Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.467
Cevap
41
Favori
96.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba. Binamın altında, yani giriş katında aşağıdaki kutudan var ama eve fiber hat çekili değil. Bu kutu eve fiber çekilmesi konusunda işe yarar mı yoksa anlamsız mı?

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Emre The Sorcerer E kullanıcısına yanıt

Yaramaz hocam. VDSL verir sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu kutu Telekom'un Tip-11 kutusu olup sokak/caddelerdeki büyük saha dolaplarının (ki bunların da birkaç modeli var...) minyatürüdür. Bu kutuyla kurulmuş sistemlere FTTC Sistem deniliyor. Kutuya kadar fiber kablo beslemesi gelir; kutunun içinde bulunan DSLAM'lardan binaya (binadaki abonelere) bakır kablo demeti üzerinden dağıtım yapılır.

FTTC gerçek anlamda Fiber İnternet (G-PON/FTTH) değilidir ama T.Telekom bunu böyle yazarak algılama yapıyor...

İş yerlerinde (küçük iş merkezlerinde), çok konutlu (daireli) evlerde 100 Mbps'ye yaklaşabilen (ama Türkiye'deki uygulamayla üzerine de çıkamayan) VDSL sistemlerde kullanılıyor.

100 mbite kadar çakma fiberiniz var :) Size fiber hat çekmezler

• Edit = 940 i şuana kadar sadece bir kere gece yarısı gördüm. onun harici hep 400 - 750 arasında.

-----

bu dalgalanmalar sadece bendemi oluyor.

bazen 940 alıyorum

bazen 400 küsür.

testi pc ile kabloyla yapıyorum.

nokia gpon var. modem RT-AX82U

ayrıca türknetteyken modem arayüzünden dns değiştirebiliyordum.

bunda sansürden bir türlü çıkamıyorum.

arayıp telekomda bunu düzeltmenin bir yolu varmı?

testi şimdi yaptım.

şu hız problemi ve dns porblemi çözülse iptal ettirmekten vaz geçicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brynrdg -- 3 Ağustos 2022; 0:17:2 >

• brynrdg kullanıcısına yanıt

hocam idm ile 10 gb dosyayı kablolu şekilde indirirmisin kaç ile inecek

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)speed.hetzner.de
    Test Files
    https://speed.hetzner.de
  • Dark Reaver kullanıcısına yanıt

76 - 83 mb/s arası gidip geliyor hocam

hocam senin sorun kesinlikle olt kapasitesi yetmiyor

kablosuz

• KalemKolik kullanıcısına yanıt

Masrafla alakası yok. Oturduğum bina sıfır, ilk altyapı olduğu için ve bina içi tesisat fibere uygun olduğu için direkt daireye kadar fiber kullanıyorum. Sadece aşağıya 1,5 karış büyüklüğünde bir cihaz koydular.

Ve emin olun eğer stream yapmayacaksanız yüksek d/u hızların hiçbir anlamı yok. 200 mbit için neden 100 tl daha fazla vereyim ne katacak bana fazladan?

Yüksek hızları işleriniz için kullanmayacaksanız bence şovdan fazlası değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi take a minute -- 3 Ağustos 2022; 3:7:23 >
  • Herkese merhaba,

Superonline sitede apartmanlara kabloları çekti ve kutular taktı. Yakında bende 1000 Mbps'ye geçmeyi planlıyorum Superonline alt yapısından.

500-1000 Mbps kullanan arkadaşların Speedtest sonuçları yerine Steam, Ubisoft, Origin, Epic'te oyun indirme hızlarını test edip görüntüleri paylaşmanız mümkün mü acaba?

İşten geldikten sonra en fazla 4 saatlik bir oyun süresi kalıyor oyun oynamaya. Bazı arkadaşlarım işsiz onlar gün içerisinde başka bir oyuna geçme kararı alıyorlar bilgisayarda yeterli yer olmadığı içinde her oyunu tutamıyorum. Ondan dolayı oyun indirme hızlarını merak ediyorum.

Şu anda TTnet var VDSL 75Mbps, hat değerleri kötü olduğu için daha fazlasını kaldırmaz diyor. GTA 5 oynamak istediklerinde arkadaşlar 6 saat oyun indirmek gücüne gidiyor adamın TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) 

Şimdiden teşekkürler.

Gpon projesi yaparlarsa mevcut fiberden yada yeni fiber çekerek eve kadar fiber verebilirler. Gecen hafta bize donüşüm yaptılar. Hem gpon hemde binada T-7 kabin var

Hocam hadi bunu ariza kaydi vs israrla cozdum diyelim. Dns problemini nasil cozerim. Modemden girdigim dnsi kabul etmiyor

Bu bende daha kötü çıktı. 50-55'e çıkıp sonra 35-40 aralığına düşüp devam ediyor. Yurtdışı sunucularından hız testlerinde 450 mbps üzerini göremedim hiç zaten.

Şikayet kaydı oluşturup teknik cihaz kapasitelerinin incelenmesini istedim bakalım nasıl geri dönüş yapacaklar.

Aklıma bir şey daha geliyor ancak çok emin olamadım şuan. Bilgisayarınızda bulunan sabit disk HDD mi yoksa SSD mi? Eski bir HDD veya işlemci ise bir ihtimal ondan kaynaklı yazma hızlarında sorun yaşıyor olabilirsiniz. Farklı mümkünse güncel donanımda bir pc ile denediniz mi?

• Geçen ay 500 mbps olan pakete 330₺ ye geçtim. Şimdi fatırayı inceledim 371₺ paket ücreti yazılmış .
    Faturası yüksek gelen var mı?

dns kabul etmiyor derken dns ile telekomda yasaklı sitelere girilmiyor zaten

• damga vergisi eklemişlerdir

• karga22 K kullanıcısına yanıt

2 tane Samsung 970 Evo Plus 500 NVMe var raid 0

türknetten modem arayüzünden dns girince sansür ortadan kalkıyordu.

türktelekomda hangi dnsi girersem gireyim sansürü aşamıyorum.

bunu telefonla arayıp çözebilen varmı?

hiç bi vpn çalışmıyor adamlar pastebini bile yasaklamış.

O Türknet'e özel bir durum, engellemiyorlar. Telekom'da siteler engelli, çözümü yok.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.