teoride bu cihaz da ftth cihazı aslında, daha kurumsal yerlere veriyoruz demişti telekomdaki saha elemanı. herifler niye 4 tel ile 100mbit ethernet bağlantısı kurmuşlar ki en başta? daha önce 3-5 kere ethernet jack'ı hazırlamış olsaydın elektrikçiye sormana bile gerek kalmazdı mevzuyu anlamak için. |
TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (16. sayfa)
-
-
Birkaç yıl önce aslında jack hazırlamışlığım var ama inanın hiç aklına gelmiyor insanın gözden kaçıyor. Hadi ben yine tecrübesizim ama Türk Telekom ekibi de 4-5 kere falan kutuya git gel yaptı hiç fark edilmedi ilginç bir şekilde. Dediğiniz gibi iki yıl önce 4 tel ile bağlantı yapılmış olması gerçekten komedi. 3-5 jack takacaksın bari onu düzgün yap değil mi?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Özelden görüntüsünü paylaştım. Cihaz modeli G-240G-C .
Türknet telekom altyapısı üzerinden 1000 mbit paket sunacak mı ? Taahütsüz pakete ihtiyacım var 400TL 24 ay taahüt veremem
-
yahu ne gerek var 1000 mbit'e, 24mbit VDSL ile Tiktok açılmıyor mu ? bal gibi açılıyor. Yeterli
-
o iş çok karışık, 170 liraya bu hizmeti sunamaz, ayrı paket de çıkarmak istemiyor
-
Dolap ADSL'den VDSL'e geçmez. Bakırdan şebekeden fiber optik altyapıya geçmiştir. Fiber optik altyapıda da ADSL tarifeler mevcut.
Çevrenizdeki saha dolaplarından alabileceğiniz maksimum hız 100 mbps. FTTH daireye kadar fiber olmadığı sürece 100 mbps ve üzeri imkansız gibi birşey. Bakırın olduğu yerde gigabit hızlar hayal.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Krone -- 1 Ağustos 2022; 13:54:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
dolaplar geçti derken şunu kasettim. Eskiden 4 km uzaktan ADSL alırdım, sonra saha dolabıma fiber geldi, dolap Tip7 ile değiştirildi. Şimdi 1300 metreden ADSL alıyorum.
Her türlü ADSL alıyorum benim için değişen bir şey yok.
-
1300 metre sahaya uzaklıksa eğer adsl tarifeden faydalanmanız normal. Zaten o mesafede alacağınız en yüksek hız 8 mbps falan olur. Baya uzakmış
kablolar sağlam olduğu için 16mbit alıyorum, idare ediyor ama 797 kbit upload çok sıkıntı. Oyun oynarken wifi'a bağlı telefon olursa pingim 100000 oluyor :(
-
Bu cihaza başka bir abonenin Cat6 kablosunu takarlarsa hızınız etkilenmez mi hocam, garip bir kurulum olmuş. Kutuda sadece bu modem mi var? Başka modemlerde var mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
200/30 500/35-40 1gbps/50 gibi bir rakam geliyor sanırım upload olarak doğrumudur?
Kutuda iki adet bu modemden bulunmakta. Her birinde 4 LAN girişi bulunuyor. Fotoğraftaki bizim modem ve dikkat ederseniz zaten 3 adet Cat6 bağlı durumda sadece bir ev için boşluk bulunuyor. Bağlı olan 3 Cat6 kablosundan ortadaki biraz farklı gözüküyor o bizim eve gelen. Elektrikçi 4 telli ucu kesip yeni uç taktığı için farklı gözüküyor. Diğer 2 ev içinse yine 4 telli bağlantılar mevcut onların daha yeni paketlerden haberi bile yoktur zaten :). Bu sistemde 4. port da dolsa bir hız sorunu olacağını sanmıyorum ama bilemeyiz elbette.
Evet yaklaşık olarak doğru. Ben 1gbps tarifeye geçtiğim günden beri sabit 55 upload alıyorum. 50-57 arası değişiyor sanırım konuma göre.
Bölge ve ekipman farkı olabilir TT her bölgeye aynı oranda yatırım yapmıyordur.
-
gece 12 den sonra bu şekilde
gün içi bu şekilde
iptal talebini bağlattığım gün verdim hala iptal etmediler.
-
1000 mbps kullananlardan fast.com testi ve Speedtest'ten Frankfurt serverlarından birini seçip hız testinin sonucunu paylaşabilirler mi?
-
Hocam ben de türknetten Türk Telekom'a geçeceğim. Elindeki gpon cihazı ve modemi değiştirdiler mi?
Benim sitelerinde okuduğum ve bugün PeliCell'in çağrı merkezinden sözlü olarak teyidini de aldığıma göre T.Telekom altyapısını kullanan (burada Turk.Net de dahil) ve fiber internet hizmeti veren alternatif ISS'ler arasında geçiş yaparken (T.Telekom'dan yapılan geçişler de dahil), ONT + Fiber Modemi iade etmeniz gerekiyor; aksi takdirde size bunlar için ayrıca fatura kesiliyor.
Bu cihazlar aslında T.Telekom mülkiyetinde, size sadece zimmetli.
Ancak şimdi siz alternatif ISS'ten T.Telekom'a geçeceksiniz...
Size Turk.Net ile konuşup ne yapılması gerektiğini öğrenin diyeceğim ama malum bu operatörle artık yüzü yüze konuşulmuyor. T.Telekom MH ile konuşun diyeceksem de oradan alacağınız bilgi de ne kadar güvenilir olacak, bilemiyorum. Ancak galiba başka şansınız da yok.
Ama T.Telekom "cihazlar nasıl olsa benim, ben bunları yenş aboneliğinize tanımlarım..." dese bile Turk.Net'in cihazların iade edilmemesi nedeniyle size bir ek fatura kesmeyeceğinin bence garantisi yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X