Şimdi Ara

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.462
Cevap
41
Favori
96.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bugun tekrar test ettigimde kac gigafiber yok isteyin ibaresi geldi. klasik bir turknet kaypakligi. buyuk ihtimalle iptal talebimin oldugu zamn boyle bir alcaklik yaptilar daha sonra kaldirildi.

• mechulkalan M kullanıcısına yanıt

Hayır herkes için kalktı çünkü 3 hafta sonra gelecek adama da 20 hafta yazıyordu, daha isabetli tarih bilgisi yazılarak tekrar eklenecek yakında.

• Bluepower kullanıcısına yanıt

bu ülkede 20 milyon hane var, bu hanelerin hepsine TürkNet gelmesi 50 sene sürer. Hiç tarih falan yazmaya çalışmasınlar, daha 1 milyon kişiye bile ulaşamadılar, 3 yıl oldu altyapı çekiyorlar 1 milyon bile olmadı. Bazı şanslı insanlar var işte onlar kullanıyor, bize gelmez

• miskindvd kullanıcısına yanıt

Her haneye neden gelsin her hanede bakır kablo adsl bile yok zaten 1 gigabit simetrik internetin ne olduğunu bilen ve talep eden insan sayısı 2 milyonu geçmez onlara gelsin yeter facebook'a girip komplo teorisi paylaşanlara 4 megabit adsl yeter bizim mahallede komple gigafiber var wifi listesine baktığımda çoğunluk hala dsmart net türk telekom adsl falan varlık içinde yokluk yaşıyorlar cehaletten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 31 Temmuz 2022; 19:42:14 >
    Hiçbir firma talepe göre yatırım yapmıyor ki, ben tüm firmalara yüzlerce kere yazdım ama hiçbiri çekmedi. Süperonline hattı 100 metre, türk Telekom fiberi 80 metre, kablonet fiberi 30 metre uzağıma kadar gelmiş. Ama hiçbiri eve getirmiyor. Evde 80 mbit VDSL devam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Talebe göre gelmeli devlet yasa çıkarmalı bununla ilgili, ISS'nin belirlediği en yüksek pakete 24 ay taahhütlü imza atarsan 1 ay içinde altyapı kurma şartı. Sözleşmeden erken cayılırsa kalan ayların ücreti + altyapı masraflarını kullanıcı öder. Aynı binadan o altyapıya abone olanlar olursa altyapı masrafını ödemeden erken cayılabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluepower -- 31 Temmuz 2022; 19:50:26 >

Facebook'a girip komplo teorisi paylaşanlara 4 Mbps de yeter, katılıyorum yarbayım.TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

öyle bir yasa çıkarsa ISS en yüksek paketi ayda 10.000 lira olarak belirler. ''toton yiyosa al ben getirecem alt yapıyı'' der :D

• Ben de geçen hafta 1000mbps geçiş yapıp 94 down 55 up alan tayfadandım. Sorunum ilginç bir şekilde çözüldüğü için deneyimimi paylaşmak istedim. 20 binalı müstakil bir sitede yaşıyorum fiber evimize çok yakın olan kutuya kadar geliyor, oradaki modemden cat6 ile evimizin içine geçiyor.

Düşük hız sebebiyle arıza kaydı oluşturdum ertesi günü geldiler ancak bir çözüm üretemediler. Evin içine kadar fiber daha sağlıklı ama sisteminiz destekliyor olması lazım diyip tahminen eve giren cat6 (Erse Erline utp4) kabloların kalitesi düşük dediler, yer altından yeni cat7 kablo çektirmemi önerdiler ve gittiler.

Daha sonra kendi 2 metrelik cat7 kablomla evin dışındaki kutuya tt nin verdiği siyah router ve laptop ile gidip direkt routerı oraya bağladım. Laptop ile ethernet üzerinden 930 hız alınca dedim evet büyük ihtimalle evin içine giren cat6’da bir sıkıntı var.

Akşamına elektrikçi çağırdım evi ve kutuyu inceledikten sonra olayı hemen çözdü. Dışarıdaki modeme bağlanan cat6 ethernetlerin uç kısmı 8’li pin çakılması gerekirken 4’lü olarak çakılmış. Böyle bir şeyin mümkün olduğunu bile bilmiyordum. Belli renk dizilimiyle 4 pin dizerek de cat6 kabloya uç takılabiliyormuş ama hızı 100’e limitleniyormuş. Yani 2dk 8 pin dizmeye bile üşenmişler (2 yıl önce geldi fiber hat siteye).

Elektrikçi kablonun ucunu söküp 8 renk dizerek yeni uç taktı (dışarıdaki modem ve ev içi router’ın WAN portuna giren uçlar). Sonuç olarak kablolu 930-55 hız almaya başladım. Elektrikçi sağolsun zahmetli bir işten bizi kurtardı. Evlerinde hala 100mbps limitlenen varsa bir ihtimal dışarıdaki modemin ethernet uçlarını kontrol etsin belki işi yapan ekip üşenmiş olabilir 8 renk dizmeye :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfo21 -- 1 Ağustos 2022; 6:51:4 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• alfo21 A kullanıcısına yanıt
    Aynı şey bizim apartmanda da mevcut Cat6 kablo var duvar içinden 8ince renkli kablo çıkıyor ancak ev içinde 4lü bağlantı yapılıp rj45 çıkış bağlanmış, yani 4 ince kablo boşta bırakılmış, muhtemelen aynı şey cihaz ethernet girişinde de yapılmış olabilir. Bir kontrol etmek lazım ancak apartmandaki fiber kutusu kilitli durumda.

