< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oLMeCa88 -- 28 Temmuz 2022; 14:14:39 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
TÜRK TELEKOM 500-1000 MBPS İNTERNET KULLANICI DENEYİMLERİ (SPEEDTEST-FAST) (14. sayfa)
-
-
FTTB ile 1000 alan müşteriler var, konunun ilk mesajındaki yöntemi deneyerek 1000 alıp alamayacağınızı öğrenebilirsiniz
FTTByi FTTH dönüştüremezler
-
merhaba,
Bende 500 mbps lik pakette bazen 400 falan alıyorum. Burada fark ettiğim en önemli durum speedtest'in seçtiği konum hızı aşırı etkiliyor.
Örneğin ilginç bir şekilde kablosuzda en iyi sonucu TÜRKSAT Kablo net / İzmit lokasyonu seçiliyken alıyorum.
Fast.com üzerinden yaptığım testlerde de hattın tam performansını alıyorum.
Lokasyon değiştirerek ve farklı uygulamalardan hız testi yapar mısınız ? Bu kayıp normal değil.
-
az önce ttnet müşteri hizmetleri ile görüştüm mevcut müşterilere de 1 oğustos 2022 itibari ile 200 500 1000mbps internet paketleri satışa sunulacakmış
-
Ben de kabloluda bu hızı alıyorum 1000 mbps'lik pakette. Çözebilirsen bana da haber ver hocam ben işin altından kalkamadım, Telekom sinir ediyor adamı.
Wi-Fi ile ne kadar hız alıyorsunuz?
-
telekomun verdiği modemle kablolu 94mbps
wifi 5ghz 400 küsür mbps
asus RT-AX82U ile kablolu nun resmini eklemiştim zaten 750mbps
wifi 5ghz ile 650 - 750 mbps değişiyo konuma göre
bugün bağladılar bugün iptal talebinde bulundum. yok 750 iyi böyle kullanın vs. uğraşamıyıcam.
kuruluma gelen ekibi aradım oda bağladığımız herkes 750 alıyo. 1000mbps daha yeni rayına oturmadı daha diyo.
uğraşamıyıcam.
herhangi bir cayma bedeli çıkmaz herhalde
bilgisi olan varmı?
-
Arkadaşlar daha önce anlattığım gibi bende gigabit pakette 350-400 arası alıyordum. Arıza kaydı açarak ve sorumlu kişilere ulaşarak bulunduğum bölgedeki saha dolabında değişim yaptırdım. Sabahtan gelip 2 saat içinde düzelttiler. Kablolu bağlantıda 940 mbit, kablosuzda 910 mbit civarı hız alıyorum. Kullandığım modem Tplink ax53. Mahallemdekiler yatsın kalksın bana dua etsin kapasite sorunu yaşamayacaklar. Benim tek derdim 15 günde 1 terabayttan fazla veri indirdim umarım Telekom bir sorun çıkarmaz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Türk Telekom'da indirme sınırı yok, ben 4 TB indirdiğimizi bilirim
-
selam hocam bende asus ax86u router var kablolu kablosuz 940 civarı çıkıyor senin sorun bağlı olduğun olt cihazının kapasitesi yetmiyor onu telekomun yükseltmesi gerekiyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Reaver -- 28 Temmuz 2022; 22:48:3 > -
Kullanmanızda bir sakınca çok kullanacağınız hıza göre router seçimi yapılabilir. 500mbit kadar xioami ax1800 bakabilirsiniz cn romu ile menzil çok fazla artıyor. Daha yüksek hızlar için yada ileri dönük olarak 4x4 mimo yada 160mhz destekli bir router bakılabilir. Xiaomi Router AX3600 güzel cihazlar.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Triac3 -- 29 Temmuz 2022; 0:2:17 > -
speedtest’teki sunucuların çoğu 1gbps porta sahip muhtemelen, zaten birden fazla kullanıcı test yapsa band genişliği 500mbps ve üstü hızlı kullanıcılar için bitti :) o yüzden test edilen sunucunun detaylarını bilmek gerekebiliyor. istanbuldaki turknet, edgeuno, grid telekom sunucuları bana hep 1gbps hızı verebiliyor test ederken, bu noktaları da deneyebilirsiniz.
nperf üzerinden test ederseniz daha sağlıklı sonuç alırsınız, en azından o arkadaş seçtiğiniz sunucunun portunu 1/10/40 gbps şeklinde belirtiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yeni binaya aldık. Türknet gelse idi daha iyi olurdu. Upload çok önemli.
-
Ben 8 TB indirdim şuana kadar. Toplam 30 TB inecek. Ama kurumsal hat.
-
kurumsal veya bireysel fark etmez, şimdiye kadar Türk Telekom hatlarda hiç yüksek kullanım sebebiyle oluşan sorun görmedik, indirin indirebildiğiniz kadar fark etmez
-
bu saatten sonra wi-fi 5 cihaz almanızı önermiyorum. Ax10 broadcom chipsetli yarısı wifi6 yarısı wifi5 bir cihaz.Diye komple wifi5
WiFi Speeds AX1500
5 GHz: 1201 Mbps (802.11ax)
2.4 GHz: 300 Mbps (802.11n)
-
Aboneliği 15 temmuzda başlattım Şimdilik kota
-
Wi-Fi üzerinden güzel bir hız alabildim sonunda. Türk Telekom Ankara sunucusu.
Hız aşırı dalgalı ancak. Bir sunucuda 400 - 500 mbps gelirken başkasında 700-800 mbps geliyor. Aynı sunucudan yapılan testlerde bile bazen 200-300 mbps fark ediyor. Türk Telekom Ankara'da bir 600 mbps alıyorum bir 800 mbps.
Yurtdışı da sıkıntılı ek olarak, fast.com'daki testte en yüksek görebildiğim hız 370 mbps oldu örneğin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 29 Temmuz 2022; 21:6:11 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X