiremiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KalemKolik -- 9 Ağustos 2022; 23:27:17 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X