• oLMeCa88 kullanıcısına yanıt
    99% öyledir bizde de anlattığınız gibi idi. Zaten bir tarafın 4’lü takılması da yeter hızı limitlemek için. Telekom ekibi 1 saati aşkın evde durup çözemeyip, bu bölgede ilk 1000mbps paketi sizde gördük bir daha kurmayız falan diyip gitmişlerdi. Kaç evin şöyle basit bir sorundan başı ağrıyacak Allah bilir.

Türk Telekom 100 mbit üzerini asla vermeyeceğini düşünüyor. İnternetin sınırı 100 mbit sanıyorlar. Teknik ekipler bile 100ün üzerinde hızlar olduğunu bilmiyor.
    Mesela bizim buradaki ekipler ile konuştuğumda bana şunu dediler
    16 mbit ortalama hız
    24mbit iyi
    35mbit bayağı iyi
    50 mbit oooo Fiberin kralı
    100mbit ne gerek var böyle uçuk hızlara, zaten hatlar 100 kaldırmıyor kopar, sen 24 al.

Bizim saha ADSL den VDSL dolaba geçtiğinde bana dediler ki "oooo buraya fiber geldii artık rahatsın"
    Ama ben hala ADSL alıyorum 😇

Dediğiniz gerçekten çok doğru. 1000mbps geçeceğimde bir Türk Telekom şubesine girmiştim. 1000mbps yeni tarifeye geçmek için adresim uygun mu diye sorduğumda, beyefendi bunu nereden duydunuz 1000 megabit sadece Amerika’da var dedi 😂 Olur mu öyle şey siz satıyorsunuz dedim adam tutturdu öyle şey imkansız dedi kafa buluyorum sandı sanırım. Komple 10 yıl öncesinde kalmışlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfo21 -- 1 Ağustos 2022; 10:59:46 >
    Muhtemelen Türk Telekom FTTB/Eth altyapısı üzerinden 1000mbit alabilen nadir insanlardansınız :) Normalde FTTB altyapıda 1000mbit vermiyorlar sadece FTTH de veriyorlar.

"ya gardaşım sen 100 megapiksel alıyorsan uçuyorsun zaten, bunu aldığına şükret, bak ne güzel Fiber internetin var VDSL olarak geliyor "

Ben henüz paketler mevcut müşterilere satılmıyorken geçiş yapmıştım. Evde annemin üzerine 100mbps internet vardı. Mevcut müşterilere ne zaman açılır bilmiyoruz dediler. Telefonda müşteri hizmetlerine iptal ücretini sordum 200 lira gibi bir ücret verdiler ben de onu iptal ettirip kendi adıma yeni abonelik oluşturdum. 200 lira ek ücret oldu ama mevcut müşterilere 40-50 lira gibi bir zamla açılmış sanırım. Sonuçta aceleci davranmak karlı gelmiş oldu.

Telefondaki çalışan bana sizde Fibernet (H) var o sebeple 1000mbps oluyor demişti. Ama dediğim gibi fiber sitedeki kutuya kadar geliyor oradan cat6 ile ev içine 20 metre civarı vardır tahminen. Dışarıdaki modemler 4 lan portlu G-240G-C cihazı. Sanırım Nokia markalı ONT cihazıymış araştırdığım kadarıyla. Çok da bilgim yok o kısımla ilgili ama bir şekilde 930 alıyoruz gerisi önemli değil 😂 Upload’ı da simetrik yaparlarsa tadından yenmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfo21 -- 1 Ağustos 2022; 11:40:51 >
    Modemin ve routerın bağlantısını rica etsem fotoğraf çekip atabilir misiniz merak ettim :)

Modem kısmı için fotoğraf ekledim. Router bağlantısı klasik şekilde. WAN portuna bağlanan bir ethernet kablosu var dışarıdan gelen o kadar.

TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST)

Nasıl versinler ki adamların taktığı cihazdan haberi bile yok. Ablamlarda FTTB/Eth var TT'de çalışırken bölgenin fiber bağlantılarını ben yapmıştım. Binanın altındaki cihazda 8x FE, 8x GE 1x10GE port var. Neyse heves edip mevcut müşteri olarak 200 Mbps'e geçmek istemişler ama tabii ki geçememişler. Altyapınız desteklemiyor diye çıkmışlar işin içinden en sonunda cihazın marka modelini yazıp enişteme verdim de Pazar olmasına rağmen dün gelip Cat6 kabloyu 100 Mbps porttan 1 Gbps'e geçirmişler. Şimdi 200 Mbps'i kullanıyorlarmış. Cidden bu adamlar tekel olmasa kesin batardı, insan kendi kurdukları, stoklarına işledikleri, sisteme girdiği cihazın hangi hızı desteklediğini bilmez mi ya?

Ama bu hiçbir şey bu sabah işe giderken durakta daha komiğini duydum. Birkaç bina uzakta oturan biri 1 Gbps hıza geçemediğini söyledi ona da altyapı desteklemiyor demişler. Yav bu mahallenin altyapısını yapalı 1 yıl bile olmadı şu meşhur ekli pasif FTTH sistemi ve ona bile altyapı desteklemiyor diyorlar. Hangi altyapı olursa olsun altyapı desteğinin hiçbir garantisi yok. Resmen paketleri bulunsun diye çıkarmışlar, kimseyi geçirme gibi bir niyetleri yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

bana tam olarak bu cihazdan lazım hocam. Bu sayede ev telefonunu hiç router işin içine girmeden direkt olarak ONTye takabilirim.

Rica etsem bu cihazın arkasındaki etiketi atabilir misiniz modeli falan bir kenara yazayım

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.